Witam,
Mam 26 lat, aktualnie mój typowy dzień wygląda tak, że po przyjściu z pracy siedzę praktycznie cały czas przy komputerze, nie mam praktycznie żadnych znajomych, czuję się bardzo samotny. Najgorsze są weekendy.
Związane jest to z tym że w ciągu ostatnich kilku lat, z powodu doświadczeń z przeszłości, życie towarzyskie dla mnie nie istniało, nie zajmowałem się starymi relacjami, nie nawiązywałem nowych, ogólnie nie wiele mi na tym zależało. W pracy starałem skupiać się wyłącznie na swoich obowiązkach, Myślałem że jestem za nudny, nieciekawy i inni ludzie się mną nie interesują, a ja też za innymi niespecjalnie przepadam.
Chciał bym to zmienić, od momentu gdy skończyłem 26 lat staram się co raz więcej "wychodzić do ludzi", odnawiać stare kontakty, nawiązywać nowe, okazywać ludziom zainteresowanie, odkryłem, że potrafię być całkiem fajny w stosunku do innnych i inni mnie lubią. Jednak ponieważ mam mało znajomych i przez ostatnie lata praktycznie nie wychodziłem z domu w celach rozrywkowych jest mi trochę trudno zyskać nowych znajomych/kolegów, pokonać lęk.
Dlatego mam pytanie, jakie wy macie sposoby na poznanie nowych ludzi w moim wieku ? Jakie zajęcia polecacie które pomogą nawiązać jakieś głębsze relacje ? Nie mam jakichś konkretnych zainteresowań (po tylu latach dopiero je w sobie odkrywam ) poza pracą (która jest jednocześnie moim hobby). Dodam, że mieszkam w pobliżu Warszawy (codziennie dojeżdżam tam do pracy).
Pozdrawiam.