Wścibskość szefowej-jak reagować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Wścibskość szefowej-jak reagować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Wścibskość szefowej-jak reagować?

Kochani mam kłopot z moją szefową. Jest starsza ode mnie o 4 lata więc nasza relacja jest pół na pół szefowa podwładna-koleżanki. W którymś momencie przestała mi odpowiadać ta druga relacja.

Kilka dni temu miałyśmy bardzo nieprzyjemną sytuację...środę miałam mieć wolną,a gdy chciała to zmienić przypomniałam,że były inne ustalenia i na środę mam zaplanowany wyjazd ponieważ chcę coś kupić.
Jej reakcja była zaskakująca zaczęła podnosić głoś,komentować jak to jest,że zarabiając takie pieniądze jestem w stanie kupować coś za gotówkę,jak to ciągle jakieś wyjazdy,ciuchy,skąd mam pieniądze na to.

Zwyczajnie zdębiałam ale koniec końców nic jej nie powiedziałam ale strasznie mnie to gryzie...nie mogę sobie pozwolić na takie komentarze.

Jak Wy byście zareagowali? Powiedzieć jej grzecznie,że nie życzę sobie tego typu komentarzy?
Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wścibskość szefowej-jak reagować?

Witam. Przede wszystkim nie powiedziałabym szefowej, że chcę coś kupić. Tylko tyle, że  mam już swoje plany na ten dzień, ponieważ  było ustalone, że będę miała wolne.  Nie wiem, w jakich warunkach pracujesz, ale pracownik, który prosi o urlop  pisze wniosek o urlop, który pracodawca  podpisuje.

3

Po pierwsze nie prosiłam o wolne,a po drugie nie ma w mojej pracy zwyczaju wypisywania wniosku o urlop.
Jak już piałam z szefową jesteśmy po części koleżankami z racji małej różnicy wieku więc zdarza się,że któraś powie coś na temat życia prywatnego....co nie znaczy,że możemy później wykorzystywać to przeciwko sobie ja bym się nie ośmieliła komentować jej życia osobistego więc tego samego oczekuję od niej.

4

Prosiłaś o odpowiedź, więc ci ją napisałam. Domyślam się, że już dawno jej wszystko  wygarnęłaś.

5

Nie wygarnęłam...jeszcze...dlatego pytam o radę. Może ktoś ma podobnie i już rozwiązał taki problem :-)

6

Pumelko wszystko zależy o stopnia koleżeństwa. Ogólnie w pracy trzeba wyznaczyć granice tego koleżeństwa. Ja nie dopuszczam do takich sytuacji, jak opisałaś.  Jak szefowej i  koleżance w jednym powiedzieć, że ci się to nie podoba? Po prostu, że jest ci przykro, że wykorzystuje wspólną znajomość do swoich celów. Gdyby była twoją koleżanką, to  na pewno nic takiego nie miałoby miejsca.

7

Pumelka napisał/a:

Nie wygarnęłam...jeszcze...dlatego pytam o radę. Może ktoś ma podobnie i już rozwiązał taki problem :-)

Następnym razem nie mów prawdy , tylko wymyśl coś bardziej smutnego i nie będziesz miała problemu . Co z tego , źe Ty Ją traktowałś jak " koleźankę" , a z niej , co wyszło ?

8

Moja szefowa to sprytna kobieta...tu niby zatroskana pyta ,a co u Ciebie,jak Ci się układa,czy wszystko w porządku i przy tym opowiada też o sobie i swoim życiu prywatnym z tym,że ja tego potem nie wykorzystuje.

Staram się unikać tego typu tematów ale czasami zwyczajnie się nie da uniknąć odpowiedzi.
Dziś jej powiedziałam,że nie chcę wysłuchiwać komentarzy na temat swojego życia prywatnego i mam nadzieję że do niej to dotarło.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Wścibskość szefowej-jak reagować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024