Odbarwienie włosów - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-02-19 23:54:02

Zippi
Gość Netkobiet

Odbarwienie włosów

Pani Aneto,

Ja mam czarne -farbowane włosy- czuję,że zcas coś zmienić a z tym  kolorem to  nie jest takie proste. Wiem,że jedyna szansą na zmiane mojego image byłoby odbarwienie,a tego się bardzo boję,że mi to zbytnio zniszczy włosy? Jak to się robi i czy to bardzo niszczy włosy?
Ja mam takie z gatunku cieńkich i puszacych się przy byle wilgoci. Prosze o jakies rady, niestety użyłam farby trwale koloryzującej, więc nie da sie tego zmyć, a fazy odrostów nie jestem w stanie przetrwać!

Pozdrawiam,
Z.

#2 2008-02-20 21:03:23

kknd
O krok od uzależnienia

Re: Odbarwienie włosów

Witam a jakiej dokładnie farby Pani użyła tj. jakiej firmy ? sama Pani farbowała włosy czy u fryzjera ?

Chcialabym tez wiedziec jaki jest Pani naturalny kolor. Jeśli ma Pani cienkie i delikatne włoski to odradzam taki zabieg, ponieważ do tego zabiegu używa sie 2 krotnie silniejszego stężenia procentowego i może to bardzo źle wpłynąć na kondycję i osłabić włos.
Jeśli żle się Pani czuje w tym kolorze to mogę polecić  zrobienie kilka jaśniejszych pasemek lub refleksów.Proszę mi napisać jaką ma Pani fryzurkę.

Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-20 22:47:50)

Fryzjerstwo to nasza pasja

#3 2008-02-23 22:53:49

Zippi
Gość Netkobiet

Mam raczej cienkie włosy, ale zrobiły się grubsze poprzez to farbowanie. Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Uzywałam różnych farb, najpierw Palette, a potem tez Loreala, czasem Londa, naprawdę różne - byle czarne. Nie wiedziałam, że to może mieć aż takie znaczenie.

Włosy mam raczej do ramion, raczej podatne na układanie , grzywkę którę zaczesuję na bok, takie włosy jakby je wiatr rozwiewał. A jakie pasemka by pasowały do czarnych włosów?

Pozdrawiam,
Z.

#4 2008-02-24 21:57:39

kknd
O krok od uzależnienia

Witam, do czarnych wlosów pasują czerwienie, miedz i blondy o bardzo zimnym odcieniu (prawie siwym). Proponuje tez zmiane fryzury, moze coś pocieniować. Refleksami mozemy podkreslic fryzure (szczegolnie razem z cieniowaniem). Aby wlosy sie nie puszyly stosuj kremy i szampony ktore temu zapobiegaja np. firmy chi

Fryzjerstwo to nasza pasja

#5 2008-10-07 17:06:07

Judytka
Gość Netkobiet

Witam proszę o rade. Mam 2 kolorowe pasemka blond i brąz a mój naturalny kolor to średni blond . jak mogę pozbyć się pasemek? Czy wystarczy przefarbować włosy na średni blond?

Stopka forum