Potrzebuje ubrań na lato dla dzieci dziewczynka 2,5 roku oraz chłopczyk 7 lat szczupły. Niestety jak niejedna polską rodzinę i nas dopadl kryzys finansowy. O pieniądze nie prosze tylko to co potrzebne dziecom a jeżeli ma ktoś wyżucić to może oddac , bede bardzo wdzięczna.jesli masz pytania...to pisz.
A jakie to mają być ubrania? Być może mam coś u siebie dziecięcego ale musiałabym sprawdzić
Koszulki , bluzeczki , rajstopki dla corci , spudniczki , sukieneczki. Takie na lato.
Ja bym potrzebowała ubrań L i XL oraz buty rozmiar 40 dla biednej matki i jej małego dziecka . Ja staram się też jej pomóc w miarę możliwości ale pomyślałam sobie , ze jeszcze tu do Was kobietki napiszę jeśli któraś ma coś na zbyciu to będę Wam wdzięczna . ![]()
A jakie to mają być ubrania? Być może mam coś u siebie dziecięcego ale musiałabym sprawdzić
Sophie czytaj ze zrozumieniem . Napisała na jaką porę roku i wiek dzieci .
Potrzebuje ubrań na lato dla dzieci dziewczynka 2,5 roku oraz chłopczyk 7 lat szczupły. Niestety jak niejedna polską rodzinę i nas dopadl kryzys finansowy. O pieniądze nie prosze tylko to co potrzebne dziecom a jeżeli ma ktoś wyżucić to może oddac , bede bardzo wdzięczna.jesli masz pytania...to pisz.
Sprawdzałaś w sklepach z drugiej ręki ( ciucholandach ) . Pytam , ponieważ czasem mają bardzo dobre obniźki i można kupic super rzeczy po 2 zł raz w tygodniu .
sophie2 napisał/a:A jakie to mają być ubrania? Być może mam coś u siebie dziecięcego ale musiałabym sprawdzić
Sophie czytaj ze zrozumieniem . Napisała na jaką porę roku i wiek dzieci .
tak ale może potrzebuje konkretnych ubrań np. najbardziej brakuje jej spodenek itp. umiem czytać ale wolę dowiedzieć się więcej jeśli potrzebuje czegoś konkretnego
Marietta54 Udało mi się znaleść 2 sklepy z ubraniami po 2zl i 1 zl. W przyszłym tyg. Pojade zobacze czy cos znajde dla dzieciaczków.
rodzina w ciezkiej sytuacji materialnej potrzebuje żywnosci,mam dwie coreczki młodsza choruje na astme straciłam prace przez czeste choroby corki maz sam pracuje to co zarobi dajemy na opłaty brakuje zywnosci nie prosze o pomoc materialna prosze o pomoc w formie zywnosci artykulow szkolnych!!!
rodzina w ciezkiej sytuacji materialnej potrzebuje żywnosci,mam dwie coreczki młodsza choruje na astme straciłam prace przez czeste choroby corki maz sam pracuje to co zarobi dajemy na opłaty brakuje zywnosci nie prosze o pomoc materialna prosze o pomoc w formie zywnosci artykulow szkolnych!!!
A możesz napisać w jakim mieście mieszkasz , to będzie łatwiej komuś pomyśleć, jak Ci pomoc . Bo jedzenie to lepiej byłoby na miejsce donieść , lub dowieżdż . Bo wiesz są ludzie , którzy osobiście chcą też sprawdzić czy to prawda . Ja tez pomagam osobiście , rodzinie wielodzietnej , ale nie w ciemno , tylko jade do nich i sprawdzam .
Marietta54 Udało mi się znaleść 2 sklepy z ubraniami po 2zl i 1 zl. W przyszłym tyg. Pojade zobacze czy cos znajde dla dzieciaczków.
Bardzo się cieszę , że chociaż troszkę pomogłam .
12 2014-05-10 22:12:45 Ostatnio edytowany przez bbasia (2014-05-10 22:13:43)
Zwróć się do opieki społecznej, PCK. Jeżeli spełniasz kryteria dochodowe, to te instytucje często rozdają artykuły spożywcze.
Dodatkowo możesz otrzymać pomoc finansową jeżeli chodzi o opłaty (dodatek mieszkaniowy, zasiłki celowe).
Martusia- moją córka też ma astmę,niedoczynność tarczycy i małą krzepliwość krwi. Nie sądzę,żeby ktokolwiek Cię z pracy zwolnił z powodu astmy córki.To nie jest bardzo kłopotliwa choroba-wystarczą dobrze dobrane leki.
Napisz na priva- jeśli tu nie chcesz gdzie mieszkasz.Mam trochę znajomych w różnych miejscach kraju,którzy pomagają potrzebującym.Podjadą do Ciebie,sprawdzą i zorganizujemy jakąś paczkę.