Dokończenie budowy domu - koszt - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dokończenie budowy domu - koszt

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez Sialis (2014-08-19 16:02:44)

Temat: Dokończenie budowy domu - koszt

Hej, może ktoś z Was na podstawie własnych doświadczeń mógłby podzielić się wiedzą odnośnie kosztu dokończenia domu. Mamy z mężem działkę, postawiliśmy dom w stanie surowym zamkniętym, 113 m, z garazem , drzwi zewnętrzne, okna, brama garażowa, wszystko jest. Jak sądzicie, ile trzeba mniej więcej jeszcze w niego włożyć, aby w nim zamieszkać, nie chodzi mi o złote klamki, standard przecietny. Poniżej zamieszczam link do projektu:
http://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/search/nazwa_projektu/alt/projekt_id//powierzchnia_uzytkowa_od/0/powierzchnia_uzytkowa_do/500/rodzaj_zabudowy//ilosc_pieter//ilosc_garazy//ilosc_pokoi_bez_salonu//ilosc_pokoi_na_parterze_bez_salonu//min_szerokosc_dzialki//min_dlugosc_dzialki//wejscie_do_domu_od//piwnica//dach//kat_dachu_od//kat_dachu_do//kategoria//technologia//project/2881/slug/projekt-domu-alt

Trzeba zrobić posadzki, tynki, elewacje - ocieplenie zrobi mąż (styropian i siatka), podłogi też sami położymy w mieszkaniu tylko kwestia materiału, wymalować też jesteśmy w stanie, łazienkę na pewno ktoś będzie musiał zrobić. Brakuje nam instalacji elektrycznej, hydrauliki, pieca (z podajnikiem na ekogroszek), ekologicznej oczyszczalni ścieków. Oczywiście liczę się z tym, że nikt nie poda mi dokładnego kosztu, ale moze ktoś będzie w stanie rzucić jakimś przedziałem. Sami mniej więcej sobie wyliczamy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń. Dzięki z góry

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dokończenie budowy domu - koszt

to zależy od tego co macie zamiar zrobić w środku rodzaju płytek, panele, kostka, można wymieniać i wymieniać,
tak samo zależy od fachowców czy bierzecie firmy czy powiedzmy znajomych fachowców co liczą trochę mniej.
My z mężem mamy 150 m dach koperta duży wkład pracy męża po znajomości elektryka, dobry i nie drogi znajomy od CO i całej kanalizy panele ok 40zł/m2 płytki podobnie, powiedzmy że ogólne bez szaleństw okna drzwi i cały sam środek 150 000 ( ale w to opłaty przyłącze prąd, odbiór, jakieś tam certyfikat itp.) nawet oszczędzając trzeba dużo w środek włożyć i to bez luksusu. Nie liczę tego że nadal inwestujemy w obejście domu no i w środku ciągle jeszcze udoskonalamy. Więc czeka was dużo pracy jeszcze smile nie ma problemu jak kasy macie multum wtedy firma za firmą chociaż jestem zdania że na firmy trzeba bardzo uważać bo jak nie pilnujesz robią fuszerki mówię z doświadczenia trzeba chodzić w krok w krok:) i pilnować, a z drugiej strony można bardzo przepłacić. Życzę powodzenia

3

Odp: Dokończenie budowy domu - koszt

Nie wiem jak u Was cenią się fachowcy ale posadzki to koszt ok 6 tys. tak u nas wyszło, tynki 13zł/m radzę samemu wyliczyć metry bo fachowcy lubią sobie zawyżać, elewacja nie mam pojęcia bo sami jeszcze nie mamy ale licząc styropian który jest dość drogi i siatkę to też kilka tys trzeba będzie wrzucić, elektryka u nas po znajomości 5 tys + materiały w tym też odkurzacz centralny, hydraulika ok 14 tys co najmniej + grzejniki, piec, boiler, oczyszczalnia nie mam pojęcia a w środku wiadomo jak każdy sobie zaplanuje zależy z czego czy materiały swoje czy kupowane.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dokończenie budowy domu - koszt

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024