Bolesne miesiączki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bolesne miesiączki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1

Temat: Bolesne miesiączki

Pierwszy okres dostałam w wieku 17 lat. Przyczyną tego prawdopodobnie jest niedoczynność tarczycy. Z tym że moje miesiączki są strasznie bolesne, mam nudności i często kręci mi się w głowie. Zazwyczaj miesiączkuję co 35 dni. Podczas miesiączki wycieki pojawiają się kilka razy dziennie ale są tak obfite że zazwyczaj kończą się prysznicem. Dodam również że w ciągu tych 36 dni cały czas pojawia się gęsty bezbarwny śluz. Ostatnio bóle podbrzusza pojawiły się nawet bez miesiączki. Nie są mocno bolesne ale dokuczliwe. Myślicie że pilna jest porada lekarza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bolesne miesiączki

Oczywiście, że tak. Nie ma się nad czym zastanawiać.

3

ona83 napisał/a:

Pierwszy okres dostałam w wieku 17 lat. Przyczyną tego prawdopodobnie jest niedoczynność tarczycy. Z tym że moje miesiączki są strasznie bolesne, mam nudności i często kręci mi się w głowie. Zazwyczaj miesiączkuję co 35 dni. Podczas miesiączki wycieki pojawiają się kilka razy dziennie ale są tak obfite że zazwyczaj kończą się prysznicem. Dodam również że w ciągu tych 36 dni cały czas pojawia się gęsty bezbarwny śluz. Ostatnio bóle podbrzusza pojawiły się nawet bez miesiączki. Nie są mocno bolesne ale dokuczliwe. Myślicie że pilna jest porada lekarza?

Akurat Twoj problem moze tylko rozwiazac lekarz ginekolog.Wiec nie trac czasu i zdrowia i zglos sie do poradni.

4

Jasne, do lekarza czym prędzej. Nie ma się co tu nawet zastanawiać.

5

No właśnie dzisiaj miałam jechać do ginekologa a tu niespodzianka smile Miesiączka tydzień wcześniej. Jak nigdy towarzyszą mi potworne skurcze ;/

6

ona83 napisał/a:

No właśnie dzisiaj miałam jechać do ginekologa a tu niespodzianka smile Miesiączka tydzień wcześniej. Jak nigdy towarzyszą mi potworne skurcze ;/

Ja bym Ci radzila jechac do niego mimo wszystko i powiedziec o problemie ,moze przepisze jakies tabletki.To ,ze dostalas miesiaczke,  nie znaczy ze problem zniknal .Chyba lepiej isc do lekarza przebadac sie i spac spokojnie .Tyle sie teraz mowi o nowotworach u kobiet.

7

No też właśnie chciałam jechać mimo to ale najpierw zadzwoniłam i powiedział że za tydzień no to ok zgodziłam się wink

8

Miejmy nadzieję, że to nie żaden stan zapalny tylko po prostu problemy hormonalne. Niestety przy wszelkich  zmianach takich lekarz to podstawa. Na samą bolesność i problem z hormonami zostaną pewnie przepisane tabletki. U mnie koleżanka dostała od lekarza Vixpo tabletki i większość przykrych dolegliwości sama ustąpiła jakoś po 2 miesiącach. Myślę, że organizm przyzwyczajal się do takich dawek hormonów.

9

Ja obecnie przyjmuję Euthyrox 75 na tarczycę. I nie jestem tylko taka senna ale nic poza tym mi nie daje. Boję się trochę bo mama ma nowotwór trzony macicy babcia też miała i ogólnie w rodzinie jest spora liczba zachorowań na różnego typu nowotwory także jak najszybciej udam się do lekarza i mam nadzieję że moje obawy się nie potwierdzą wink

10

Miałam potworne miesiączki całe życie. Do tego stopnia, że nie mogłam chodzić i zwijałam się z bólu.
Wszysto skończyło się pół roku po porodzie. Teraz już nie mam tego problemu.

11

Cynicznahipo napisał/a:

Miałam potworne miesiączki całe życie. Do tego stopnia, że nie mogłam chodzić i zwijałam się z bólu.
Wszysto skończyło się pół roku po porodzie. Teraz już nie mam tego problemu.

To mnie pocieszyłaś może i mi przejdzie, chociaż i tak jest lepiej niż w wieku nastoletnim kiedy przez kilka dni nie chodziłam do szkoły tylko zwijałam się z bólu i do tego wymiotowałam i miałam sensacje z innej strony również, w dodatku ogromna utrata krwi (na tyle duża że jedna lekarka uparcie kierowała mnie do szpitala) i skrzepy. Generalnie wg badań, po za małym mięśniakiem nic mi nie dolega więc w tym wypadku chyba faktycznie "taka uroda" ale słyszałam już wiele razy że po ciąży mija.

Jednak skoro autorka pytania odczuwa też inne bóle i się tym niepokoi to nic nie stoi na przeszkodzie by udać się do ginekologa, zresztą przynajmniej raz do roku powinno wykonać się USG i cytologię u Pań z grupy ryzyka zachorowania na różne choroby nawet co pół roku.

12

Mya napisał/a:

Miejmy nadzieję, że to nie żaden stan zapalny tylko po prostu problemy hormonalne. Niestety przy wszelkich  zmianach takich lekarz to podstawa. Na samą bolesność i problem z hormonami zostaną pewnie przepisane tabletki. U mnie koleżanka dostała od lekarza Vixpo tabletki i większość przykrych dolegliwości sama ustąpiła jakoś po 2 miesiącach. Myślę, że organizm przyzwyczajal się do takich dawek hormonów.

A jakie przykre dolegliwości miała Twoja koleżanka, że został przepisany jej Vixpo? Słyszałam, że są one rekomendowane pacjentkom z szeroko pojętym PMS.

13

A co to za tabletki te Vixpo?? To są jakieś przeciwbólowe czy anty, ale z nastawieniem na bóle miesiączkowe??

14

A to te moje są! smile One dają przede wszystkim mniejsze wahania hormonalne, przez co łagodzą objawy napięcia. Lekarz mnie na nie przestawił i bardzo zadowolona jestem. smile

15

Mi na bolesne miesiączki pomaga Castagnus (więcej o nim można poczytać tutaj http://www.castagnus.pl/castagnus-jak-dziala)
i też mam lekką niedoczynność tarczycy, ale koleżanka powyżej chyba jednak powinna zasięgnąć dodatkowej pomocy lekarza, bo trochę za duzo tych dodatkowych, niepokojących objawów.

16

Mam problem z bolesnymi miesiączkami od wielu lat. Do tego doszedł straszny ból piersi. Boli mnie w krzyżu, mam wahania nastroju. W te dni jestem nie do wytrzymania. Borykam się też z PCO, więc lekko nie jest.

17

Też miałam swego czasu problem... Ale od kiedy brałam antykoncepcję to miesiączki praktycznie w ogóle na mnie nie oddziaływały... Coś pięknego...

18

Moja koleżanka też miała bolesne miesiączki i tak tylko mówiła, że tak ma i tyle. No i kiedyś przy jakiejś wizycie u ginekologa poruszyła ten temat i przepisał jej jakiś lek (nazwy już nie pamietam) i mówi, że od wtedy to normalnie o połowe lżejsze przechodzi. Dlatego lepiej chodzić z wszystkim co boli do lekarza i dowiedzieć się o co chodzi, a może i coś przepisze.

19

witam też miałam bolesne miesiączki i nie reguralne chodziłam od lat do tej samej gin.ona wciąż twierdziła zapalenie przydatków leki za lekami wciąż to samostany zapalne pochwy i zapalenie przydatków w tym roku byłam u innego gin.nic nie stwierdził podczas badania a ja z bólu nie mogłam wytrzymać zapisałam się do następnego udało się w ciągu pare dni i co na koźle łzy idą z bólu a tu stwierdzenie gin guz powyżej 3 cm nawet usg zrobiła i zdj dała jeśli będzie boleć i obfitsze będą miesiaczki to operacja od bodajrze 2-3 tygodni boli brzuch czasem kolanami podtrzymuje brodę bo wtedy mniej łupie byłam u gin się zapisać a termin na lutego2015-boleściom mówie dośc ale one nie słuchają,a co będzie jak się okarze ten paskud rak???

20

Ja jak dostawałam miesiączkę to dosłownie mdlałam, całe szczęście że pracowałam wtedy w przychodni.
Przy chyba drugim omdleniu siostra zaciągnęła mnie do gina. Podstawą było ustalenie przyczyny, choć ... nie do końca wierzę że sie to udało, bo drugi gin powiedział co innego później.
Ale wracając do sedna sprawy, dostała pigułki anty, dokładnie vixpo, na półroczną kurację.
I miałam spokój, a przynajmniej mogłam w miarę normalnie funkcjonować szczególnie pierwszego dnia

21

Cały czas nadal bierze vixpo ?

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bolesne miesiączki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024