Cześć wszystkim,
jestem Alyssa616. Mam 27 lat.
Jestem molem książkowym, uwielbiam słońce i lato choć nie zażywam kąpieli słonecznych, lubię spacery/ szybki marsz na dystansie kilku kilometrów. Przed laty trenowałam Karate, nadal lubię sztuki walki. Od 10 lat jestem wegetarianką, ale nikomu nie narzucam swojego światopoglądu ![]()
Trzy tygodnie temu rzucił mnie facet. Byliśmy razem ponad 7 lat. To wydarzenie, tak niespodziewane i przykre, skłoniło mnie do zarejestrowania się na Waszym forum.
Mam nadzieję, że znajdę tutaj choć trochę słów otuchy, oraz że ja także komuś będę mogła w czymś doradzić.
Jeśli ktoś z was chciałby mnie o coś zapytać, nie krępujcie się. Najwyżej zbyt osobiste pytania pozostawię bez odpowiedzi ![]()
Pozdrawiam.
Cześć wszystkim,
Jestem molem książkowym, uwielbiam słońce i lato choć nie zażywam kąpieli słonecznych, lubię spacery/ szybki marsz na dystansie kilku kilometrów. Przed laty trenowałam Karate, nadal lubię sztuki walki. Od 10 lat jestem wegetarianką, ale nikomu nie narzucam swojego światopoglądu
Trzy tygodnie temu rzucił mnie facet. Byliśmy razem ponad 7 lat. To wydarzenie, tak niespodziewane i przykre, skłoniło mnie do zarejestrowania się na Waszym forum.
Mam nadzieję, że znajdę tutaj choć trochę słów otuchy, oraz że ja także komuś będę mogła w czymś doradzić.
Jeśli ktoś z was chciałby mnie o coś zapytać, nie krępujcie się. Najwyżej zbyt osobiste pytania pozostawię bez odpowiedzi
Pozdrawiam.
Witaj Alysso 616!
Szanuję wegetarian, choć sam nim nie jestem.
Jak możesz jeść ciała zwierząt? Czy naprawdę trup na talerzu nie robi na Tobie żadnego wrażenia? A myśl, że bierzesz udział w tym współczesnym holocauście też nie?
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:Szanuję wegetarian, choć sam nim nie jestem.
Jak możesz jeść ciała zwierząt? Czy naprawdę trup na talerzu nie robi na Tobie żadnego wrażenia? A myśl, że bierzesz udział w tym współczesnym holocauście też nie?
Nie znasz mnie, tak więc nie posiadasz podstaw do oceny moich zasad moralnych. Obiektywnych podstaw rzecz jasna. Nie wiesz jakim jestem człowiekiem, czy działam na rzecz zwierząt, poprawy ich bytu?
Nie wiesz jakim jestem człowiekiem, czy działam na rzecz zwierząt, poprawy ich bytu?
Sposób w jaki łagodzisz swoje wyrzuty sumienia nie ma znaczenia. Spodziewałem się takiej reakcji. Moje pytania są nadal aktualne ![]()
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:Nie wiesz jakim jestem człowiekiem, czy działam na rzecz zwierząt, poprawy ich bytu?
Sposób w jaki łagodzisz swoje wyrzuty sumienia nie ma znaczenia. Spodziewałem się takiej reakcji. Moje pytania są nadal aktualne
Wyrzuty sumienia pozostawię swoim myślom. Nie mam zamiaru się wybielać. Po prostu nie należę do takiego rodzaju ludzi. W Twoich pytaniach zauważam zaszufladkowanie mojej skromnej osoby do jednej ze stron barykady. Granicy dzielącej wegetarian i osoby spożywające mięso. Prywatnie nie jestem zwolennikiem tworzenia tego typu rozgraniczeń.
Zgrabna ucieczka ![]()
Zgrabna ucieczka
W swoich poglądach, przemyśleniach, refleksjach przed nikim nie uciekam.
Alyssa616 napisał/a:Cześć wszystkim,
Jestem molem książkowym, uwielbiam słońce i lato choć nie zażywam kąpieli słonecznych, lubię spacery/ szybki marsz na dystansie kilku kilometrów. Przed laty trenowałam Karate, nadal lubię sztuki walki. Od 10 lat jestem wegetarianką, ale nikomu nie narzucam swojego światopoglądu
Jeśli ktoś z was chciałby mnie o coś zapytać, nie krępujcie się. Najwyżej zbyt osobiste pytania pozostawię bez odpowiedzi
Pozdrawiam.Witaj Alysso 616!
Hej, dziękuję za przywitanie.
Helou !
w poprzednim roku 3 miesiące wytrzymałem bez mięsa...czułem się na prawdę świetnie, ale w połączeniu z aktywnością fizyczną taki tryb życia potrafi mocno nadszarpnąć budżet ;P Kobiety mają łatwiej (zwłaszcza gdy zależy im na redukcji, efekty bardzo szybko zauważalne
Alyssa616 7 lat to szmat czasu, myślę że ten związek sporo Cię nauczył a kolejny po małej przerwie będzie zdecydowanie ciekawszy. Niedawno mój dobry znajomy rozstał się po 10 latach, znali się od dziecka. Ale niestety albo i stety charakter człowieka ulega małym modyfikacjom srednio co 3,4 lata. Zmienia się światopogląd, idee, cele. Szukamy zmian, potrzebujemy nowych bodźców. A w wieku 20 lat człowiek tak na prawdę dopiero zaczyna smakować życia, uczy się, mixuje, kombinuje, eksperymentuje...długo wytrzymaliście....;)
Mam pytanie, co z warzyw dostarcza najwięcej kcal. ?
Hej!
3 miesiące bez mięsa - gratuluję
Niektórzy po tygodniu krzyczą że są głodni.
O nowym związku w ogóle nie myślę, a jeśli już taka myśl się pojawi (jak choćby przy tej okazji), wizja ta wydaje mi się tak nierealna, że aż przerażająca... Masz rację z tymi małymi zmianami u człowieka, tak to wygląda. A jeszcze gdyby do tego dodać niespełnione ambicje, zawody dotyczące wizji życia, ciężkie choroby i śmierć bliskich - człowiek zmienia się bardzo, nie wiedząc nawet kiedy.
Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie dot. kaloryczności warzyw. Zupełnie nie zwracam na to uwagi (:P), ale wydaje mi się, i zawsze mi się wydawało, że np. kukurydza jest dość kaloryczna, a także dynia. Ale czy tak jest naprawdę? Nie mam pojęcia, niestety.
Helou !
w poprzednim roku 3 miesiące wytrzymałem bez mięsa...czułem się na prawdę świetnie, ale w połączeniu z aktywnością fizyczną taki tryb życia potrafi mocno nadszarpnąć budżet ;P Kobiety mają łatwiej (zwłaszcza gdy zależy im na redukcji, efekty bardzo szybko zauważalne![]()
Alyssa616 7 lat to szmat czasu, myślę że ten związek sporo Cię nauczył a kolejny po małej przerwie będzie zdecydowanie ciekawszy. Niedawno mój dobry znajomy rozstał się po 10 latach, znali się od dziecka. Ale niestety albo i stety charakter człowieka ulega małym modyfikacjom srednio co 3,4 lata. Zmienia się światopogląd, idee, cele. Szukamy zmian, potrzebujemy nowych bodźców. A w wieku 20 lat człowiek tak na prawdę dopiero zaczyna smakować życia, uczy się, mixuje, kombinuje, eksperymentuje...długo wytrzymaliście....;)
Mam pytanie, co z warzyw dostarcza najwięcej kcal. ?
Bób, fasola, groch. Natomiast z owoców- banany.
Witaj na forum Alyssa616:)
Ja wprawdzie jestem zdeklarowaną wielbicielką mięsa, ale to nie odbiera moim szarym komórkom fantazji ![]()