Ostatnio otrzymałam decyzje pozytywną o przyznaniu becikowego.Wszystko super, tylko mam pytanie do mam które otrzymały podwójne becikowe. Przy składaniu wniosku pani z Mopsu powiedziała ze nalezy nam sie i bedziemy miec napewno podwójne becikowe poniewaz zarobki partnera mieszczą sie w granicach. Na decyzji jednak mam napisane 1000 zł za wrzesień 2014r. Czy to oznacza że jednak 1000 zł dostaniemy czy może w nastepnym miesiacu bedzie kolejna wpłata. Dostałam decyzje w kopercie dlatego dopiero w domu otworzyłam i przeczytałam bo gdybym zrobiła to na miejscu napewno bym sie dopytała. I właśnie mam pytanie do mam które dostały podwójne becikowe jak to wygląda? Oczywiście bardzo sie ciesze że wogóle nam przyznali aczkolwiek dodatkowe pieniązki by sie przydały bo robimy dziecku chrzest w najbliższym czasie. Prosze o porade jak to wygląda z tym drugim becikowym.
1 2014-09-29 15:22:06 Ostatnio edytowany przez amika0510 (2014-09-29 15:22:42)
Ja sie na tym nie znam.
Teraz bardzo dużo sie pozmieniało od kąd ostatnio robilam w Urzedzie a dokładnie w dziale rodzinnym.
Moze ktoś cos wie ?
Odezwie się ktoś ? ![]()
Amika z tego co się orientuję to ten drugi tysiąc jest wypłacany przez rok czasu w ratach.
Ale jak wyglądają procedury, czy trzeba składać odrębny wniosek to nie wiem.
jak dobrze zrozumialam pania u siebie w gops-ie to ten drugie 1000zl jest przyznawane jednorazowo jak sie sklada papieryna rodzunne. nie wiem jak dokladnie to wszystko leci i co sie zalatwia bo mi po obliczeniu dochodow 2012r.moich i meza pani oznajmila mi zebym sie nawet nie fatygowala ze skaldaniem dokumentow bo nie dostaniemy przy tej wysokosci docodow
prawo i przepisy w polsce sa tak popi**eprzone ze glowa mala, nie zalezy mi na tych 77zl bo w tym wszystkim jest taki drobny szczegol ze w polowie 2012r dopiero z mezem wzielismy slub a obliczanie dochodow dotyczy calego roku
gdzie sens a gdzie logika??
jak dobrze zrozumialam pania u siebie w gops-ie to ten drugie 1000zl jest przyznawane jednorazowo jak sie sklada papieryna rodzunne. nie wiem jak dokladnie to wszystko leci i co sie zalatwia bo mi po obliczeniu dochodow 2012r.moich i meza pani oznajmila mi zebym sie nawet nie fatygowala ze skaldaniem dokumentow bo nie dostaniemy przy tej wysokosci docodow
prawo i przepisy w polsce sa tak popi**eprzone ze glowa mala, nie zalezy mi na tych 77zl bo w tym wszystkim jest taki drobny szczegol ze w polowie 2012r dopiero z mezem wzielismy slub a obliczanie dochodow dotyczy calego roku
gdzie sens a gdzie logika??
Juz wszystko wiem
dostałam 2 decyzje, jedna o becikowe, a na drugiej przyznanie rodzinnego i własnie tam jest że + dodatek do zasiłku rodzinnegoi to jest własnie to drugie becikowe. Tylko że ja myslalam wlasnie ze to jest ogólnie że przyznano rodzinne i becikowe jedno. Masz racje to jest chore z tymi papierami. Najorsze że od
Listopada coś się tam zmienia i od nowa trzeba będzie wypełniać te stosy papierów itd.A znajoma mówiła ze musiała zrezygnować z rodzinnego i trwało to niespełna minute a żeby dostać rodzinne to człowieka męczą... A tak wogóle kati1989 mamy dzieciaczki urodzone z tego samego dnia ![]()