Oktoberfest - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Oktoberfest

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Oktoberfest

W Monachium w miniona sobote rozpoczol sie ludowy festyn - swieto piwa,
przez trzy tygodnie mieszkancy Bawarii z milionem turystow z calego swiata beda pic piwo , bawic sie i spiewac.
dla mnie osobiscie nie jest to zadne swieto , ale ze zdziwieniem obserwuje
jak inaczej niz w Polsce ludzie do tego podchodza.
Miasto funkcjonuje normalnie , nie ma awantur , ludzie jak byli tak sa dla siebie
bardzo uprzejmni. Handel pracuje pelna para , sluzby tez.
Zastanawiam sie czy u nas w kraju tez bylo by to mozliwe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oktoberfest

Wątpię, że byłoby to możliwe. Może i uogólniam, bo wiadomo, że nie wszyscy tacy są, ale u nas skończyłoby się to jedną wielką awanturą i przepełnieniem izb wytrzeźwień. Bo wiadomo co Polak by zrobił na takim festynie... A niestety tych , którzy wypili by kulturalnie jest mniej.

3

A czy u nas któryś browar nie organizował  w wakacje czegoś podobnego? Coś mi się obiło o uszy. Poza tym co roku w Krasnymstawie koło Lublina są Chmielaki - tylko skala oczywiście dużo mniejsza niż Oktoberfest ale impreza podobna smile

4

U mnie w mieście z tego co dobrze pamiętam była jednodniowa impreza w tym stylu, może nie na taką skalę, ale obyło się bez interwencji policji i bójek;P

5

delmonico napisał/a:

A czy u nas któryś browar nie organizował  w wakacje czegoś podobnego? Coś mi się obiło o uszy. Poza tym co roku w Krasnymstawie koło Lublina są Chmielaki - tylko skala oczywiście dużo mniejsza niż Oktoberfest ale impreza podobna smile

obiło mi się o uszy, że chyba Tyskie organizowało jakiś festiwal piwa, ale nie jestem pewna.. ;-)
A Chmielaki to już kultowa impreza na lubelszczyźnie, polecam serdecznie big_smile

6

Delicious napisał/a:

Wątpię, że byłoby to możliwe. Może i uogólniam, bo wiadomo, że nie wszyscy tacy są, ale u nas skończyłoby się to jedną wielką awanturą i przepełnieniem izb wytrzeźwień. Bo wiadomo co Polak by zrobił na takim festynie... A niestety tych , którzy wypili by kulturalnie jest mniej.

ooooj ale na Oktoberfescie wcale tez tak kulturalnie nie jest big_smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Oktoberfest

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024