grozby przez sms od "wariatki" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » grozby przez sms od "wariatki"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez pawelkwiatek (2014-08-20 02:44:22)

Temat: grozby przez sms od "wariatki"

Witam. Mam na imie Paweł, mam 26 lat.  Tydzień temu byłem na dyskotece gdzie spotkałem mojego kolegę z liceum. On był ze swoja dziewczyna oraz byla z nimi kolezanka o imieniu Natalia. Dziewczyna kolegi z liceum widac chciala mnie zeswatac ze swoja kolezanka. Jakos tak sie zlozylo ze odprowadzilem ja do domu. Towarzystwo wydalo sie bardzo mile wiec wyslalem im zaproszenie na fb , zaczalem pisac z Natalia. Po wymienieniu sie nr telefonu ku mojemu zdziwieniu zaczela sama pisac do mnie sms.
    Natalia w pewnym momencie zaczela pisac do mnie komletne idiotyzmy obrazajace moja osobe. Jakies glupoty ze ja nie mam zadnych obowiazkow, nie poradze sobie w zyciu, ze takich jak ja unika i gdyby nie chec zeswatania jej nigdy by sie do mnie nie odezwala. Napisalem jej kolezance aby na przyszlosc gdy bedzie chciala swoja znajoma z kims zapoznac miala na uwadze ze byla dla mnie bardzo nie mila. Nawiazala sie rozmowa o tej Natalii ze ta dziewczyna mojego kolegi chciala mnie przed nia ostrzec bo ona stroila sobie zemnie zarty.
Wieczorem dostalem sms z pogrózkami od Natalii" Na Twoim miejscu balabym sie wychodzic z domu, widzialam wszystko co napisales na moj temat, nie znasz dnia ani godziny a moi kuzyni pobija Ciebie ze obrabiasz mi dupe" Pozniej pisala do mnie jakies glupoty a to byl juz wieczor a ja jej nie odpisywalem i dala mi juz spokoj.
Od tej pory jestem jakis przewrazliwiony bo nigdy w zyciu nikt mi nie grozil. Moi znajomi mi mowia ze to jest tez moja wina bo z takimi osobami sie nie rozmawia a ja wchodzilem w jakies glupie dyskusje dlaczego ona tak pisze do mnie....., tylko sie ich unika. 23 letnia  kobieta grozi mi w ten sposob , praktycznie nie znam jej i naprawde obawiam sie wyjsc na jakas impreze ze moze spotkam ja z jakims glupim towarzystwem i spotkaja mnie jakies zaczepki. Moi znajomi mi mowia ze pewnie nie ma szans aby cos takiego mnie spotkalo, ze ta dziewczyna jest pusta i glupia, nie ma sensu o niej myslec. Ale naprawde sms wieczorami z takimi tresciami nie sa niczym milym ani fajnym.......

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: grozby przez sms od "wariatki"

To są groźby karalne.

Spisz treść tych smsów z datami i godzinami. Skopiuj groźby z Fb i miej w pogotowiu na wypadek pobicia. Wtedy to będzie powód do wskazania osoby odpowiedzialnej.

3

Skad ja to znam.
Moj eks (oczywiscie na poczatku nie mialam pojecia kim jest ta osoba) robil mi to przez 7 lat. Sms, maile, falszywe konta na fb, na gg itd. Wypisywanie glupot na znakach, grozby i obelgi. Gdy sie zorientowalam kto za tym stoi, poszlam na policje. Niestety mieszkalam w malym miescie, gdzie kazdy kazdego zna. I o ile sprawa rozeszla sie po kosciach, to koles sie chyba jednak wystraszyl, bo mam spokoj.
Jesli ta cala Natalia sie nie uspokoi to radze zrobic to samo, a tymczasem naprawde sie nie przejmuj. Glupie to dziewcze i tyle

4

Idź z tym na policje i nie czekaj na pobicie. Tacy ludzie powinni być w kartotekach, im prędzej tym lepiej.
Powiesz, a to tylko takie gadanie, dziewczyna jest głupia i nic się nie stanie. Ok. Tobie może nic się nie stanie ale jak kiedyś przez nią stanie się komuś krzywda to policja powie " ona jest czysta, nie notowana, sanki i do domu "
Idź na policje bo jak kiedyś komuś stanie się krzywda to od razu będzie wiadomo że ta dziewczyna ma takie skłonności.

5 Ostatnio edytowany przez pawelkwiatek (2014-08-22 21:59:35)

Gdy chodzi o pobicie to byl jeden sms tylko  od niej przedstawiajacy grozby. Wydaje mi sie, ze z takim pojsciem na policje to raczej potraktuja takie zgloszenie jako dziecinade i dziwnie bym sie czul jako 26 latek ktory idzie na policje bo grozila mu jakas obca 23 letnia kobieta ktora poznanal na dyskotece. Wydaje mi sie, ze nikt nie wzialbymnie na  powaznie takiej sprawy.
Chyba czesto tak jest ze ludzia nie ida na policje w takich sytuacjach bo uwazaja ze beda sie czuc jak "przyslowiowe cioty" , osoby, które w jakis tam relacjach nie radza sobie z problemami i wyoblrzymiaja cos...
Z Tego co wiem juz kiedys miala interwencje policji w domu gdyz mama mojej kolezanki zglosila, ze szczuje jej dzieci psami.
W sumie z drugiej strony wydawaloby sie ze takie sprawy sasiedzkie rodzice powinni zalatwiac miedzy soba ale jednak policja w tym uczestniczyla. Ona byla duzo mlodsza wtedy, nie wiem ile miala lat, byla malolata gdy ta sytuacja miala miejsce.
Znowu inny jej sasiad opowiadal mi, ze jak chodzil do technikum i gral z kolegami w ping ponga to ona pileczki im gniotla i wiazanki puszczala. Mowil , ze ja zna i nazwal ja terrorystka. Powm mi ze jedynym madrym rozwiazaniem jest nie reagowac na nie bo to taki typ czlowieka ze cokolwiek nie powiesz , to ona i tak bedie gadala swoje glupoty i ja nie przegadasz.
Swoja droga troche pozostawila takie emocjonalne spustoszenie i taka kwestie ze musze wierzyc w siebie bo chyba mam z tym problem jak obca osoba wypisuje mi ze nie poradze sobie w zyciu czy sugeruje mi jakies inne glupoty. Jej teksty ze ona takich ludzi jak ja unika, ma po dziurki w nosie, ze zyje marzeniami , ze to nie moja wina ze takich unika tylko rodzice mnie tak wychowali to zastanawiam sie jak ja moglem wogole pozwolic sobie na to aby ktos obcy mnie tak obrazal ...

6

Dzisiaj bylem w piekarni. Ona mieszka odemnie praktycznie na drugim koncu miasta ale bylem na rynku i spotkalem ja jak szla do przedszkola.Odbywa staz po pedagogice i jeszce po tej calej sytuacji jak jechalem rowerem krzyczy ktos z daleka do mnie czesc Pawel. Nie wiedzialem kto to, odpowiedzialem czesc  , patrze a to ona;/

7

dzisiaj kolega mowil mi aby mimo wszystko isc z tym na policje bo jak ona ma taki zawod jako pedagok to nie jest normalne zachowanie i moze taka niby blahostka powaznie jej zaszkodzic. Orientuje sie ktos z was czy takie zgloszenie moglo by miec wplyw na wykonywanie jej zawodu?

8

I czego oczekujesz?
Że policja zapewni Ci ochronę czy, że TERAZ Ty ją zastraszysz?
Wybacz ale oboje zachowujecie się jak dzieci.
Dla świętego spokoju możesz ZAPOZNAĆ swego dzielnicowego, pokazać mu te wiadomości (BARDZO zagrażające... nawiasem mówiąc - czy ona w ogóle MA jakichś kuzynów?) i spytać CO z tym fantem zrobić. Na początek. Bo taki vet za vet (próba zaszkodzenia na linii zawodowej) TYLKO nakręca spiralę przemocy...

9

Chłopcze, pytasz o poradę i ją dostajesz - źle.
Piszesz post że się nie boisz a jak ci kolega mówi że ona jest nienormalna to zaczynasz się bać.
Radzę dobrego psychiatrę odwiedzić albo spotkać się ze swoją ukochaną.

10

Dla mnie dziewczyna ma wyrazne problemy ze sobą.. nie wyobrażam sobie, żeby ktoś taki został pedagogiem...

Pawle, ja póki co spróbowałabym zignorować całą tą sytuację, może dziewczę samo sobie odpuści i rozejdzie się po kościach.. wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » grozby przez sms od "wariatki"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024