hej mam krotkie pytanie, slyszalam ze woda utleniona pomaga na tlusta cere- w sensie ze sie nie swieci
to prawda??
Pierwsze słyszę o takiej metodzie na tłustą cerę...woda utleniona ma inne właściwości i wątpię, żeby pomagała w mniejszym wydzielaniu sebum...
Lepiej skorzystaj z innych metod - jest tyle toników, żeli do mycia twarzy, kremów i make-up'ów, które pomagają w tego typu przypadłościach - że ja nie próbowałam bym z tą wodą utlenioną...
Podstawa to dobrze dobrane kosmetyki dla cery tłustej + odpowiednia dieta + oczyszczanie i peeling
Pierwsze słyszę o takiej metodzie na tłustą cerę...woda utleniona ma inne właściwości i wątpię, żeby pomagała w mniejszym wydzielaniu sebum...
Lepiej skorzystaj z innych metod - jest tyle toników, żeli do mycia twarzy, kremów i make-up'ów, które pomagają w tego typu przypadłościach - że ja nie próbowałam bym z tą wodą utlenioną...
Podstawa to dobrze dobrane kosmetyki dla cery tłustej + odpowiednia dieta + oczyszczanie i peeling
dzieki, pytalam bo jedni mowia ze pomaga a inni wlasnie podzielaja twoje zdanie.
hmmm.. problem w tym ze to mi nie pomaga, a jak juz to na 2-3 godziny a potem twarz mi sie swieci ;/
ale dziekuje za odp ![]()
Woda utleniona , jak również spirytus salicylowy to nie są sprzymierzeńcy tłustej skóry.Wysuszając ją na chwilę , powodują , że skóra produkuje coraz więcej sebum.Zamiast tego proponuję maseczkę z aspiryny lub z sody oczyszczonej.Matuje cerę , zmniejsza widoczne pory , złuszcza martwy naskórek( kwas salicylowy) , który przyczynia się do zapychania porów.
Absolutnie tego nie rób.Tłusta cerę można łatwo zmatowić...tonik,krem matujący i dotleniający skórę,podkład matujący,bibułki.
Musisz wiedzieć,że w okresie naszego zycia cera ulega zmianom.Łatwo może przejść w cerę np suchą.A to gorsza postać chociażby dlatego,że tłusta starzeje się najwolniej,najpóźniej pojawiają się zmarszczki...ma ona jak widać sporo plusów,łatwiej jest sobie z nią radzić jak z innymi.
Błędna teza. Ważne jest by uregulować cerę, dlatego polecam Ci krem nanobase, który powinien załatwić ten problem
Słyszałam o wodzie utlenionej, ale nie rozumiem jak to ma działać. Lepiej chyba nie kombinować. A wbrew pozorom tłustą cerę trzeba nawilżać. Polecam apteczny Keranorm, nie podrażnia.
Jest tyle naprawdę dobrych kremów na tłustą cerę więc nie baw się w jakieś eksperymenty z wodą utlenioną. Możesz w ten sposób sobie tylko zaszkodzić. Próbowałaś kremu garniera dla tłustej cery? koleżanka mówiła mi,że jest świetny
Polecam serię kosmetyków z szałwią Flosleku, które są przeznaczone właśnie do cery tłustej. Są naturalne i świetnie sobie radzą z przetłuszczającą się skórą. A z tą wodą utlenioną też raczej bym nie ryzykowała.
Ale okropnie wysusza i uszkadza komórki skóry. Nie polecam!!!
Wiesz szczerze powiedziawszy to nie wiem, czy woda utleniona pomaga na problem ze świecącą się cerą.
ale niedawno dowiedziałam się, że środek URT-OIL z nafta oczyszczoną, który zawiera także wyciąg z pokrzywy, oprócz tego, że dobrze działa na zniszczone włosy może pomóc także z problemach z tłustą cerą. Więc jeśli masz problemy z tym, że Twoja cera się świeci może powinnaś go wypróbować ??
A czy ta woda nie wybiela za bardzo skóry ?
No właśnie, URT - Oil z nafta oczyszczoną. Stosuję to od jakichś dwóch tygodni. Dwa razy dziennie przecieram tym twarz - rano i wieczorem. Cerę mam kiepską, tłuści się szybko i mam wypryski, a co najgorsze, zaczęło mi się robić też na policzkach. Ale odkąd to stosuję, to cera zrobiła się jakby gładsza i nie robi mi się tyle syfów co kiedyś.