Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-02-29 14:01:55

matti
Niewinne początki

problem z brzuchem

Od 5 lat borykam sie z problemem "duzego brzucha".Leczyłam sie w poradni gastrologicznej,wszystkie wyniki badań są niemal "ksiązkowe".Mam przelewanie,burczenie w brzuchu i wyglądam jakbym była w ciąży.Stosuje ścisłą diete i nic nie pomaga.Prosze pomóżcie!

#2 2008-02-29 23:28:32

marcia
Gość

Re: problem z brzuchem

Na ratunek przyjdą Ci na pewno: siemię lniane, jogurty, warzywa i oliwa z oliwek.  Często przyczyną wystającego brzucha jest stres, który powoduje wzmożone odkładanie się tłuszczyku w jamie brzusznej. Wypukłości tego miejsca mogą się pojawiać także w wyniku wzdęć.  Postaw na tłuszcze nienasycone, jedzenie musi być  bogate w białko, błonnik i wapń.

#3 2008-02-29 23:31:17

dzumandzi
Gość

Rumianek też stosuje się przy dolegliwościach układu pokarmowego.

#4 2008-09-19 07:21:40

anioleczek855
Na razie czysta sympatia

witam! ja mam częste wzdęcia brzucvha, często mnie bloi cały brzuch,trzustka,wątroba,mam gorący brzuch a wyniki tez mam książkowe. jedyna rada to uważać co się je,nic smażonego! ja nawet po mleku dostawałąm wzdęć i musiaąłm zakładać spodnie zamiast 40 to 44! ale możliqwe że też masz poprostu taką budowe,poprostu mały brzuszek. więc spróbuj ćwiczenia weidera. naprawde pomagają.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum