Hej macie jakieś pomysły z własnych doświadczeń lub opowiadań na ciekawy wieczór.
Pomysł na ciepłe danie.
Pomysł na sałatkę (proszę nie owocową)
Pomysł na Afrodyzjaki typu truskawki w czekoladzie lub co innego
Dziękuje :* Miłego Dnia
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Kto ma pomysł na fajną romantyczną kolacje w domu :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej macie jakieś pomysły z własnych doświadczeń lub opowiadań na ciekawy wieczór.
Pomysł na ciepłe danie.
Pomysł na sałatkę (proszę nie owocową)
Pomysł na Afrodyzjaki typu truskawki w czekoladzie lub co innego
Dziękuje :* Miłego Dnia
Hmm, słyszałam, że fajne danie to kurczak z mango (wpisz w google do tego kotlet.tv)
Pomysł na sałatkę to polecam z orzechami, serem pleśniowym i winogronami. Na pewno w internecie znajdziesz przepis, a jeśli nie to chętnie wkleję tu ten, z którego ja robiłam.
Afrodyzjaki mówisz... Może właśnie sałatka z dodatkiem lubczyku?
Nigdy takiej nie robiłam, ale słyszałam, że to zioło jest afrodyzjakiem. A truskawki w czekoladzie to nie głupi pomysł. Fajnie by było jakbyś rozpuściła oddzielnie białą a oddzielnie ciemną czekoladę i miała takie mini kociołki, pod które wkłada się T-lighty, wtedy czekolada byłaby ciągle płynna.
P.S. Żeby czekolada fajnie się rozpuściła to trzeba ją podgrzewać w kąpieli wodnej (garnek z gotującą się wodą, a na to metalowa miseczka z czekoladą). ![]()
Truskawki w czekoladzie? A jestes lesbijką?
Autorko, jeśli chcesz sprawić facetowi przyjemność to pomyśl i tym co ON lubi, a nie o tym czym ty chcialabys byc zaskoczona.
Nie kazdy facet bedzie zachwycony udziwnionymi potrawami, nie kazdy facet ma kozę za przodka - czasem można sprawic komus rozkosz tradycyjną, ale doskonałą pizza albo golonką
inny na ten widok pusci pawia - to TY masz poznac co lubi twoj facet (i vice versa) a nie ganiac po sieci w poszukiwaniu podpowiedzi.
Romantyczna kolacja? To jest bardzo proste - przyrządzasz to, co wam obojgu smakuje, co potrafisz przygotowac z zamknietymi oczami. Cos, co ci aię na pewno uda.
Jak zaczniesz eksperymentowac z niesprawdzonymi przepisami sieci to moze szkonczyc sie porazka. Wierz mi, lepszy jest pyszny makaron z serem niz wykwintna, ale przypalona zapiekanka ze szparagami.
A truskawek w czekoladzie nie doceni żaden facet ![]()
_____
Edit: pomysl na deser przyszedł mi jeden - zapiekane banany z czekoladą i rumem.
Sprawdzona jest lasagne - z mięsem, więc prawie każdy facet jest zadowolony i nawet odrobinkę wykwintna
Sałatka do tego może byś jakaś prosta, z rukolą i pomidorkami koktajlowymi, serem pleśniowym i orzechami. Co do truskawek - tez odradzam, praktycznie żaden z moich facetów nie lubił takich bajerów. Juz lepiej jakieś ciasto - czekoladowe na przykład
Według mnie facet doceni każde starania. Truskawki w czekoladzie też. Autorka pyta o afrodyzjaki, a nie deser po którym skoczy nam cukier i staniemy się senni
Autorko napisz co lubi Twój facet, czy to typowy mięsożerca i fan piwa, czy lubi inną kuchnię.
no ja na salatkę polecałabym coś takiego:
rukola
sałata maslowa
feta
karmelizowane brzoswkinie
pieprz/sól/2 łyzeczki wyciesnietej cytryny + oliwa jako sos
Wykaldasz sałate na talerz, kroisz fete, nakladasz brzoskwinie,zalewasz sosem.
Ojej. To może ja się wypowiem co do romantycznej kolacji.
Może nie do końca pierwszy przykład będzie o kolacji.
Ostatnio mój mężczyzna zjadł zupkę i obiadek, który zadowolił jego brzuszek, a później zaprosiłam go do góry do mojego/poniekąd naszego pokoju, a tam stało moje sushi własnej roboty, o które prosił wcześniej, mówiąc że chciałby spróbować. Do tego kupiłam "typowo kobiecego" drinka, który smakuje jak oranżada i wyłożyłam krewetkowe prażynki. (BUUU, "A jestes lesbijką?" - Nie. A facetowi. O zgrozo! i tak się podobało.) i świeczuszki i było miło.
Więc ja bym proponowała posłuchać na co nasz mężczyzna ma ochotę/chce spróbować i mu to przyrządzić, niż robić typowo wymyślne, romantyczne dania, które nie sprawią mu takiej przyjemności.
A ostatnio miałam mu przyrządzić sajgonki z kaczką, kurczak pieczony na patyczku do szaszłyków, kulki kurczakowe tikka oraz krewetki i do tego ponownie drinka (zastępuje picie, ładnie wygląda i ma mało procent.) i ponownie świeczki romantyczna atmosfera, jednak nie wyszło, ponieważ mój mężczyzna zadzwonił, że kończy wcześniej (kiedy byłam w wannie szykując się do wieczora.) i skończyło się na tym, że wyszłam z wanny biegiem, wieczór spędziliśmy oglądając "To tylko seks" i "Pokój 205" z pizzą, frytkami, kurczakiem i drinkiem w dresach.
Więc nie wszystko zawsze wychodzi tak jak byśmy chcieli, nawet z szałowym pomysłem na posiłek, a dania będą na kolację dzisiaj, ale jednak bez romantyczniej otoczki.
Polecam zrobić krewetki po luizjańsku. Są przepyszne i to afrodyzjak
do tego jakieś dobre wino ![]()
Kurczak z rożna, sernik na zimno, ciastka. Czerwone wino świeczki.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Kto ma pomysł na fajną romantyczną kolacje w domu :)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024