Podkład dla tłustej cery - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Podkład dla tłustej cery

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Podkład dla tłustej cery

Witam
chciałabym kupić sobie jakiś dobry podkład do cery tłustej i trądzikowej. Słyszałam,że jednym z takich jest podkład z Iwostin własnie do takiej cery. Miała któraś z was z nim do czynienia. Może macie jakieś lepsze propozycje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podkład dla tłustej cery

Osobiście mogłabym Ci polecić coś bardziej wysuszającego. Chociażby mus.
Sama mam problem bo mam raczej tłustą skórę, a mus nałożę rano i wieczorem nadal nie święcę się jak choinka. wink
Podkład? Osobiście żaden z matujących, nawet tych z wyższej półki, u mnie nie zadziałał. smile

3

dziewczyny jesli sie swiecicie to bardziej od podkladu postawcie na odpowiednia pielegnacje.

a co do podkladow to polecam firmy Maybelline , Revlon. Nie zapychają

4

Nie miałam styczności z tym co piszesz, sama używam Revlon i uważam ten podkład za najlepszy

5

Romashov napisał/a:

Witam
chciałabym kupić sobie jakiś dobry podkład do cery tłustej i trądzikowej. Słyszałam,że jednym z takich jest podkład z Iwostin własnie do takiej cery. Miała któraś z was z nim do czynienia. Może macie jakieś lepsze propozycje?

Ja stosowałam podczas ciąży krem i wodę miceralną do skóry naczynkowej tej firmy i byłam bardzo zadowolona, bo miałam zaczerwienienia, a jak zaczęłam stosować te kosmetyki to od razu widziałam poprawę i nic więcej mi się już nie robiło.. także ja bym spróbowała tego podkładu smile

6

Polecam Revlon ! smile

7

również polecam Revlon i rimmel stay matte smile

8

Rimmel Stay Matte z mojego doświadczenia i z moją tłustą cerą, to ostatni podkład jaki polecam.
Nie kryje, robi efekt maski i po czasie tak czy siak spływa po twarzy. No okropieństwo w moim przypadku.
Ja osobiście odradzam. Przetestowałam i klapa.

9

Nie polecam Iwostin, u mnie się nie sprawdził. Nie matuje, nie kryje, szybko schodzi, a na dodatek ciężko dobrać odcień, bo ma ubogą gamę kolorystyczną. Osobiście mogę polecić Revlon Colorstay do skóry mieszanej/tłustej oraz Pierre Rene Skin Balance.

10

A mnie Revlon Colorstay zapychał:/

11

A kremy BB?

12

Polecam sypki puder mineralny,doskonale kryje i jest naturalny dla skóry

13

Nataluszek napisał/a:

Osobiście mogłabym Ci polecić coś bardziej wysuszającego. Chociażby mus.
Sama mam problem bo mam raczej tłustą skórę, a mus nałożę rano i wieczorem nadal nie święcę się jak choinka. wink
Podkład? Osobiście żaden z matujących, nawet tych z wyższej półki, u mnie nie zadziałał. smile

Wysuszanie cery tłustej niestety jest częstym błędem powodującym pogorszenie jej stanu.
Do cery tłustej najlepiej stosować kremy i podkłady nawilżające (bez tłuszczu) oraz produkty pochłaniające nadmiar sebum. Ciężki, kryjący podkład sprawi, ze skóra bedzie się pocić i dusić. Tłusta skóra odwdzięczy się poprawą jeśli dasz jej oddychać i zapewnisz nawilżenie.

U mine zdaje egzamin linia Effaclar La Roche Posay (żel i tonik rano i wieczorem, krem duo na noc) w połączeniu z serum zwężającym pory Beautiful Skin No7 i kremem nawilżającym na dzień Protect & Perfect No7.
Poza tym używam lekkiego podkłądu nawilżającego i odstawiłam ciężkie róże Bourjois, które zatykały mi pory.

Trudno mi było zrezygnowac z kryjącego podkładu, bo bałam się, że mój problem z cerą będzie jeszcze bardziej widoczny, ale okazało się (i to szybko), ze to bła najlepsza decyzja.
Więcej pisałam o tym na swoim blogu ostastnio.
Adres w stopce smile zapraszam i życze jak nalepszych efektów w walce z błyszczącą skórą wink

14

A ja polecam podkład w musie z Essence, jest rewelacyjny, jestem mu wierna od 4 lat smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Podkład dla tłustej cery

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024