Książki podróżnicze - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-02-21 22:42:04

luizka
Gość Netkobiet

Książki podróżnicze

Lubicie czytać książki podróżnicze? Macie swoich ulubionych autorów i ulubione dzieła?

#2 2008-02-23 21:27:46

Emilia
Moderator

Re: Książki podróżnicze

Lubię, pasjami. Na ogół czytam co się nawinie, ale najbardziej literaturę "górską" łącznie z opisami cmentarza zakopiańskiego wink
Pałkiewicza kiedyś czyttywałam i Pawlikowską - ale cóż - dzięki kontaktom mailowym z nimi wiem, że 1) strasznie się cenią 2) są baaardzo zarozumiali - a to niestety miało wpływ na mój odbiór ich książek i teraz jakoś już mi się ich nie chce czytać wink

Najlepsze rzeczy w życiu dostaje się za darmo wink.

#3 2008-02-23 23:14:35

Suzzen
Dobry Duszek Forum

Jakby pytanie było o podrożnicze wzory to przytoczyłabym raczej podróżników z sieci niż z książek. Ja też czytuję Pałkiewicza i lubię jego malowniczy styl, książkę Pasja życia czyta się znakomicie. No ma specyficzną naturę i jest trochę zadufay w sobie, no trudno, ale mimo to go podziwiam za odważne ekspedycje i ciekawe opowieści! Pawlikowska wydaje mi się zbyt komercyjna, podobnie jak Cejrowski. Najchętniej sięgam jednak do samych przewodników, no i opowieści z internetu, opowieści zwykłych ludzi często podróżujących za ciężko oszczędzane pieniążki, a nie tych którzy mają sponsorowane wyprawy.

#4 2009-06-27 00:44:05

Konwalia
Tajemnicza Lady

Ja ostatnio przeczytałam jednym tchem obydwie publikacje Wojciecha Cejrowskiego - "Gringo" i "Rio Anaconda". Polecam serdecznie!

Stopka forum