Zły charakter czy depresja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zły charakter czy depresja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zły charakter czy depresja

Facet, po 50 ,  dobre serce, paskudny charakter - tak zawsze uważałam. Ostatnią koszulę oddałby żonie i dzieciom, ale też wymagający , wybuchowy.
Kiedyś wybuchał a po 15 minutach przychodził i jak gdyby nigdy nic - wesoły - rozmowny.
Finansowo - zawsze potrzeby żony i dzieci na pierwszym miejscu , on nic nie potrzebował, ciuchy najczęsciej na siłe trzeba było kupować .
Dziś po ponad 20 latach małżeństwa- zawzięty , od 3 dni wychodzi z sypialni  tylko po to by wziąć jedzenie, nic go nie obchodzi , z nikim nie rozmawia.
Coraz częstsze hustawki - jednego dnia szykuje wakacyjny wyjazd - opracowuje trasę itd, potem coś się zadzieje i wyzywa najgorszymi słowami . Najmłodsze dziecko niepełnosprawne , po wielkiej walce o zdrowie, funkcjonuje nieźle , samodzielne . Też  ma bardzo trudny charakter - mam wrażenie że rywalizuje z ojcem o władzę w domu. Moze błednie - na poczatku uczone bycia odwaznym, umiec poprosic o pomoc, moze troche- walki o swoje.
Ojciec- miał w wakacje zając się dzieckiem - były kilkudniowe wakacje , ale matka pracuje ( ojciec ma pracę sezonową , teraz ma wolne) a ojciec sam nie chce nie umie zając się młodym.
Spędzają całe dnie przy komputerch , telewizorach - ojciec taki przykład daje - syn robi to samo.
Spirala nerwów, agresji nakręca się w końcu ojciec po kilkudniowych kłótniach - "nie będe się  nim zajmował , on mnie nie słucha", nie daje mu nawet jeść tylko zamyka się w sypialni i cały dzień leży i ogląda filmy lub gra w gry.
Nie je tego co w domu przygotowane, nie odzywa się do domowników. ale tez nie robi zakupów , je to co w lodówce.
W kłotni wykrzykuje , ze nie chce takiego syna.
Wyraznie męczy sie z nami , ale nie chce odejsc, na propozycję rozstania straszy samobójstwem.
Nie rozumiem- jak mu zle - mozna sie rozstac w sposób cywilizowany - on sie miota.

Kilka dni temu duza uroczystosc rodzinna - nie pojade zorganizowanym specjalnie transpotrem - bo na pewno sie spóźni, nie pojade lepszym samochodem - bo na pewno go zniszczy ktoś, niezadowolony ze transport sie udał, niezadowolony ze impreza bardzo dobrze zorganizowana - jakby zazdroscił , ze komus sie udało..
Nie ubrał tego co przygotowałam- nie bede robił tak jak chcesz!, poszedł nieogolony, w bylejakim ubraniu , zniknął na 2 godziny - poszedł podobno na spacer.
To przelało czare goryczy - wiedział ze mi zalezy - to moja rodzina.
Ja mam dosc,  pozew rozwodowy napisany - nie złozony, bo moze to jednak choroba?
Jego bliski kuzyn, alkoholik - nie przyszedł na slub córki - nie wiadomo dlaczego, chociaz był zaproszony. I tez ma rózne dziwne zachowania.

Długo bym tak mogła.
Pocieszcie , albo kopnijcie ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zły charakter czy depresja

Wolę pocieszać  niż kopać.  Może mógłby zrobić jakieś podstawowe badania lekarskie, jeśli podejrzewasz jakąś chorobę?
A może zbytnio naciskasz? Zwolnij trochę.

3

Koles niech się przepada na zaburzenia Borderline

4

Stanowczo uważam że to zaburzenia psychiczne. Zaproponowała bym mu psychologa i zrobienie podstawowych badań /lekarz pierwszego kontaktu/. Ale przemyślałabym też złożenie tego pozwu.. Tego typu zaburzenia tak łatwo nie mijają / o ile wogóle!/. Jeżeli  on nie będzie chciał się leczyć, poważnie bym się zastanowiła nad rozstaniem! Szkoda marnować własne zdrowie i życie!

5

Straszne to co opisałaś, ale też znajome.

Mój tata taki jest w stosunku do mojej mamy.
Jest w stanie smiertelnie sie obrazić z błahego powodu, albo przypomni mu się, że mama zrobiła bądź powiedziała coś tam kilka, kilkadziesiąt lat temu i dramat gotowy.

Aktualnie będzie już drugi tydzień jego obrazy i nie widać końca, bo mama chyba pierwszy raz nie próbuje załagodzić sytuacji (moim zdaniem prawidłowo, i tak już za dużo łez przez niego wylała).

Jego obraza wygląda następująco.
Rozmawiają sobie spokojnie, naraz nie wiadomo z jakiego powodu się obraża, dosłownie jak małe dziecko, przy tym zwyzywa mamę.
Potem nie odzywa się do niej, nie przebywa nawet w tym samym pomieszczeniu, nie je tego co przygotuje.
Od kilkunastu dni, je rosól z kostki i suchy chleb, bo woli "zdechnąć" niż coś od mamy wziąć.
Dodam, że w ogóle nie jest samodzielny, nie potrafi nic sam koło siebie zrobić. Gotowanie, zakupy, nawet zwykłe przygotowanie sobie kanapki to abstrakcja, w zyciu tego nie robił, taki model wyniósł z domu. Jego ojciec był podobno taki sam.

Dawno już nie mam do tego człowieka szacunku, nigdy nie był dobrym ojcem, tak samo jak nie jest dobrym mężem.
Choleryk despota z zaburzeniami psychicznymi.

O tym obrażaniu dowiedziałam się dopiero jakiś rok temu. Mama to ukrywała, owszem widziałam, że coś jest nie tak, ale w życiu bym się nie domyśliła. Takie akcje zdarzają się średnio 3 razy w roku, a każda trwa ok 3 tygodni, ta zapowiada się na dłuższą.

6

Nie jestem w stanie zrozumieć takiego modelu rodziny. Facet powinien umieć zrobić wszystko, kobieta powinna umieć zrobić wszystko. Wiadomo, że niektóre zadania są za ciężkie, ale większość jednak można wykonywać bez względu na płeć. A co do tego obrażania, to faceci naprawdę są to takimi królewiczami czasem i jest do nie do zniesienia

7 Ostatnio edytowany przez Darkness (2014-08-18 17:52:24)

Albo niech się leczy albo rozwód to według mnie rozwiązanie. Ciekawe czy jeszcze nie zdradza ...
No i mam nadzieję że broni nie ma, uważaj takie typy mogą być niebezpieczne.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zły charakter czy depresja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024