Czy mogę być w ciąży mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy mogę być w ciąży mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Cześć Wszystkim. Zażywam tabletki antykoncepcyjne od prawie pół roku. Nigdy nie zdarzyło mi się zapomnieć o tabletce oprócz ostatniego blistra. Nie zażyłam jednej tabletki, przypomniałam sobie o tym dopiero następnego dnia, kiedy brałam kolejną. W tym czasie kochałam się z partnerem bez dodatkowych zabezpieczeń.
Od kilku tygodni mam poranne nudności. Ale miałam krwawienia po odstawieniu. Teraz krwawienia brak. Oprócz tych dolegliwości mam też podwyższoną temperaturę, częściej odwiedzam toaletę, wydaje mi się też, że mam ślinotok. No i zmiana nastrojów, zmęczenie.
Czy to możliwe abym była w ciąży, zapominając tylko o jednej tabletce?
Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny, ale czytałam, że często tak się dzieje mimo ciąży.
Co radzicie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Ela.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę być w ciąży mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Idź do laboratorium i zrób badanie betaHCG. Wynik będzie jednoznaczny smile

PS. Nawet biorąc tabletki i nie zapominając o nich można zajść w ciążę, chociaż prawdopodobieństwo jest niewielkie. 100% antykoncepcją jest tylko abstynencja seksualna smile

3

O ile mi wiadomo ślinotok nie jest objawem ciąży..

4

Iceni, chyba jednak jest wink Nawet lekarze wymieniają to jako jeden z nielicznych i bardzo rzadkich, ale jednak objaw ciąży. Zresztą zgadzam się z pierwszą odpowiedzią, zrobić test beta, albo pójść do ginekologa. Jeśli to już trwa kilka tygodni to na pewno wszystko wykaże.

5

Serio? big_smile big_smile
No ok... człowiek się całe życie uczy czegoś nowego big_smile

No to badanie krwi wszystko wyjaśni smile

6

Dzięki za odpowiedzi. W poniedziałek idę do ginekologa, więc się okaże.

7

Byłam u ginekologa. Ciąża wykluczona, natomiast mam sobie zrobić próby wątrobowe (poranne mdłości).

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024