Hej dziewczyny. Mam pytanie, czy któraś z Was miała łożysko przodujące? Dodam, że jestem w 21tygodniu ciąży, wyszło teraz na prenatalnych, że właśnie przoduje i lekarz powiedział, że jest bardzo nisko ułożone.
Trochę się martwię, a wizytę u mojej gin mam 19stego dopiero.. Czy można coś na to poradzić? Bo ktoś nastraszył mnie, że mogę urodzić w każdej chwili..
Nie miałam, więc nie podzielę się doświadczeniami, ale mogę Ci doradzić leżenie, odpoczynek, rzadkie wstawanie i oczekiwanie na wizytę u swojego lekarza. Możliwe, że Twój gin wyśle Cię do szpitala na obserwację. Dbaj o siebie i zmuś otoczenie, żeby o Ciebie zadbało.
Napisz czy masz łożysko przodujące czy to jednak łożysko nisko osadzone ,bo to trochę różnica
JA miałam nisko osadzone w dwóch ciążach,obie donosiłam do konca.
Ale miałm zakaz dzwigania,zakaz seksu,ogólnie się oszczędzać,nie musiałąm leżeć.
Po 25 tyg łożysko zaczęło się podnosić na właściwe miejsce
No powiedział, że łożysko przodujące , a na wyniku badania mam napisane: przednia ściana nisko. Nie wiem jaka to różnica, bo się nie znam. Czy to to samo, czy dwie różne rzeczy. No też mi powiedział, że powinno się podnieść, że mam seksu nie uprawiać i patrzeć, aby brzuch był miękki
miejmy nadzieję że się podniesie,a tym czasem żadnego dzwigania,gwałtownych ruchów,sam ruch też ogranicz,ja pamietam jak sobie raz urządziłam spacer to było potem plamienie,no i niestety seksu zero
No ja też mam taką nadzieję, bo gdzieś w necie wyczytałam, że 2/3 takich ciąż kończy się cc, a ja cholernie bronię się przed tego typu porodem, nie chcę żadnych operacji, po prostu siły natury muszą zadziałać ![]()
spokojnie,powinno się podnieśc,mi się podniosło na tyle abym mogła normalnie urodzic
Też mam taką nadzieję
Czekam do 19stego na wizytę u mojej ginekolog i będę wiedziała wszystko. Na szczęście dużo leżę, bo nie mam siły wiecznie, takie małe lenistwo. W końcu póki mogę to odpoczywam heh ![]()
dopiero w 21 tyg jesteś,myslę że po 30 tyg będzie widać już co z łozyskiem