Hej, może ktoś z Was na podstawie własnych doświadczeń mógłby podzielić się wiedzą odnośnie kosztu dokończenia domu. Mamy z mężem działkę, postawiliśmy dom w stanie surowym zamkniętym, 113 m, z garazem , drzwi zewnętrzne, okna, brama garażowa, wszystko jest. Jak sądzicie, ile trzeba mniej więcej jeszcze w niego włożyć, aby w nim zamieszkać, nie chodzi mi o złote klamki, standard przecietny. Poniżej zamieszczam link do projektu:
http://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/search/nazwa_projektu/alt/projekt_id//powierzchnia_uzytkowa_od/0/powierzchnia_uzytkowa_do/500/rodzaj_zabudowy//ilosc_pieter//ilosc_garazy//ilosc_pokoi_bez_salonu//ilosc_pokoi_na_parterze_bez_salonu//min_szerokosc_dzialki//min_dlugosc_dzialki//wejscie_do_domu_od//piwnica//dach//kat_dachu_od//kat_dachu_do//kategoria//technologia//project/2881/slug/projekt-domu-alt
Trzeba zrobić posadzki, tynki, elewacje - ocieplenie zrobi mąż (styropian i siatka), podłogi też sami położymy w mieszkaniu tylko kwestia materiału, wymalować też jesteśmy w stanie, łazienkę na pewno ktoś będzie musiał zrobić. Brakuje nam instalacji elektrycznej, hydrauliki, pieca (z podajnikiem na ekogroszek), ekologicznej oczyszczalni ścieków. Oczywiście liczę się z tym, że nikt nie poda mi dokładnego kosztu, ale moze ktoś będzie w stanie rzucić jakimś przedziałem. Sami mniej więcej sobie wyliczamy, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń. Dzięki z góry