Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Słyszałam kiedyś, że niektórych produktów nie powinno się łączyć w jednym posiłku bo może mieć to bardzo zły wpływ na nasz organizm i zdrowie. Czy to prawda ?
Wiem, że na pewno nie powinno się łączyć fasoli, soji, grochu i bobu z kaszą, ziemniakami i karczochami.
To dieta niełączenia. Nie należy łączyć grupy produktów białkowych i węglowodanowych, tzn: mięso, drób, wędliny, ryby, jajka,mleko, śmietana, sery, jogurty, kefir, maślanka, ser feta, tofu, warzywa strączkowe nie powinny być łączone z : ziemniaki, ryż, kluski, chleb, bułki i ciastka, muesli, cukier suszone owoce. Dobrym połączeniem jest łączenie tych grup z grupą neutralną tzn: warzywa (z wyjątkiem strączkowych), owoce (z wyjątkiem suszonych), grzyby, masło, olej, oliwa, majonez, ziarna słonecznika, kiełki, kawa, herbata, soki warzywne i owocowe, miód. .
Dobre połączenia:
gr. neutralna - gr. białkowa.
gr. neutralna - gr. węglowodanowa
Złe połączenia
gr. białkowa - gr. węglowodanowa.
Ja słyszałam, że nie powinno się łączyć kawy z cukrem bo to zabija!
Albo porannej kawki z pączkiem.(Co też notorycznie czynię). Ale nie ma ryzyka nie ma zabawy! Dlatego dla mnie rano fluid z mlekiem i cukrem a potem dłuuuugo nic.To taka dieta "nieroba".Nie łączę śniadania z obiadem i z kolacją i już !
ja mysle ze wszystko mzona jesc lecz z umiarem i laczenie tutaj nei ma duzego znaczenia.
wystarczy jesc produkty ktore wspomagaja spalanie
macie tutaj link sa opisane 4 rzeczy i wyjasnione jest jakie ma dzialanie www.kobieta.pl/zdrowie/diety/zobacz/art … -na-wadze/
Strony: 1