Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-02-19 23:54:02

Zippi
Gość

Odbarwienie włosów

Pani Aneto,

Ja mam czarne -farbowane włosy- czuję,że zcas coś zmienić a z tym  kolorem to  nie jest takie proste. Wiem,że jedyna szansą na zmiane mojego image byłoby odbarwienie,a tego się bardzo boję,że mi to zbytnio zniszczy włosy? Jak to się robi i czy to bardzo niszczy włosy?
Ja mam takie z gatunku cieńkich i puszacych się przy byle wilgoci. Prosze o jakies rady, niestety użyłam farby trwale koloryzującej, więc nie da sie tego zmyć, a fazy odrostów nie jestem w stanie przetrwać!

Pozdrawiam,
Z.

#2 2008-02-20 21:03:23

kknd
Net - EKSPERT

Re: Odbarwienie włosów

Witam a jakiej dokładnie farby Pani użyła tj. jakiej firmy ? sama Pani farbowała włosy czy u fryzjera ?

Chcialabym tez wiedziec jaki jest Pani naturalny kolor. Jeśli ma Pani cienkie i delikatne włoski to odradzam taki zabieg, ponieważ do tego zabiegu używa sie 2 krotnie silniejszego stężenia procentowego i może to bardzo źle wpłynąć na kondycję i osłabić włos.
Jeśli żle się Pani czuje w tym kolorze to mogę polecić  zrobienie kilka jaśniejszych pasemek lub refleksów.Proszę mi napisać jaką ma Pani fryzurkę.

Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-20 22:47:50)

Fryzjerstwo to nasza pasja
Pracownia Fryzur Olsztyn, Wilczyńskiego 6 osiedle Jaroty Tel. 511 272 191
Moje porady na "Forum dla kobiet"
Fryzjer Stylistka Aneta

#3 2008-02-23 22:53:49

Zippi
Gość

Mam raczej cienkie włosy, ale zrobiły się grubsze poprzez to farbowanie. Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Uzywałam różnych farb, najpierw Palette, a potem tez Loreala, czasem Londa, naprawdę różne - byle czarne. Nie wiedziałam, że to może mieć aż takie znaczenie.

Włosy mam raczej do ramion, raczej podatne na układanie , grzywkę którę zaczesuję na bok, takie włosy jakby je wiatr rozwiewał. A jakie pasemka by pasowały do czarnych włosów?

Pozdrawiam,
Z.

#4 2008-02-24 21:57:39

kknd
Net - EKSPERT

Witam, do czarnych wlosów pasują czerwienie, miedz i blondy o bardzo zimnym odcieniu (prawie siwym). Proponuje tez zmiane fryzury, moze coś pocieniować. Refleksami mozemy podkreslic fryzure (szczegolnie razem z cieniowaniem). Aby wlosy sie nie puszyly stosuj kremy i szampony ktore temu zapobiegaja np. firmy chi

Fryzjerstwo to nasza pasja
Pracownia Fryzur Olsztyn, Wilczyńskiego 6 osiedle Jaroty Tel. 511 272 191
Moje porady na "Forum dla kobiet"
Fryzjer Stylistka Aneta

Dodaj odpowiedź

Stopka forum