Od bardzo długiego czasu borykam się z bólem miesiączkowym nie do wytrzymania,kilka razy zemdlałam,
mam zawroty głowy,a ból jest nie do wytrzymania poszłam do lekarza przepisał mi ketonal ale bóle się nasilały. Rozmiawałam z kolezanką i mówiła mi że to mogą być przyczyny torbielą poszłam więc do lekarza i poprosiłam o zrobienie USG dla pewności że wszystko jest ok a on powiedział że nie jest mi to potrzebne bo jestem za młoda (21lat) i nie potrzebuje badań tylko przepisał mi jakieś inne proszki..(Nimesil) Niewiem już co robić..
Idź do innego ginekologa. Popytaj przyjaciółek lub mamy, niech Ci polecą jakiegoś zaufanego i kompetentnego specjalistę, a nie takiego u którego byłaś. Jak już tracisz do dobrego lekarza, powiedz mu o swoich problemach, a on zrobi co trzeba ![]()
Koniecznie zmień lekarza, niestety polecałabym prywatną wizytę. Tak silne bóle nie są normalne, szczególnie, że jest to ból, którego intensywność powoduję u Ciebie omdlenia. To faktycznie może być torbiel, chociaż przyczyn takiego bólu może być więcej.
na pewno zmień lekarza. Mam ten sam problem, znam również dziewczynę która miewała takie bóle jednak lekarz przepisal jej zastrzyki, co miesiąc przed miesiączką szła na niego.Skonsultuj się z jakimś innym lekarzem
Tak jak radzą dziewczyny., poszukaj innego lekarza! Nie może bagatelizować takiej sprawy,choć jak w Polsce z lekarzami jest to wiemy.. Musisz próować. Miałam podobny problem,tzn nie mdlałam,ale przeżywałam koszmar i nie wiem,czy to będzie pocieszenie czy nie, ale badania wyszły ok. DOstałam lek i muszę sobie radzi. Na szczęście póki co skutkuje... Ja zażywam przed miesiączką aulin, o który nawet pytałam w innym wątku, z tego co wiem to jest podobny do nimesilu.
Tylko problem w tym że innego ginekologa u mnie w okolic niema a mieszkam na wsi to wiadomo:/
A na prywatnego mnie nie stać.. Już myślałam żeby prywatnie iść zrobić sobie USG..