Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-02-21 22:42:04

luizka
Gość

Książki podróżnicze

Lubicie czytać książki podróżnicze? Macie swoich ulubionych autorów i ulubione dzieła?

#2 2008-02-23 21:27:46

Emilia
Moderator
Od: Tychy / Katowice

Re: Książki podróżnicze

Lubię, pasjami. Na ogół czytam co się nawinie, ale najbardziej literaturę "górską" łącznie z opisami cmentarza zakopiańskiego wink
Pałkiewicza kiedyś czyttywałam i Pawlikowską - ale cóż - dzięki kontaktom mailowym z nimi wiem, że 1) strasznie się cenią 2) są baaardzo zarozumiali - a to niestety miało wpływ na mój odbiór ich książek i teraz jakoś już mi się ich nie chce czytać wink

Góry są po to, by w nich być a nie, by je zdobywać.

#3 2008-02-23 23:14:35

Ewa
Moderator

Re: Książki podróżnicze

Jakby pytanie było o podrożnicze wzory to przytoczyłabym raczej podróżników z sieci niż z książek. Ja też czytuję Pałkiewicza i lubię jego malowniczy styl, książkę Pasja życia czyta się znakomicie. No ma specyficzną naturę i jest trochę zadufay w sobie, no trudno, ale mimo to go podziwiam za odważne ekspedycje i ciekawe opowieści! Pawlikowska wydaje mi się zbyt komercyjna, podobnie jak Cejrowski. Najchętniej sięgam jednak do samych przewodników, no i opowieści z internetu, opowieści zwykłych ludzi często podróżujących za ciężko oszczędzane pieniążki, a nie tych którzy mają sponsorowane wyprawy.

Stopka forum