Paranormalnie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Paranormalnie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Paranormalnie

Cześć wszystkim obecnym smile
Hm...przeczytałam kilkanaście Waszych wypowiedzi, tych miłych i mniej.... szokujących

Ja Wam opisze swoją...z innej beczki.

Zaznaczam, że jestem ateistką i nigdy nie wierzyłam w żadne "duchy" i życie pozagrobowe tak jak i moja Mama.
Nieraz czytałyśmy z moja Mamą pisma,książki paranormalne lub oglądałyśmy filmy s-f  ,ale tylko z racji czystej ciekawości- bo jak zaznaczam nasz ateizm nie polegał na całkowitym "NIE MA" Zawsze gdzieś doszukiwałyśmy się dowodów na coś,co nie sięga naszego rozumowania i być może zmieni to nasz punkt myślenia.
Gdy rozmawiałyśmy na te tematy, obie obiecałyśmy kiedyś sobie, że jeśli któraś pierwsza umrze - da tak znać żeby być pewnym na 100% życia pozagrobowego, lub innego czegoś :]
Mama moja zmarła 6 mies temu, po walce z ciężką chorobą....i kochani moi - uwierzcie albo nie , ale w 2 tyg po śmierci Mama przyszła do mnie ok godziny 5 rano - zaznaczam nie spałam , siedziałam tak jak teraz tu, przed komputerem na wersalce...zobaczyłam ją kątem oka od odblasku monitora, jak siedzi w swojej piżamce na skraju łóżka. Uśmiechała się, była spokojna i jakby lekko "świeciła" ale nie dawała światła - dziwne to było.....
od razu jak to ja , przeszłam do konkretów z pytaniem - Mamuś,skoro jesteś to znaczy że gdzieś jest jakiś inny świat??- Ona mi odpowiedziała : Tak jakby córeczko (lekko się uśmiechając). Rozpłakałam się, ale z takiej radości, że nie jesteście sobie w stanie tego wyobrazić,jaką poczułam ulgę i spokój  po tym całym bólu rozstania.
Kolejne pytanie, nie wiem dlaczego akurat to - Mamusiu, a będziesz mnie odwiedzała ??- Ona mi : Tak córuniu, ONI bardzo lubią jak odwiedzamy bliskich...
w tym momencie chwyciłam telefon, by spojrzeć na godzinę a Ona znikła.....
Wszystko trwało ok 30 sekund i do tej pory się nie powtórzyło, a minęło już 6 miesięcy...a ja czekam i wypatruje, kiedy przyjdzie.

Dwie rzeczy mnie zastanawiają...
Po pierwsze....że jej odpowiedzi na te 2 pytania były tak okrojone, jakby ktoś nie pozwalał jej się wypowiadać, lub gdyby Ona nie mogła mówić więcej....a znam moją mamę, byłyśmy strasznie zżyte przez 35 lat mojego życia i potrafiła gadać konkretnie i dużo.

Po drugie .... kim do cholery są "ONI" ????

Hm...wszystko to jest zastanawiające.... i mówię Wam,
wierzę w inny świat po śmierci bo mam dowód lepszy niż niejeden chciałby mieć smile

Pozdrawiam Was gorąco.
B.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Paranormalnie

Poczytaj sobie książkę Michael Newton "Przeznaczenie dusz" i "Wędrówka dusz". Tam opisuje on badania pacjentów w stanie hipnozy, którzy jednakowo opisują inną rzeczywistość gdzie dusze żyją i planują swoje przyszłe życie na planetach. Reinkarnacja jest podstawą tego procesu.

3

Dzięki za podpowiedź, zainteresuję się materiałami smile

4

Ja tez wierze w inny swiat.Gdy odeszla moja mamusia moje dzieci nie wiedzialy o tym, ukrywalismy to przed nimi bo uznalismy ze sa jeszcze za male.Mamus zmarla w piatek a w sobote rano moja coreczka wstala i powiedziala" mamus widzialam Babcie ,powiedziala mi ,ze jest u Bozi i ze jest bardzo smutna ze nie bedzie mogla mnie juz przytulic". Wyobrazacie sobie? 4-ero letnie dziecko takie zeczy opowiada, przeciez o niczym nie wiedziala! Pare dni pozniej, gdy juz zmniejszylam dawke lekow uspokajajacych, wyraznie czulam zapach mojej mamusi ,a gdy patrzylam w lustro widzialam odbicie twarzy mojej mamusi zamiast moje. Moj tato natomiast wyraznie czul jak kladzie sie obok niego co wieczor do lozka i przykrywa sie koldra. Jestem przekonana ze moja mamusia nieustannie czuwa nad moja rodzina i pilnuje aby nam sie zadna krzywda nie stala

5

Hejka smile

James napisał/a:

mamus widzialam Babcie ,powiedziala mi ,ze jest u Bozi i ze jest bardzo smutna ze nie bedzie mogla mnie juz przytulic". Wyobrazacie sobie? 4-ero letnie dziecko takie zeczy opowiada, przeciez o niczym nie wiedziala!

I to kolejna sytuacja, która potwierdza, że coś "tam" jest. Wydaje mi się, że dzieci mają jakiś szósty zmysł, który większość z nas dorosłych go zatraca.... hm, ciekawe doświadczenie.

6

Wiesz, ja kiedyś stwierdzilam, że nie ma boga i że tylko szatan istnieje. Pewnej nocy miałam taki koszmar, słyszałam łańcuchy i było mi gorąco. Obudzilam się i zobaczyłam ogromną siekiere wbitą w ściane. Tak sę bałam nawet krzyczeć nie mogłam. Mrugnęłam kilka razy i siekiera okazała się cieniem drzew. Powiedziałam o tym tylko mojemu facetowi. Nie wiem czy ta siekiera od początku nie była cieniem, czy to nie był efekt koszmaru, ale stałam się osobą wierzącą. Uzałam, że coś musi w tym być tongue

A do historii z duchami - zmarł mój kuzyn. Oczywiście ja od czasu tamtego koszmaru przed pójściem spać panicznie prosze Boga, żeby mnie nikt nie odwiedzał nawet we śnie, bo potem się boję. Jednak żałowałam, że z kuzynem się nie pożegnałam. I mi się tej samej nocy przyśnił. Przyszedł do mojego domu w swoich ulubionych butach i spodniach, w ręku miał klucze do samochodu i usiadł na fotelu. Uśmiechał się do mnie. Kiedy mieliśmy gdzies jechać zawsze do mnie wpadał poczekać na mnie z kluczami w dłoni, zawsze siadał na fotelu ale nigdy się nie opierał. Tym razem we śnie ja usiadłam na kanapie, a on usiadł wygodniej i się oparł. Przytaknął, tak jakby u mnie miał zostać i sen się skończył. Dwa razy się przeprowadzałam i dwa razy on przychodził do mnie we śnie, że jest u mnie w domu. Czy to on, czy to moja tęsknota - bardzo miłe sny, po których sie nie bałam.

7

BEBE, jeżeli to z Twoją mamą to prawda, to by wskazywało na to, że piekło nie istnieje. Bo skoro Twoja mama była ateistką to według chrześcijańskich reguł powinna iść do piekła, a nie jest w nim na pewno, bo jej dusza była szczęśliwa i pełna harmonii. Tylko właśnie, kim są ci ONI... Illuminati? big_smile

Ja też mam pewną historię w rękawie. Moja prababcia, czyli mama mojej babci zmarła dawno temu, zanim się urodziłam. Jakiś czas temu babcia miała sen, w którym zobaczyła swoją matkę. Zapytała ją co słychać, na to prababcia odpowiedziała, że "gówno śmierdzi". Babcia zaintrygowana tym snem pojechała na cmentarz następnego dnia, a tam... wieniec zjedzony przez króliki, płyta nagrobna cała przez nie obsrana.. I co? Przypadek? Nie sądzę big_smile

8

Witam..
Kiedyś we śnie odwiedzila mnie moja ukochana Babcia. Bylo to kilka miesięcy po jej pogrzebie.. Bylyśmy w pokoju.. i zobaczylam Ją siedzącą przy stole.
Ucieszylam się ze Ją widzę.. Byla lekko uśmiechnięta i spokojna.. Zapytalam ... - Czy jest szczęśliwa po tamtej stronie?.. Powiedziala, ze tak.
Zapytalam jak tam jest?... na to pytanie nie odpowiedziala. Powiedziala mi jeszcze tylko to, ze czuje się bardzo samotna..
Obudzilam się ..Dlugo jeszcze o tym snie myślalam..
Oczywiście, ze jest inny wymiar... ten duchowy.
Moja przyjaciolka jest ateistką,przeżyla śmierć kliniczną i widziala "piękne światlo'' . Opowiadala mi jakie to bylo niesamowite dla niej przeżycie..
Bylam bardzo poruszona jej opowiescią.. Dodam, ze "stąpa Ona twardo po ziemi"' i slyszec z jej ust o tym doznaniu(doświadczeniu) bylo  dla mnie bardzo poruszające i nadzwyczajne...
Ja wierze w te wszystkie nadprzyrodzone zjawiska... niewiarygodne zdarzenia itp.

9

Bardzo ciekawe jest to co opisujecie, ja wierzę w zjawiska paranormalne, duchy itp. Uważam, że człowiek składa się z ciała i duszy, więc wiadomo, że duchy istnieją, tylko ich nie widać, bo świata niematerialnego nie można zobaczyć używając wzroku.

10

Bardzo czesto ludzie opowiadaja takie historie ,,ja w to nie wierze przepraszam ze Cie uraze ale to czasami takie wizje sa po srodkach halucynogennych nawet wieksza dawka srodkow uspakajajacych brak odpowiedniego odzywiania w wyniku rozpaczy daje efekt obrazu ,,,Ludzie w glodzie widzieli pełne stoly  jedzenia ..ludzie spragnieni widzieli piekne oazy i wode ,,,duzo ludzi widzi swoich bliskich ...ONI to Ci obcy UFO etc   moze taka nazwa zielone stwory ktore nami kieruja ..ja wirze w Boga ale czlowiek ciało pozostawia na ziemi a dusza idzie dlaczego dusza ma wygladac tak samo jak cialo ...wszystko to bardzo skaplikowane ale wierze ze twoja mama jest obecna przy tobie nie musi sie pokazywac..

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Paranormalnie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024