Tabletki antykoncepcyjne Atywia- opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki antykoncepcyjne Atywia- opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Tabletki antykoncepcyjne Atywia- opinie

Witam smile
Czy brał ktoś tabletki antykoncepcyjne ATYWIA?
Kto brał to pewnie wie że oprócz antykoncepcji to leczą również trądzik... Czy ktoś właśnie brał je na trądzik? Pomogły a jak tak to po jakim czasie? I czy miał ktoś wysyp pryszczy po miesiącu stosowania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki antykoncepcyjne Atywia- opinie

Brał ktoś inne tabletki antykoncepcyjne? To też proszę o opinie? Czy jednak da się wyleczyć trądzik i po jakim czasie?

3

Skończyłam pierwsze opakowanie Atywii, w sobotę zacznę kolejne. Na początku miałam cały czas krwawienia i pogorszenie stanu skóry. Teraz jest dużo lepiej, zobaczę, jak mój organizm zareaguje na drugą dawkę. Mój ginekolog twierdzi, że na początku może tak być - krwawienia, pogorszenie cery i ogólnego samopoczucia, bo organizm musi się przyzwyczaić, ale że mniej więcej w połowie drugiego opakowania to mija.

4

Dzięki za odpowiedź smile pocieszyłaś mnie trochę

5 Ostatnio edytowany przez anastazi1 (2014-08-14 00:45:04)

Witam.Czy są wskazania lecznicze brania tabletek antykoncepcyjnych np.przez 2-3 lata nie uprawiając seksu w tym czasie?

6

Nie rozumiem. Dlaczego niby, nie uprawiając seksu?

7

Wydaje mi się że pytanie jest zadane precyzyjnie...nie wiem czego nie rozumiesz..?

8

tak sa wskazania nawet nieraz trzeba..ja bralam przez ok 5 lat z przerwami,nie uprawiajac przy tym seksu

9

Dziękuję za odpowiedz. Powodzenia życzę.

10

Od roku zażywam Atywię (wcześniej przez wiele lat Cilest, ale niestety został wycofany) i mam zamiar zmienić tabletki. Wprawdzie samopoczucie mam dobre, ale okazało się w wakacje, że zażywanie kolejnego opakowania Atywii bez przerwy nie pozwala pominąć krwawienia z odstawienia. Zawsze tak robiłam w wakacje (za zgodą lekarza) i Cilest dawał mi ten komfort, że przez 6 tygodni brania tabletek nie miałam krwawienia. Przy drugim opakowaniu Atywii zaraz na początku pojawiło się plamienie, które trwało tydzień. Zrobiłam więc przerwę, bo nie o taki efekt mi chodziło. Znów muszę szukać tabletek dla siebie...

11

Ja zaczęłam to drugie opakowanie. Krwawienie towarzyszące ciągle pierwszemu ustąpiło i na chwilę obecną wszystko jest ok. Mam nadzieję, że dalej też tak będzie! Pozdrawiam!

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Tabletki antykoncepcyjne Atywia- opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024