Wiec tak od zawsze miałam regularny okres,co 28 dni. Był on tez obfity. Od sierpnia rozpoczęłam aktywność fizyczna. Obfitość miesiączki zmalała. Jednak utrzymywała się na podobnym poziomie. Od marca zwiększyłam aktywność fizyczną i rozpoczęłam intensywne treningi siłowe. Ostatnie dwie miesiączki były takie jakby ich nie było. Trwały może 2 do 3 dni z minimalnym krwawieniem. W ciąży raczej nie jestem gdyż ostatni stosunek odbył się 7 lutego. Z zabezpieczeniem bez wytrysku wewnątrz pochwy. Jednak boję się o mój stan zdrowia. Dodam że przez ostatnie dwa miesiące schudłam ok 5kg. Powoli zaczynam już panikować i zastanawiam się czy istnieje możliwość przeoczenia ciąży. Jednak dodam ze okres cały czas pojawiał się regularnie jedynie jego ilość drastycznie się zmniejsza oraz że leżałam w szpitalu ok miesiąca temu na neurologi na badaniach i chyba wykryli by lub pojawiły by się podejrzenia ewentualnej ciąży? Wiem panikuje. Ale proszę o pomoc.
Wątpię abyś była w ciąży .. Ale zawsze można zrobić test .. możesz go kupić prawie wszędzie a nie jest jakiś żeby super extra drogi ..
Na zmianę okresu może być bardzo dużo rożnych czynników.. aktywność fizyczna jak najbardziej też.. Ja nawet przez zmianę pogodę miewam -spóźniony bądź mniej/bardziej obfity okres..
Jednak dla uspokojenia ducha zrobiła bym ten test a jeśli nie to udaj się do ginekologa i porozmawiaj z nim..
Pozdrawiam
Objawy masz takie jak przy zaburzeniach hormonalnych.
Czy Twojej aktywności fizycznej nie towarzyszy branie używek, koksu itp?
Ile masz lat?
Czy to aktywność "dla siebie" czy na wynik we współzawodnictwie?
Stres też może wpływać na wahania hormonalne.
Musisz tez ocenić czy nieregularne współzycie jest dla Ciebie stresem czy nie.
Pomyśł też o psyche - zastanów się tez nad innymi swoimi problemami, co Ci w głowie siedzi i mocno wpływa na Twoje życie.