Trudna miłość nie wiem czy go nadal kocham - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudna miłość nie wiem czy go nadal kocham

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez nikola821 (2014-05-21 09:42:07)

Temat: Trudna miłość nie wiem czy go nadal kocham

witam!
Trafiałam tu przypadkiem, bo szukam rady, nie wiem też czy wybrałam odpowiednie forum, otóż mam 25 lat jestem z facetem 6 lat, nawet się zaręczyliśmy nie cały rok temu, ja bym już chciała pójść krok dalej, On nie mówi nie, niby mi przytakuję że tak ale nic konkretnego, rodzina też nie ułatwia, ciągle jakieś docinki, że ślub, dzieci itd. zdaję sobie z tego z sprawę że to moje życie i nikt go za mnie nie przeżyje, więc staram się tym tak nie przejmować. Po drugie nie wiem czy nasz związek się nie wypalił, kocham go, płaczę za każdym razem kiedy się pokłócimy, wiem straszenie emocjonalnie do tego podchodzę, najgorzej mnie wkurza to jego podejście że on jak się pokłócimy to ma focha i się do mnie nie odzywa, nie umie rozwiązywać sporów rozmową, wiele razy już to przerabiałam, tłumaczyłam, że rozmowa to podstawa związku ale za każdym razem jest to samo. Kilka razy już się rozstawaliśmy, ale to tak 2-3 tygodnie, i gdy ja już zdążyłam się już pozbierać po tym, to On przeprasza, że kocha itd. i zmiękłam, bo go kocham. Teraz też taka głupia przygoda mieszkamy od siebie tak 3 km ale że to jest wieś to jeździmy rowerami do siebie czasami, i pojechałam do niego, chwilę tam zostałam i zrobiło się ciemno, bałam się jak nie wiem, chciałam żeby  mnie odprowadził, to że nie ma siły, że rano do pracy itd. więc ja honorowa powiedziałam nie potrzebuję dam sobie radę, wróciłam do domu nic mi się nie stało. ale on się obraził i nawet nie zadzwonił zapytać czy wróciłam... nie wiem co mam robić, pogubiłam się strasznie. Proszę o radę.. pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna miłość nie wiem czy go nadal kocham

Jak nie potraficie ze sobą rozmawiać to moim zdaniem nie ma ratunku.

3

znaczy się to ja mówię, on przytakuję że ok, mam rację ale cały czas jest to samo, żadnych konkretnych kroków.

4 Ostatnio edytowany przez Joga (2014-05-21 10:01:00)

No to teraz karteczka i spisujesz wszystkie "za" i "przeciw" smile

Nie jesteś szczęśliwa, nie umiecie rozmawiać, nie szanuje Cię i nie troszczy się o Ciebie (sama wieczorem pedałowałaś do domu). Wyobraź sobie swoje życie za 5, 10, 20 lat. Chcesz tak żyć? On się nie zamieni nagle w księcia, całe życie będzie żabą. Szczery rachunek sumienia, czy taki związek chciałabyś stworzyć? Czy takiego mężczyznę będziesz ciągle kochała? Czy będziesz z nim szczęśliwa?
Związek dwojga ludzi to miłość, szacunek i zaufanie, pewność, że w KAŻDEJ sytuacji możesz na drugą stronę liczyć. Nawet jeśli zabłądzisz na księżycu on powinien chcieć nawet na piechotę na ten księżyc za Tobą pobiec smile No i umiejetność rozmawiania o najtrudniejszych i najłatwiejszych sprawach. Bez rozmowy nie ma porozumienia.

Boisz się samotności ale dobrze wiesz co powinnaś zrobić tyle, że tym razem już ostatecznie, bez wymiękania i powrotów.

Życzę dobrych decyzji i szczęścia smile

ps. Jeśli zostaniesz w tym związku, to znaczy, że takie życie i taki facet Ci odpowiada. Więc proszę jak już zaciągniesz go siłą do ołtarza (bo on najwyraźniej do niego nie biegnie) nie wyżalaj się na forum, że jesteś nieszczęśliwa, a on wredny.

5

I ty się pytasz nas,czy kochasz?Dziewczyny uciekają nawet sprzed ołtarza,jak mają wątpliwości,a Ty masz juz przed ślubem czarno na białym.Rzuc tego buraka,szkoda czasu.W przyszłości z nim bedzie tylko gorzej i potem zasilisz portfel jakiegos psychologa badz psychiatry.Lepiej zastanow sie dlaczego wybierasz  takich typków ,jakie Twoje Twoje deficyty uzupelniaja,ze takich potrzebujesz.Ja mam 51 lat,ale dzis juz wiem,ze wsiadłabym na ten rower i odjechalabym od niego w siną dal.

6

Ja to wszystko wiem, boję się przyszłości, ale najgorsze jest to że go kocham mimo wszystko i codziennie się zastanawiam co robić, jak to będzie, nie potrafię z nim zerwać brak mi odwagi. To Wszystko jest takie trudne, i to też nie jest tak że zawsze mnie olewa, zazwyczaj mogę na niego liczyć, ale są właśnie takie niektóre  sytuację że się zawodzę. Potrafi mnie czasami mile zaskoczyć, zaprosi na kolację, zabierze na spacer. Ja dlatego czuję ciągle tę niepewność, która mnie strasznie męczy.. muszę się zebrać w siłę i z nim porozmawiać powiedzieć wszystko co czuję, jak się obrazi i się rozstaniemy to lepiej dla mnie a jak zrozumie to może coś w sobie zmieni.

7

To rozmawiaj, zastanów się co sama czujesz, czy to faktycznie jest miłość czy najzwyczajniej w świecie przywykłaś, że jesteś z nim i wygląda to tak a nie inaczej. I z takimi wątpliwościami, i  z takim traktowaniem ostatnia rzeczą o jakiej powinnaś myśleć to ślub, inaczej kilka lat po ślubie będą gorzkie żale, że on taki i owaki, życie zmarnowałaś itd., itp. takich historii na forum dostatek, poczytaj sobie inne tematy ;]

8

hej!
trudno udzielać rad ale myślę ten człowiek jest wygodny .ja też bylam z factem 7 lat,póżniej ślub bo wszysy biorą oczywiście z mojej inicjatywy.bo tak trzeba,teraz mam dwoje dzieci ,mieszkamy w jednym domu ja śpię sama on z dziećmi
on zyje z kimś nowym wraca do domu  spać wykąpać się jestesmy w separacji.on zachowuje sie jak kawaler zabiera dzieci do mamusi,kolegów,ja nie chodzę bo nie .takze masz przykład mój ,ale oczywiście kazdy ma swój rozum i serce .nie wolno dawac rad,bo to jest życie na całe życie.życzę duzo milości nie koniecznie z tym kolsiem.

9 Ostatnio edytowany przez renatafbm (2014-05-21 16:02:24)

nikola821 napisał/a:

Ja to wszystko wiem, boję się przyszłości, ale najgorsze jest to że go kocham mimo wszystko i codziennie się zastanawiam co robić, jak to będzie, nie potrafię z nim zerwać brak mi odwagi. To Wszystko jest takie trudne, i to też nie jest tak że zawsze mnie olewa, zazwyczaj mogę na niego liczyć, ale są właśnie takie niektóre  sytuację że się zawodzę. Potrafi mnie czasami mile zaskoczyć, zaprosi na kolację, zabierze na spacer. Ja dlatego czuję ciągle tę niepewność, która mnie strasznie męczy.. muszę się zebrać w siłę i z nim porozmawiać powiedzieć wszystko co czuję, jak się obrazi i się rozstaniemy to lepiej dla mnie a jak zrozumie to może coś w sobie zmieni.

Tak mi się skojarzyło z tym zabieraniem na spacer,mój pies też lubi byc zabierany na spacer.........,a kolacja no cóz czasem musi podsycić ogien,zeby nie zgasł,bo kogo bedzie gnębił..O słodka naiwności.......Albo,zeby zbierac siły na rozmowe z facetem -boze, widzisz a nie grzmisz!.A gdzie w tym wszystkim Twoja godność???????

10

Właśnie to jest mój cały problem wiem co powinnam zrobić, jakie jest najlepsze rozwiązanie tego wszystkiego, ale boję się samotności, zmian. Ta naprawdę już chyba fiksuję, bo zaczynam go usprawiedliwiać, ale to tak u nas nie było zawsze, jakieś pół roku temu zaczęło się psuć, kiedyś było normalnie, i nie wiem czy ja przejrzałam, że on zawsze taki był, czy ze mną coś się dzieję i on tak reaguję.

11

Te całe obwinianie i usprawiedliwianie jest reakcją obronną mózgu. Boisz się i to dlatego, ale strach nie moze nami kierowac w zyciu.

12

Postanowiłam wziąć się w garść. Napisałam mu SMS ze widzę ze w naszym związku coś się od pewnego czasu się nie układa. Źle oboje się meczymy.  I że chce się spotkać o albo jakoś dojedziemy do porozumienia i zaczniemy się bardziej starać o nasz związek albo nie da się już.  A on oczywiście jego rozwiązanie problemu to ucieczka teraz się nie odzywa. . . Zresztą jak zawsze
Za jakiś czas pójdzie po rozum do głowy ze beze mnie to on nie umie żyć.
Ja sobie zdaje sprawę ze ja też nie jestem święta tez potrafię pokazać rogi. Dlatego chciałam po to się spotkać. Ze może jak każde powie co go boli w drugiej osobie to może coś to da.

13

Czyny, a nie słowa. Słowa najpierw, pozniej reakcja i po reakcji podejmujemy decyzje. Nie słowną. Albo widzisz zmiany w zachowaniu, albo wierzysz w słodkie słówka. Wybor nalezy tylko i wylacznie do Ciebie.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudna miłość nie wiem czy go nadal kocham

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024