Cześć. Szukam miejsc w Kraku gdzie nie koniecznie utonę w tonach oparów dymu papierosowego. Co polecacie ?
Hmm, ja wlasnie nie znam zbyt,chyba tylko Nowa Prowincja, na pierwszym pietrze...Niestety dym z parteru tez przedostaje sie do gory, szczegolnie jak jest duzo ludzi. Ale to jedyne miejsce jakie znam:( Wlasnie moze znacie jakies inne miejsca, bylabym wdzieczna za informacje.
Polecam Sjesta Cafe na Stolarskiej (zaraz obok Małego Rynku) - mały ale bardzo przytulny lokalik
oraz czyste powietrze, wolne od papierosowego dymu. W środku unosi się jedynie zapach oryginalnej włoskiej kawy ![]()
Kawiarnia Bunkier Sztuki - Szczepańska 3a, na Plantach
Raz byłam z rodzinką w Le Scandale (zaprosiłam z chłopakiem moich rodzicow) i wybraliśmy się właśnie tam na obiadokolację. Menu jest naprawdę pyszne, atmosfera i klimat miejsca bardzo nam odpowiadał i obsługa również bardzo przyjemna ale nie nadgorliwa
Jadłam wtedy grillowany antrykot wołowy podawany z frytkami i mixem sałat.
ja uważam, że Scandale Royal na placu Szczepańskim jest takim miejscem do polecenia, przede wszytskim niesamowity wystrój tego miejsca , przyciąga, poza tym ma ciekawą kartę, dobre jedzenie, od sałatek po dania z ryb i mięsne, do tego ciekawe desery, a wieczorami imprezy, oczywiście bez papierosa , bardzo tam tego pilnują
Często odwiedzam i polecam rodzicom Cafe Cucla na Mostowej.
A tu inne knajpki polecane rodzicom, czyli bez papierowa (bo przy dzieciach przecież nie można)
http://czasdzieci.pl/krakow/katalog/dzi,11-dla_malego_lakomczuszka.html