Mam za niedługo wesele i kupiłam sobie krótką sukienkę ale mam dosyć grube uda i do tego cellulit i naprawdę brzydko to wygląda i moje pytanie brzmi czy są jakieś wyszczuplające rajstopy nie chodzi mi żeby tyłek czy brzuch wyszczuplić tylko te uda da się? i nie chce czarnych rajstop bo mam czarną sukienkę i bym wyglądała jak na pogrzebie. Pomoże ktoś?
2 2014-08-20 11:39:38 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2014-08-20 12:29:14)
mam jedno pytanie - a po co w takim razie kupilas krotka sukienke? Rajstopy cudu nie uczynia.
Moja propozycja to lec i kup szybko jakas dluzsza kreacje, sa tez seksi, nawet wiecej niz takie kuse za pupe.
Bo albo były sukienki do samej ziemi albo do kolan takie rozkloszowane a w takich brzydko wygladam wiec tylko taka mi pozostała. Nie chodzi mi zeby jakos bardzo wyszczuplały tylko delikatnie.
Tak, są takie rajstopy. ale przecież nie do krótkich sukienek
Rajstopki o grubosci 15 czy 20 den są zbyt delikatne by mogły wyszczuplac - wyszczuplają dodatkowe, wzmocnione włókna wiec musialabyś błyskac spod sukienki gaciami do kolan
Iceni nie wiem nie znam sie
Oo masakra hehe myślałam, że są ale jakieś takie normalne
Własnie ubrałam rajstopy i tą sukienkę to w rajstopach noga ładniej się prezentuje ale jakby były jeszcze jakieś rajstopy co by celllulitu nie było tak widać
A i zapomniałam spytać są jakieś wkładni do szpilek? bo chwilę pochodzę w szpilkach i mnie mały palec boli tak jakby się odcisk robił bo jak chodzę w sandałach nawet 15cm to nie mam takiego problemu.
Kup sobie rajstopy idealnie matowe wtedy nogi nie beda rzucaly sie w oczy.
Co do wkladek - Scholl ma wkladki zelowe chyba na kazda czesc stopy - nie wiem tylko czy w kazdej aptece/drogerii bedzie wybór.
I wtedy by było ok? bo nigdy nie używałam takich wkładek więc nie wiem
Powinno być. Czy bedzie skuteczne to ci w 100% nie dam gwarancji. Ale ogólnie się sprawdzają.
Tylko czy beda pasować do tych butów bo jak wiadomo szpilki przy czubie są węższe
Gatta ma w swojej ofercie rewelacyjne rajstopy. Body Lift-up podnoszą pośladki, Body Shaper modelują brzuch i biodra, Body Slimmer bodajże głównie spłaszczają brzuch. Jest jeszcze wersja Total Slim i chyba ze dwie inne, ale teraz niestety nie pamiętam jakie. Te rajstopy mają specjalną, modelującą górę, w zależności od problemu nastawione są na wymodelowanie innej partii ciała, do tego są niesamowicie trwałe, cienkie (20 den), matowe, a nogi wyglądają w nich świetnie.
Poszukaj wersję najlepszą dla siebie, być może ta Total Slim będzie odpowiednia?
11 2015-01-04 14:27:14 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-01-04 14:38:49)
wiem że już po weselu ale chciałam się włączyć i tak do dyskusji. Nie wiem w jakim kolorze chciałaś włożyć rajstopy Basiu, ale jednak do czarnej sukienki czarne rajstopy są jak najbardziej na miejscu. Wszelkiego typu rajstopy cieliste są ryzykownym pomysłem - trzeba bardzo uważnie dobrać ich odcień aby idealnie "spasowały się" z Twoją cerą. No i oczywiście muszą być mega matowe. Niestety nie ma czegoś takiego jak wyszczuplające nogi rajstopy - są tylko rajstopy wyszczuplające linię ud i brzucha oraz podnoszące pośladki. Optycznie właśnie czarne rajstopy wyszczuplają i maskują niedoskonałości, ale czarnych nie chciałaś.
Można się zastanawiać ewentualnie nad rajstopami antyżylakowymi gdyż są mocno obciskające ze względu na swoje przeznaczenie, ale czy autentycznie wyszczuplą nogi... hmm, trzeba by spróbować.
[spam - usunięte przez moderatora] rajstopy mają różne kolory, więc można wybrać sobie cieliste.
Moim zdaniem czarny nie wyszczupla w każdej sytuacji.
a w jakich sytuacjach czarny nie wyszczupla?
Kiedy na przykład ubranie jest źle dopasowane
no, jak ubranie jest źle dopasowane to nic nie wyszczupla niczego hihi, chyba że na modelce, ale to dlatego, że ona jest za szczupła i źle dobrane ubranie ją dodatkowo wyszczupla... Ale mówimy o rajstopach, więc, wracając do źródeł, czarne rajstopy wyszczuplają optycznie nogi. Zresztą nawet nie o to chodzi. Chodzi o to, że czarne rajstopy pasują idealnie do czarnej sukienki. A najlepiej to do sukienki pasuje BRAK RAJSTOP. No ale to jest temat na zupełnie inny wątek.
Ja nie noszę rajstop od kilku lat, ponieważ przytyło mi się po ciąży i mi się zwijają pod boczkami a to wygląda strasznie. Musiałabym mieć rajstopy po same cycki Dla mnie jedynym ratunkiem żeby mieć gołe nogi są rajstopy w sprayu. Kiedyś spróbowałam st. moriz i tak używam, jak chcę dobrze wyglądać w spódniczce.