Opłata za pozew o rozwód? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Opłata za pozew o rozwód?

Jestem w separacji z meżem od 2 lat, a teraz chciałabym wnieść pozew o rozwód bez orzekania o winie. Niestety, jestem w bardzo trudnej sytuacji - niedawno straciłam prace, nie mam prawa do zasiłku, mieszkam kątem u siostry razem z dwójką moich dzieci. Mąż nie daje mi na dzieci żadnych pieniędzy, utrzymuje sie z oszczednosi ktore jednak szybko topnieją, no i troche pomagają mi rodzice. Nie jestem w stanie jednak zapłacić za pozem o rozwód - słyszałam że to około 600!!!
Czy jest jakiś sposób, żebym mogłą uniknąć tej opłaty? Może da sie to rozłożyć na raty? (Nie mogę dłużej czekać z rozwodem).
Będę wdzięczna za pomoc smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Opłata za pozew o rozwód?

Witam!
Musisz złożyć wniosek o zwolnienie z kosztów, myślę, ze w twojej sytuacji sąd powinien na to spojrzeć przychylnie. Ja takiego zwolnienia nie dostałam, ale przy rozwodzie bez orzekania o winie koszta się dzieli na pół. Jezeli chcesz, mogę Ci wysłać na maila wzór takiego wniosku, pewnie gdzieś jeszcze mam w komputerze.Pozdrawiam!

3

Yuki napisał/a:

Witam!
Musisz złożyć wniosek o zwolnienie z kosztów, myślę, ze w twojej sytuacji sąd powinien na to spojrzeć przychylnie. Ja takiego zwolnienia nie dostałam, ale przy rozwodzie bez orzekania o winie koszta się dzieli na pół. Jezeli chcesz, mogę Ci wysłać na maila wzór takiego wniosku, pewnie gdzieś jeszcze mam w komputerze.Pozdrawiam!

Ja też złożyłam taki wniosek...Składa się go razem z pozwem + cała dokumentacja...tj. o zarobkach, majatku, kosztach utrzymania itd.

4

Yuki, poproszę zatem o ten wiosek.

Ciekawa jestem, jakie są szanse, że zwolnią mnie z tych kosztów. Słyszałam że nikłe sad

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024