Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Lubicie czytać książki podróżnicze? Macie swoich ulubionych autorów i ulubione dzieła?
Lubię, pasjami. Na ogół czytam co się nawinie, ale najbardziej literaturę "górską" łącznie z opisami cmentarza zakopiańskiego ![]()
Pałkiewicza kiedyś czyttywałam i Pawlikowską - ale cóż - dzięki kontaktom mailowym z nimi wiem, że 1) strasznie się cenią 2) są baaardzo zarozumiali - a to niestety miało wpływ na mój odbiór ich książek i teraz jakoś już mi się ich nie chce czytać ![]()
Jakby pytanie było o podrożnicze wzory to przytoczyłabym raczej podróżników z sieci niż z książek. Ja też czytuję Pałkiewicza i lubię jego malowniczy styl, książkę Pasja życia czyta się znakomicie. No ma specyficzną naturę i jest trochę zadufay w sobie, no trudno, ale mimo to go podziwiam za odważne ekspedycje i ciekawe opowieści! Pawlikowska wydaje mi się zbyt komercyjna, podobnie jak Cejrowski. Najchętniej sięgam jednak do samych przewodników, no i opowieści z internetu, opowieści zwykłych ludzi często podróżujących za ciężko oszczędzane pieniążki, a nie tych którzy mają sponsorowane wyprawy.
Ja ostatnio przeczytałam jednym tchem obydwie publikacje Wojciecha Cejrowskiego - "Gringo" i "Rio Anaconda". Polecam serdecznie!