Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
wszystkich, ktorzy sa w trakcie lub tez planuja odchudzanie, chcialabym namowic do konsultacji ze specjalista. najbezpieczniejsza dieta jest taka, ktora dostosowana jest do indywidualnych wymagan organizmu i nie powoduje wycienczenia, a na pewno do grona takowych nie mozna zaliczyc roznych cud-diet publikowanych w kolorowych czasopismach.. z tego wzgledu i w trosce o zdrowie, radze udac sie na wizyte do lekarza. pozdrawiam i zycze rozsadnych decyzji w dziedzinie odchudzania
Tak, tak do lekarza ... Ja poszłam do swojego rodzinnego i prosiłam, żeby mi pomógł. Wtedy właśnie rzuciłam palenie i miałam ogromny apetyt na wszystko a szczególnie na słodycze. Jak zaczynałam jeść to nie wiedziałam kiedy skończyć. Nawet w nocy zdarzało mi się wstawać i jeść. Mój lekarz popatrzył na mnie i powiedział: no to jak widzi pani w czym problem to proszę starać się ograniczać, dzielić jedzenie na mniejsze porcje itp.... Ręce mi opadły- takiej porady się nie spodziewałam. Nie pomógł mi , po prostu zbagatelizował mój problem. A my przecież nie musimy wszystkiego wiedzieć na temat medycyny i leków.Tacy są u nas lekarze...
Masz rację ewaq - ja też miałam podobny problem. Jestem za gruba, mam z tym problemy od urodzenia i radziłam się wielu lekarzy. Wiecie co powiedziała mi moja ostatnia lekarka ? NA mój problem otyłości powiedziała " tyle dzieci umiera w afryce a pani tu mi smęci z takim problemem, puszyste teraz mają powodzenie" Chyba u starych dziadków mają to powodzenie !!! Ci lekarze są beznadziejni.
Lekarze wcale nie pomagają!Moja znajoma miał problem z zaparciami, posłża do lekarza, ten wysłał ją do dietetyka, dietetyk ocenił że odzywia się idealnie(owoce, warzywa, ryby, sery, nabiał), i dalej została ze swoim problemem!Metodą prób i błędów udało jej się zmniejszyć dolegliwości! A Tobie ewag polecam chrom, na ten apatyt na słodycze. Chrom skutecznie łagodzi objawy hipoglikemii (niedocukrzenia) czyli spadku stężenia glukozy we krwi, któremu, oprócz innych objawów, towarzyszą m.in. napady wilczego głodu.
Źródłami chromu są: drożdże, kasze i płatki, pełnoziarnisty chleb, ser jaja, chude mięso, ryby.
Mam znajomego, który miał bardzo dużą nadwagę. Wiele razy podejmował próby odchudzania, ale z marnym efektem. W końcu udał się do poleconego przez swojego kuzyna dietetyka. Ten po przeanalizowaniu wszystkich jego wyników badań ułożył dla niego dietę. Do tego dał ziółka do picia 5 razy dziennie. Jedna wizyta kosztowała 100 zł, ale osobno płaci się za zioła - 200 zł i za dietę - 200 zł. Ale za to jaki efekt... 19 kg w dwa miesiące. Znajomy twierdzi, ze zioła sprawiały, że nie czuł głodu ...
coś w tym jest, że już by na nic innego nie starczyło... choć z drugiej strony... masz przynajmniej pewność, że jest to zdrowy sposób na zrzucenie kilogramów... ja póki co staram się z głową oczyścić, później wezmę sobie jakąś dietkę redukującą tłuszcz... z resztą znalazłam stronę na której można poprosić o poradę dietetyka on-line zupełnie za free i muszę przyznać, że jest osoba kompetentna
zobaczymy... za bardzo kocham jeść żeby się głodzić ![]()
Ostatnio edytowany przez patunia28 (2008-07-07 23:53:58)
proszę bardzo ![]()
www.schudnijmy.pl
co prawda trzeba się zalogować, ale wszystko jest za free
prócz porad dietetyka można znaleźć tam również świetne zestawy ćwiczeń (polecam dla leniuszków
) oraz diety ![]()
a póki co się żegnam i trzymam kciuki za waszą walkę
i swoją też ![]()
do "przeczytania" za jakieś 2 tygodnie ![]()