hej. Jestem zainteresowana wkładką ginefix, czy ktoś taką posiada? Jakie doświadczenia i czy jest faktycznie lepsza od tej tradycyjnej w kształcie T?
Z tego co widać w googlach jest to system w niewielkim stopniu dostępny w Polsce. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy jest to wkładka tradycyjna czy hormonalna. Jednak jak dobrze poszukasz znajdziesz bloga dziewczyny, która ją posiada.
Sama mam wkładkę - mirenę - te mogę z powodzeniem polecić, oczywiście po wykluczeniu przeciwwskazań.
Ja niestety nie mogę mireny i nic co zawiera hormony poniewaz mam problemy z żylakami. Jedynie spirala badz metoda kalendarzykowa a mam juz dwoje dzieci wiec kalendarzyk odpada pozostaje spirala. Czytalam kilka informacji o tej ginefix ale sa to posty stare myslalam ze może wiecej dziewczyn juz ma ta nowość i dzieki temu zaczerpnę kilka informacji. Nurtuje mnie tylko jedno pytanie: czy faktycznie jest tak skuteczna jak tabletki ( (przeczytalam w internecie ze tak). Wiec dziewczyny podpowiedzcie jesli cos wiecie.
A czemu akurat ta spirala?
Jest wiele tradycyjnych wkładek różniących się od siebie materiałem, z którego są zbudowane, czasem działania i kosztem.
Może warto rozszerzyć poszukiwania o te starsze modele. Czy jest jakiś specjalny podwód, dla którego zainteresowałaś się tą konkretną spiralą?
Gynefix mnie zainteresowała poniewaz ma zblizona skuteczność do tabletek wg pearla to 0,2 oraz rozni sie kształtem od tradycyjnych. Jest to taki nylonowy sznureczek na ktorym zawieszone sa stożkowe koraliki wykonane z miedzi. Zaczepia sie ja na tylnej scianie macicy i dzieki temu nie powoduje w duzym stopniu podraznien jamy macicy oraz licznych stanow zapalnych. Przy tej wkladce miesiączki są podobno nie tak obfite jak przy nazzych tradycyjnych. Jednym slowem jest wiele na plus, niestety nie jest dostepna u nas w Polsce, ale znalazlam w poznaniu gabinet ktory posiada certyfikat s zakladaniu tej nowosci wiec pewnie ktos juz ja pisiada.