Recenzje kosmetyków - Forum Netkobiety.pl

Recenzje kosmetyków i perfum, rozmowy o kosmetykach i środkach upiększających zarówno tych, które możemy kupić jak i tych, które przygotowujemy samodzielnie w domu.

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-02-17 13:17:38

Naturella
Gość

Zielona glinka do włosów?

Widziałam ostatnio w drogerii zieloną glinkę do włosów, myślałam,że używa się  jej tylko jako maseczkę do twarzy!Używałyście jej może kiedyś?Jakie jest jej działania na włosy?

#2 2008-02-17 18:29:48

gloria
Niewinne początki

Re: Zielona glinka do włosów?

Super sprawa, mi kiedyś bardzo wypadały włosy, miałam tez tendencję so przetłuszczania i w sklepie zielarskim polecono mi maseczke do skóry głowy z zielonej glinki kambryjskiej z doadtkiem jojoby i protein jedwabiu. Nie była tania, w tubce 70g w cenie ok 15zł, ale była skuteczna. Wystarczyło zmoczyć skórę głowy wodą i wetrzeć glinkę w skórę a potem trzymać do wyschnięcia.Jak to wyschnie włosy robią się niemal zieolono-białe, a jak do tego sobie nałożylam glinkę na twarz to dobrze,że nikogo nie było w domu:) Glinka kambryjska oczyszcza skórę, normalizuje pracę gruczołów łojowych, regeneruje włosy.Zawiera w swoim składzie ok 22 minerałów(m.in.krzem, fosfor,potas,selen,mangam,miedź) będąc naturalną kopaliną pochodzącą z głębokich pokładów ziemi. Naprawdę jest skutecznym naturalnym kosmetykiem, ja sprawdziłam na sobie.Nie jest może najwygodniejsza w stosowaniu,ale można się poświęcić, bo warto smile

#3 2008-03-08 19:28:00

Elvira
Net Przyjaciółka

Re: Zielona glinka do włosów?

Witajcie, też używałam. Osobno kupowałam saszetki z maseczką na twarz, i glinkę z dodatkiem jedwabiu na włosy. Bardzo dobry kosmetyk, bez zapachu i mało przyjemny w użyciu, ale jego działanie pobija wszystkie inne kosmetyki do pielęgnacji włosów. Ale ostatnio kupiłam sobie Błoto do włosów z glinką firmy BIELENDA, z tej serii Powitanie z Afryką, i po pierwsze super pachnie, po drugie nie jest drogie, i pokolejne włosy są naprawdę fajne po jego zastosowaniu, nawilżone i błyszczące i nie wypadają:)

Dodaj odpowiedź

Stopka forum