Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Pani Aneto,
Ja mam czarne -farbowane włosy- czuję,że zcas coś zmienić a z tym kolorem to nie jest takie proste. Wiem,że jedyna szansą na zmiane mojego image byłoby odbarwienie,a tego się bardzo boję,że mi to zbytnio zniszczy włosy? Jak to się robi i czy to bardzo niszczy włosy?
Ja mam takie z gatunku cieńkich i puszacych się przy byle wilgoci. Prosze o jakies rady, niestety użyłam farby trwale koloryzującej, więc nie da sie tego zmyć, a fazy odrostów nie jestem w stanie przetrwać!
Pozdrawiam,
Z.
Witam a jakiej dokładnie farby Pani użyła tj. jakiej firmy ? sama Pani farbowała włosy czy u fryzjera ?
Chcialabym tez wiedziec jaki jest Pani naturalny kolor. Jeśli ma Pani cienkie i delikatne włoski to odradzam taki zabieg, ponieważ do tego zabiegu używa sie 2 krotnie silniejszego stężenia procentowego i może to bardzo źle wpłynąć na kondycję i osłabić włos.
Jeśli żle się Pani czuje w tym kolorze to mogę polecić zrobienie kilka jaśniejszych pasemek lub refleksów.Proszę mi napisać jaką ma Pani fryzurkę.
Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-20 22:47:50)
Mam raczej cienkie włosy, ale zrobiły się grubsze poprzez to farbowanie. Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Uzywałam różnych farb, najpierw Palette, a potem tez Loreala, czasem Londa, naprawdę różne - byle czarne. Nie wiedziałam, że to może mieć aż takie znaczenie.
Włosy mam raczej do ramion, raczej podatne na układanie , grzywkę którę zaczesuję na bok, takie włosy jakby je wiatr rozwiewał. A jakie pasemka by pasowały do czarnych włosów?
Pozdrawiam,
Z.
Witam, do czarnych wlosów pasują czerwienie, miedz i blondy o bardzo zimnym odcieniu (prawie siwym). Proponuje tez zmiane fryzury, moze coś pocieniować. Refleksami mozemy podkreslic fryzure (szczegolnie razem z cieniowaniem). Aby wlosy sie nie puszyly stosuj kremy i szampony ktore temu zapobiegaja np. firmy chi