Wojciech Cejrowski - "Boso przez świat" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wojciech Cejrowski - "Boso przez świat"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1

Temat: Wojciech Cejrowski - "Boso przez świat"

Podróżnik, poszukiwacz ginących plemion Amazonii, osobowość telewizyjna, pisarz i publicysta, do tego
satyryk...
Cokolwiek robi - robi zawsze z pasją...

Program z jego udziałem "Boso przez świat" został nagrodzony złotym medalem na "The New York Festivals 2008" za najlepszy program podróżniczy....i bardzo słusznie wink
Jak dla mnie jest rewelacyjny i gdy tylko się kończy czuje WIELKI niedosyt!
W bardzo ciekawy i oryginalny sposób Cejrowski przedstawia życie ludzi w najróżniejszych zakątkach świata, do tego OGROMNA dawka jego specyficznego humoru wink

A jak Wam się podoba ten program? Co myślicie o samej osobie Cejrowskiego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wojciech Cejrowski - "Boso przez świat"

Cejrowski jest ok, ale lubiłbym go bardziej, gdyby przestał wypowiadać się o homoseksualistach w takiej formie, w jakiej czyni to obecnie. Poza tym raczej nie mam zastrzeżeń.

3

program dla mnie jest bardzo ciekawy, zawsze można się dowiedzieć czegoś cieawego. Co do jego osoby, każdy ma prawo do wygłaszana swojej opinii i trzeba ją uszanować, mimo , że się z nim nie zgadzam

4

Bardzo ciekawy program,który oglądam z rodziną.Nawet córka,która ma 7 lat patrzy z ciekawością.Do prowadzącego też nie mam zastrzeżeń.

5

Jego zdanie często wyróżnia się od pozostałych ale bądź co bądź często ma rację. Program i książki super smile

6

Lubię ten program ale do szewskiej pasji doprowadzają mnie przekonania polityczne i obyczajowe prowadzącego.

Sueno, mimo antypatii jaką darzę Cejrowskiego, również uważam, że odcinki są zbyt krótkie. Humorystycznie przedstawione ciekawostki obyczajowe różnych kultur i omówienie przydatności fauny i flory w danym kraju to duży plus programu.

W ostatnim odcinku (niedzielnym) zabrakło jednak jednej informacji. Cejrowski opowiadał o słoniach i ich... kupach, które zbierane są w określonym celu. W dalszej części programu miał uzupełnić naszą wiedzę o powód tych porządków. Czekałam na tę informację do czasu wyświetlenia napisów końcowych. Też czuję niedosyt sad

7

Fantastyczny programik,ja bardzo lubie Cejrowskiego nie jest jakiś monotonny rutynowy prowadzi na swój sposób i real .

8

Książki są bardzo ciekawe. Czytając je czuję jakbym była nie tu gdzie jestem, lecz z Cejrowskim smile Programy telewizyjne też fajnie zrobione. Przyciągają widza i uważam, że dla każdego znajdzie się coś ciekawego. Faktycznie, docinki o homoseksualistach zbędne.

9

Ja bardzo lobie te jego programy. Podoba mi się, w jaki sposób brata się z mieszkańcami. No i pokazuje takie rzeczy, które często się pomija. Sporo rzeczy się z tych programów dowiedziałam.

10

Dzisiaj oglądałam program jak złapał anakondę. W życiu nie dotknęłabym takiego paskudztwa!

11

Cejrowski jest świetny. smile Potrafi prowadzić tak ciekawie program o takiej tematyce jak nikt inny. Rozbawia mnie do łez.

12

Bardzo wyrazista osobowość. Polecam Wam też jego książki np Rio Anakonda. Świetne na jesienne wieczory.

13

Ja tez go uwielbiam, jego programy i ksiażki. Bardzo wyrazisty i szczery. ma okreslone poglady i nie boi sie ich głośno wyrażać smile Jako jeden z niewielu nie sprzedał sie i robi po prostu swoje.. smile

14

Wprost uwielbiam jego książki, bardzo ciekawie pisze. Szkoda tylko, że wydał ich tak malo sad

15

Zapraszam do obejrzenia jego najnowszego odcinka, na youtubie można znaleźć pod "cejrowski buddyzm", najlepsze są ostatnie 4 minuty... Jakim cudem wypuszczono coś takiego w publicznej telewizji? Przecież on jawnie obraża wszystkich wyznawców buddyzmu i jeszcze przeinacza fakty. Jestem w szoku. To już wykracza poza zwykły reportaż z podróży, ten odcinek powinien nazywać się "dlaczego my, chrześcijanie, jesteśmy lepsi od buddystów i dlaczego są oni głupi", bo dokładnie w takim tonie jest ten odcinek. Na dodatek dosłownie nazywa tych ludzi głupimi.

16

Cejrowski - afera - wielki szum!  ;p

A teraz na poważnie - lubię osobę Cejrowskiego. Bardzo też lubię jego program - jest taki nieszablonowy. Pokazuje faktycznie rzeczy przez innych ukrywane. Dociera dalej i dalej.
Ale przeszkadzają mi czasami jego prywatne wstawki. Za długo o niektórych rzeczach gada - zamiast przejść do tematu odcinka.
Poczucie humoru specyficzne i bardzo odważne jak na osobę medialną. To akurat na plus. Bo to on podczas nagrywania dyktuje warunki a nie telewizja. Jak mu się nie podoba to kończy.

A, i jeszcze słowem o jednej z książek (bo tylko jedną do tej pory przeczytałam): "Gringo wśród dzikich plemion.". Książka jest świetna i polecam ją wszystkim .

17

Ja w sumie nie znam za bardzo Cejrowskiego, jedyne z czego go kojarzę to właśnie te głupie wstawki religijne. I jakoś bym się nie przejmowała, no ale kurczę, to już było przegięcie! I tu nieważne czy to buddyzm, czy islam, czy co innego. Po prostu dziwi mnie, że wyemitowali odcinek, w którym ktoś (nieważne to) obraża publicznie wyznawców danej filozofii, czy religii.

18

kaisa_malene napisał/a:

Po prostu dziwi mnie, że wyemitowali odcinek, w którym ktoś (nieważne to) obraża publicznie wyznawców danej filozofii, czy religii.

Faktycznie trochę przesadził... sad

19

Ogólnie jego programy są bardzo fajne. Można wiele się dowiedzieć ciekawych rzeczy. tylko denerwuje mnie w nich trochę to, że on patrzy na bohaterów swoich programów trochę jak na małpki w zoo. Z zaciekawieniem i swego rodzaju lekceważeniem. Wiem, że jest to mądry facet, ale to akurat mnie razi w tych programach. Takie zaznaczenie, że przecież my jesteśmy lepsi, bo oni są zacofani. Pod tym względem uwielbiam Wojciechowską, bo zaprzyjaźnia się ze swoimi bohaterami. Tu mi tego trochę brakuje.

20

Zastanawia mnie dlaczego nie pisze książek, ma tylko chyba ze trzy egzemplarze a tak potrafi świetnie przekładać słowa na papier! Poluję teraz na jego książkę Rio Anaconda. Może ma ktoś ochotę odsprzedać?:)

21

Program, jak najbardziej na TAK ! Jednak nie do końca przekonują mnie poglądy ( te nie-podróżnicze owego pana....) ale mowa o "boso przez świat" więc ok smile

22

Obejrzałem niemal wszystkie odcinki Cejrowskiego, zawsze ciekawiły mnie dalekie podróże. Co wartoby napisać?
Jego programy choć wartościowe pod względem edukacyjnym należy czasem traktować z lekkim przymrużeniem oka, bywa że ponosi go fantazja i ma zdolność do "bajkopisarzenia" jak to było w przypadku "ciem śmierci" w Ameryce Łacińskiej.
Co możnaby napisać o nim samym? Niby odciął się od Polski ale miesza się w polską politykę i polskie sprawy chwilami się kompromitując, gdy zabiera głos jako zatwardziały katolik zamknięty na argumenty drugiej strony.
Bywa lekceważący i lekko cyniczny w swoich programach, nie można mu tego zapisać na plus.
Gdy w jednym z odcinków z obrzydzeniem stwierdził, że nie cierpi gór zacząłem się zastanawiać ile w nim jest podróżnika? W odcinkach z Makaronem chyba niezbyt udanie starał się przekonać o swojej lepszości podróżowania: Makaron stawiał na samodzielność a on na tubylców. Tak naprawdę Cejrowski nie odnajdzie się sam na syberyjskiej czy mongolskiej pustyni lub w dżungli amazońskiej, nie ma w nim nic z survivalowca.
Nie spodobało mi się, jak w jednym z odcinków w chamski sposób podał w wątpliwość sens poszukiwań źródeł Amazonki przez międzynarodowe ekspedycje, w tym tą Pałkiewicza (to Pałkiewicz de facto jako pierwszy odkrył źródła tej rzeki za co otrzymał order).
Książki pisze lekkim prostym językiem z dozą sensacji, co zapewnia mu dużo większe grono odbiorców niż innym podróżnikom piszącym w bardziej specjalistyczny sposób.

Jeżeli chodzi o prawdziwych eksploratorów polecam Jacka Pałkiewicza- wielki człowiek pełen pokory dla świata, wiele osiągnął m.in. przepłynął samotnie Atlantyk w łodce czy eksplorował dżungle na Borneo. Nigdy w jego książkach nie znalazłem ani jednego zdania o jakimś skrajnym cyniczno-bajkopisarskim zabarwieniu, jak to się zdarza Cejrowskiemu. Miałem wielką przyjemność osobiście go poznać kilka lat temu na oficjalnym spotkaniu z jego czytelnikami i fanami.

23

Bardzo go lubię i cenię.Diabelnie inteligentny facet. Jak nie dotknie ,nie uwierzy stąd jego docinki względem religii...dla mnie zrozumiałe,taki sam typ jestem.

Czy ktoś oglądał program Cejrowski kontra Frytka ? Polecam ,na youtube na pewno jest smile Uśmiałam sie do łez.

24

Oglądałam starcie z Frytką a raczej zmiażdżenie jej! Po tym ekscesie skasowano jego program z anteny. Prawdę mówiąc, ja na miejscu Frytki nie pozwoliłabym po sobie tak jeździć. Albo bym mu sieknęła w pysk albo po prostu wyszła. Cóż poradzić jak ktoś jest tępy...

25

sueno6 napisał/a:

Podróżnik, poszukiwacz ginących plemion Amazonii, osobowość telewizyjna, pisarz i publicysta, do tego
satyryk...
Cokolwiek robi - robi zawsze z pasją...

Program z jego udziałem "Boso przez świat" został nagrodzony złotym medalem na "The New York Festivals 2008" za najlepszy program podróżniczy....i bardzo słusznie wink
Jak dla mnie jest rewelacyjny i gdy tylko się kończy czuje WIELKI niedosyt!
W bardzo ciekawy i oryginalny sposób Cejrowski przedstawia życie ludzi w najróżniejszych zakątkach świata, do tego OGROMNA dawka jego specyficznego humoru wink

A jak Wam się podoba ten program? Co myślicie o samej osobie Cejrowskiego?

Uwielbiam i jako podróznika i jako człowieka smile
Polecam też goraco wyprawy Beara Gryllsa na Discovery Channel i jego Szkołę Przetrwania smile

26 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-05-03 17:31:13)

Lubię ten program ale nie zawsze mam okazję go sobie oglądnąć . Co do pana Wojciecha nie jest taki zły ma poczucie humoru a sam program jest bardzo ciekawy można dużo się dowiedzieć co czasami człowiek by sobie nawet nie wyobraził . Pamiętam program w którym pokazywał cos na temat słoni jak się chyba na nie wchodzi albo , ze ananasy rosną w ziemi np ja tego nie wiedziałam . Też polecam program Roberta Makłowicza tak samo bardzo ciekawe podróże i robi czasami pyszne jedzonko  smile  Które czasami sama wypróbuję smile

27

Super facet inteligentny człowiek..podoba mi się jego sposób zaopatrywania na świat,władze politykę i wiele wiele innych smile

msmonika napisał/a:

Cóż poradzić jak ktoś jest tępy...

taaa tępy,ano tępa...na miejscu tej całej fryty nawet bym do programu zaproszenia nie przyjęła gdybym miała tylko tyle do "zaoferowania" co ona big_smile

28 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-05-04 16:58:19)

nikandra napisał/a:

Super facet inteligentny człowiek..podoba mi się jego sposób zaopatrywania na świat,władze politykę i wiele wiele innych smile

msmonika napisał/a:

Cóż poradzić jak ktoś jest tępy...

taaa tępy,ano tępa...na miejscu tej całej fryty nawet bym do programu zaproszenia nie przyjęła gdybym miała tylko tyle do "zaoferowania" co ona big_smile

Ale miałam ubaw , ale masz rację kobieta jest pusta nawet ktoś powiedział cyt . słowa  " Frytka to pusty na pompowany balon smile "

29

Zastanawiam się skąd biorą się takie dziewczyny/kobiety... jest takich mnóstwo! Może nie miały dobrego wzorca...

30

Też nie mam dobrych wzorców a jednak jestem innością od moich rodziców smile jestem z siebie dumna tylko czasami wpadam w dolinę i rozpaczam czasami w modlitwie wyzywam Boga...

31

Lubię tego szaleńca i ekscentryka, chociaż czasem mi się zdaje, że przedstawia różne miejsca tylko i wyłącznie od tej kontrowersyjnej strony, bez zwracania uwagi na to, co być może jest mniej spektakularne, ale bardzo ciekawe i wartościowe.

32

Nie uważacie, że powinien wydać więcej książek, bo fajnie pisze?:)

33

msmonika napisał/a:

Nie uważacie, że powinien wydać więcej książek, bo fajnie pisze?:)

Popieram - podoba mi się jego styl pisania. ;]

34

ja osobiście bardzo uwielbiam go oglądać, tka jak wspomnialas - opowiada on w sposob ciekawy, ze czlowiek czuje niedosyt ! wedlug mnie programy cejrowskiego powinny trwac odrobine dluzej! smile

35

Lubię go tylko gdy pisze (a nie mówi, w programie mnie drażni) na temat podróży, jak tylko zbacza z tego tematu na sprawy delikatniejsze nóż otwiera mi się w kieszeni. Ale od niedawna, wcześniej byłam zapatrzona fest smile

36

Uwielbiam jego książki, często na różnych spotkaniach towarzyskich opowiadam anegdoty z jego programów albo książek. Idealnie nadają się do rozbawiania towarzystwa, przy okazji dostarczam im trochę wiedzy wink co do przekonań po prosty je olewam (biorę to co najlepsze, a resztę zostawiam).

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wojciech Cejrowski - "Boso przez świat"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024