Hejka, właśnie wyjeżdżam na upragnione wakacje nad morze, i mam pytanie do kobiet, czy chłopak 24 lata powinien ogolić klatkę piersiową? Chciałbym ładnie wyglądać i może nawet poznać jakąś dziewczynę, jak wolicie dziewczyny? Mam trochę zarośnietą i brzuch. Doradzcie:)
Już prędzej plecy, ale to też zależy.
Większość dziewczyn chyba jednak lubi włochatych facetów chyba, że mają wręcz futro.
Dla mnie to głupie, niemęskie i nie podoba mi się kiedy facet ma ogoloną klatę.
Ale wiele kobiet teraz tak lubi
Jeśli nie wyglądasz jak dobrze wytrenowany gladiator, to lepiej nic sobie nie gól .
Uwielbiam futerko na klacie.
Kiedyś powiedziałam mężowi, że gdyby je zgolił, to do momentu, w którym by nie odrosło do stanu pierwotnego, spałabym w osobnym łóżku.
A jak pachnie to już w ogóle...
Dla mnie np. takie owłosienie, fajne:
http://bi.gazeta.pl/im/2/6275/z6275212O.jpg
A takie już niekoniecznie, w takim przypadku poprosiłabym o golenie/depilację:
http://3.bp.blogspot.com/-pY4R5hS5-xM/Ub8KpSMU1JI/AAAAAAAAc0A/msn_5Y43wP8/s1600/dep5.jpg
No ja jakiś czas temu zgoliłem, ale miałem dosłownie futro Jak mnie żona zobaczyła, to powiedziała, że wyglądam beznadziejnie i tyle w temacie. Teraz odrosło szybko, ale już krótsze i powiem Ci, że wygląda o wiele lepiej.
Ja tam uwielbiam włosy na klacie.
Vian, ten drugi przypadek to już przesada, ale ten pierwszy...Apetyczna fryzurka.
Bardzo młode raczej wolą wydepilowaną, z wiekiem często gust się zmienia. Na zachodzie, czy w ciepłych krajach, wydepilowana to standard. Najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuł, ale jeśli lubisz bardzo zadbane i zrobione dziewczyny, to wydepiluj, większa szansa powodzenia.
w zyciu nie pozwolilabym chlopakowi ogolic klate. zdecydowanie lepiej wyglada z zarostem i takie wole
Ja nie lubię futra, chyba że facet ma jasne owlosienie. Czarne wlosiska na klacie mnie troche zniechecają. A na plecach to juz w ogole koszmar
No ale jesli golic to tylko idealnie umiesniona klate, bo taka misiowata to lepiej jak futrem przykryta ;P
Myślę,że ile kobiet tyle gustów.
Pamiętaj tylko,że golenie+pot(czyt wysoka temp) mogą powodować podrażnienia i będzie to wyglądało na pewno gorzej niż owłosiona męska pierś plus brzuch.Odrastanie włosów może również podrażniać i powodować świąd,a drapiący się facet = uciekaj kobieto jak najdalej.
Życzę udanego i przemyślanego wyboru i
P.S.Postaw na woskowanie,lub depilator,choć nie wiem,czy .......dasz radę to wytrzymać
A moja klata wygląda prawie jak u dziewczyny bez piersi Mam tylko zarost miedzy piersiami trochę włosków co kot napłakał, sutki bardzo małe.
A co z owłosieniem pod pachami ? Bo od klatki daleko nie jest
14 2014-08-04 15:02:52 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-08-04 15:04:37)
Pachy obowiazkowo wygolone, niekoniecznie codziennie, ale kilkucentymetrowe klaki pod pachami nie sa seksi.
tak samo jak klaki w nosie co prawda 20-latkowie ich jeszcze nie maja, ale 40-latkom sie to juz zdarza :S
Weeez nie gól tej klaty!
Uważam, że facet to ma być facet i tak też wyglądać. Osobiście nie podoba mi się golenie klaty/pach przez mężczyzn. Jeśli Twoim zdaniem faktycznie jest tych włosów za dużo, to możesz delikatnie rozrzedzić je za pomocą nożyczek i grzebienia.
W dodatku, tak jak już ktoś napisał- możesz dostać uczulenia po goleniu/pryszczy i to będzie o wiele gorzej wyglądać niż zarośnięta klata. Poza tym, odrastające włosy będą grubsze, mocniejsze... no i nic fajnego nie ma w przytulaniu do kłującej klaty.
Gole pachy przez znaczna czesc zycia i jakos podraznien nie mam, wiekszosc facetow goli codziennie twarz i tez nie ma jakichs mega podraznien - jak ktos sie boi podraznien to moze uzyc kremu depilujacego.
A tak pytanie na marginesie - jak faceci majacy owlosienie pod pachami radza sobie z kosmetykami? Przeciez dezodorant stosuje sie na skore a nie na kłaki?
Nie mowiac juz o antyperspirancie...
No chyba, że na koszulkę.. :S
Ja golę pachy, nogi i okolice bikini. Czasami, pomimo stosowania kosmetyków do depilacji wyskakuje mi uczulenie. Jak widać nie ma reguły.
Pach nie trzeba od razu golić, można dosyć dobitnie podciąć i wtedy nic nie stoi na przeszkodzie w używaniu dezodorantu. Chociaż ok, w sumie nawet ogolone pachy jestem w stanie przeżyć. Ogolonej klaty z odrastającymi grubymi i kłującymi włosami- na pewno nie.
18 2014-08-04 15:57:57 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-08-04 15:59:00)
Nogi i bikini to co innego. Ale nie o tych partiach ciala tu mowa. Dla mnie po prostu golenie pach jest WYGODNE i tyle. Po co sie bawic z przycinaniem - do tego potrzebna już jest elektryczny trymer lub cos podobnego - bo chyba nikt nie wyobraza sobie podcinania wloskow nozyczkami lewa reka? A pod prysznicem maszynka lub kremem zalatwia sie to w dwie minuty.
Skoro kobiety moga. to dlaczego ja mam byc narazona na busz spod pachy jakiegos "macho"?
Sama nauczylam golenia pach dwoch swoich facetow
Ja uwielbiam owłosienie mojego mężczyzny , a goli on tylko pachy wygolony facet na klacie , czy w miejsach intymnych mnie odrzuca
Uff, czytając te Wasze komentarze można odetchnąć Nie jest tak źle
A ja golę zarościk, pachy i tam te okolice gdzie są jajuszka
a ostatnio zgoliłem klatę bo lepiej to wygląda jak jest zgolona zresztą sami zobaczcie.
nieogolona
http://files.tinypic.pl/i/00560/icww9khagp8u_t.jpgogolona
http://files.tinypic.pl/i/00560/fyrwvwr02lld_t.jpgChyba będę golić bo lepiej uwydatnia klatę a tak to miałem taki puch
Ty to widze niezly narcyz jestes, skoro masz w kompie przygotowane fotki na kazda okazję
..........
Moje Panie... pora chyba zalozyc watek o ksztalcie posladkow. Sprawdzimy jak w tej kwestii kolega jest przygotowany
Zgadzam się z Iceni, narcyzowate to trochę.
No i powiem Ci, że jak masz takie owłosienie jak na zdjęciach to jak dla mnie niewielka różnica czy te włosy masz czy nie masz. Serio, dla mnie w takiej sytuacji to bez różnicy. Co innego jak ktoś ma busz, a Ty ledwo ledwo zarośnięty na 1 zdjęciu, więc naprawdę dla mnie klata nadal widoczna w tej sytuacji. Ja sama wolę jak mój facet choć trochę ma niż jak nie ma nic. No, ale na plażę czy na basen woli ogolić całe czasem i rozumiem, ważny jest dla mnie jego komfort - to tak a propos tematu.
Moim zdaniem na pierwszym zdjęciu klata wygląda lepiej ;p
25 2014-08-04 20:47:42 Ostatnio edytowany przez hans9123 (2014-08-04 20:49:24)
To powiedzmy że to nie jest moja klata tylko przykład do porównania foty były robione co miesiąc bo trzeba wiedzieć jaki progres jest i tyle. Ale to jak to jest w przypadku lasek co pstrykają sobie selfie co 2 dni i wrzucają na fejsa lub po prostu wrzucają nonstop fotki to nie jest narcyzm ?
Iceni co do pośladków to jestem za takim tematem będziecie wrzucać a my faceci ocenimy
Najpierw facet goli klatkę, a potem grzecznie wynosi śmieci i robi obiadki. Taki facet do układania, bo sam dąży by być na modłę kobiecą.
No chyba, że sam chce golić klatę, różnie to bywa. Ja jak napisałam wolę jak coś tam jest, ale różnie bywa i panowie też różnie lubią, jedni lubią swoje owłosienie, a inni chętniej by się ogolili a inni przycięli.
Hans ja to mysle ze popadles w samozachwyt,,,ale ok. Fajnie wygladasz w dodatku ten wzrost to chwal sie. Ja wole na pierwszym zdjeciu. Co do golenia pach u facetow- masakra.oduczylam tego mojego. Niemeskie i jakies pedalowate. Baba ok ale facet,never. Teraz skraca sobie maszynka elektryczna na krotko.
dziewczyny a pachy zostają naturalne czy włosy do golenia?
Macie kobietki rację,pierwsze zdjęcie mnie również bardziej się podoba,taki niewielki naturalny zarost.
Pachy sprawa umowna,golenie jest higieniczne,ale czy konieczne......
Macie kobietki rację,pierwsze zdjęcie mnie również bardziej się podoba,taki niewielki naturalny zarost.
Jak facet uzywa antyperspirantu to raczej tak. Przeciez wtedy go wciera w te klaki a nie skore.
Jak to by sie niby mialo prezentowac?
No a juz przy ogolonej klacie to pachy tak samo.
Czy golenie jest higieniczne..nie wiem ..raczej estetyczne..nie ma nic gorszego niz ogolona meska pacha,mokra od potu i jeszcze z podraznieniem po goleniu. Posiadanie krotkich wloskow pod pacha nie umozliwia uzywania antyperspirantu..bo niby jak..
dziewczyny a pachy zostają naturalne czy włosy do golenia?
Przciez o tym jest rozmowa.. Pozostan facetem i nie gol sie zbytnio, skroc co za dlugie( wlosy) i ok. Gladzenie. Wygalanie poziostaw kobietom. Pozatym by sie tak wygalac musisz byc atrakcyjny i dobrze zbudowany. Nie odmawiam prawa do golenia chudzielcom..
nie lubię meczy napisał/a:Macie kobietki rację,pierwsze zdjęcie mnie również bardziej się podoba,taki niewielki naturalny zarost.
Pachy sprawa umowna,golenie jest higieniczne,ale czy konieczne......Czy golenie jest higieniczne..nie wiem ..raczej estetyczne..nie ma nic gorszego niz ogolona meska pacha,mokra od potu i jeszcze z podraznieniem po goleniu. Posiadanie krotkich wloskow pod pacha nie umozliwia uzywania antyperspirantu..bo niby jak..
Lalka, czepiasz sie szczegolow wlosy pod pacha odrastaja, calmiem gola jest dwa- trzy dni. potem i tak zaczyna sie robic meszek. Dla kogos, kto nie jest przyzwyczajony do krotkich wloskow te 3 mm beda koszmarem bez wzgledu czy beda odrosniete czy skrocone nozyczkami bo wloski tej dlugosci swedzą.
I teraz to jest wybor osobisty - chodzic i drapac sie pod pachami czy nie.
malo znam ludzi ktorzy zabieraliby zalkad kosmetyczny na wczasy - nie da sie podcinac wlosow pod pacha inaczej niz elektryczna maszynka do obcinania - a maszynke do golenia ma kazdy. Tak jest po prostu wygodniej.
U faceta 40-letniego i zarosnietego jak ea dertalczyk gole pachy beda wygladac glupio, ale u mlodego, zadbanego faceta sa calkiem na miejscu.
Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie tracil czasu na bawienie sie trymerem pod pacha - bierzesz maszynke i zalatwiasz to w pol minuty pod prysznicem.
Miliony kobiet tak robi i NIE lataja z podraznieniami pod pachami.
To takie nie męskie mieć łysą klatę...Kojarzy mi się to z wychudzonymi nastolatkami.
Mężczyzna musi mieć tam włosy.
Hans, pierwsze zdjęcie jest (jak dla mnie) bardziej interesujące.
Narcyzm, samozachwyt dupa jeszcze raz dupa będę zadowolony za parę lat jak się zbliżę w 1/10 do sylwetki Lazara Angelova lub Marc Fitt a tak to teraz wyglądam normalnie. Ja golę pachy i będę golić bo jak się spocą te włochy to kolor mają jak mocz i ten pot zastyga na tych włosach smród nie do wstrzymania a na klacie też bo lepiej widać zarys mięśnia. Dla mnie to jest higieniczne i normalne i myślę że trochę trzeba o siebie dbać zarost zaś golę co 2 tygodnie i myślę nad zakupem trymera by go skracać ale wolę jak jest ścięty całkiem.
Co kto lubi. To zależy
Chyba kompromisem będzie tylko przycinanie włosów w niektórych miejscach, tam gdzie są naprawdę długie i zbędne Mi taka opcja najbardziej u facetów odpowiada, chłopak nadal wygląda męsko, a jednocześnie ma zadbaną klatę, a nie jakiś busz
Nawet są takie specjalne maszynki do tego, tzw. bodygroomy
39 2014-08-05 16:24:04 Ostatnio edytowany przez Lalka lalka (2014-08-05 16:28:12)
Mi nie chodzi o 3 mm bo takie napewno swedza. Moj chlop skraca maszynka do 1 moze 2 cm a moze i 3 ,w sumie powinnam je chyba kiedys zmierzyc i ciagle je utrzymuje w tej dlugosci i nie chorcuje sie wcale
i dla mnie sa idealne. Ja mam tak ze ogolone pachy dyskwalifikuja goscia.to dla mnie bardzo kobieca czynnosc. W sume typowo kobieca. Jakos wydepilowani,wygoleni gogusie mnie nie robia.albo zapusci albo niech buja torbe
;);)
40 2014-08-05 18:04:45 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-08-05 18:06:19)
Narcyzm, samozachwyt dupa jeszcze raz dupa będę zadowolony za parę lat jak się zbliżę w 1/10 do sylwetki Lazara Angelova lub Marc Fitt a tak to teraz wyglądam normalnie. Ja golę pachy i będę golić bo jak się spocą te włochy to kolor mają jak mocz i ten pot zastyga na tych włosach smród nie do wstrzymania a na klacie też bo lepiej widać zarys mięśnia. Dla mnie to jest higieniczne i normalne i myślę że trochę trzeba o siebie dbać zarost zaś golę co 2 tygodnie i myślę nad zakupem trymera by go skracać ale wolę jak jest ścięty całkiem.
No ok, wiadomo - co kto lubi Ja też się czuję higienicznej jak ogolę pachy, to prawda. Podczas, gdy jak pisałam lubię jak mój facet trochę włosów na klacie jednak ma (ale jak chce ogolić, to też ok, jasne), to pachy inaczej, wolę jak ma ogolone lub przycięte, bo fakt, długie włosy spod pach już mi się zbyt nie podobają, u facetów i u kobiet zarówno. No, ale mój facet tam akurat goli raczej regularnie lub podcina,m wtedy zostają krótkie i jest ok. Ma wrażliwą skórę, jak i ja, więc stosuję środki łagodzące, bo inaczej ma dużo kropek, podrażnienia, jak i ja, podobni jesteśmy
No, ale jak coś zastosujemy, to jest lepiej, środków teraz jest dużo, więc korzystamy
Jak ktoś pracuje umysłowo to w sumie tylko kwestia estetyki, ale jak pracuje fizycznie, albo uprawia hobbystycznie jakieś sporty, to jednak długie, mocne owłosienie nie ułatwia higieny - zatrzymuje pot, antyperspirant nie dociera do skóry etc etc. Mój były partner był zawodowym sportowcem, dość mocno z natury owłosionym i o ile klatkę piersiową (z reguły) zostawiał w spokoju, o tyle pod pachami zawsze się golił.
No tak, dla sportowca to będzie zwykle bardzo ważne, wygodniejsze po prostu No bo bardzo się poci i takie włosy pod pachami by przeszkadzały.
Ja preferuję idealnie gładką klatę
Osobiście wole owłosioną zależy jak oczywiscie.
Mój facet klaty nie goli,fakt ma male owłosienie.
Pod pachami przycina.
I jest spoko.
Kazdy preferuje co innego.
Golenie klaty jest głupie. Jedyne normalne golenie u faceta, to golenie się od szyi w górę. Reszta z małymi wyjątkami, to durnowate fanaberie. Jak facet goli klatę, to powinien już ogolić i nogi, bo nie ma bardziej śmiesznego widoku jak wygolony na klacie, pod pachami z futrem na nogach.
O wlasnie:) .. A waxowane nozki u goscia..ahahahaha...chyba tylko kulturysta na pokazie lub podobno kolarze tez musza golic:):)
A tam niżej ma busz?:) hehe
Osobiście wole owłosioną
zależy jak oczywiscie.
Pod pachami przycina.
I jest spoko.Kazdy preferuje co innego.
48 2014-08-06 17:21:02 Ostatnio edytowany przez cisowianka (2014-08-06 17:23:36)
A tam niżej ma busz?:) hehe
cisowianka napisał/a:Osobiście wole owłosioną
zależy jak oczywiscie.
Pod pachami przycina.
I jest spoko.Kazdy preferuje co innego.
Tak jak napisalam wcześniej mój ma raczej male owłosienie wiec z tym nie mam problemu.
Kazdy preferuje co innego.