Zdradził czy nie i czego chce teraz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradził czy nie i czego chce teraz?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1 Ostatnio edytowany przez Amelka 2013 (2014-03-07 18:45:43)

Temat: Zdradził czy nie i czego chce teraz?

Proszę was o pomoc, bo nie wiem co robić i myśleć.
Jesteś 8 lat po ślubie, 1 dziecko i 2 w drodze, którego nie chciał przez 2 lata i w końcu go zmusiłam, bo ciągle było nie teraz. Nie było najlepiej i liczyłam, że w ciąży mnie trochę polubi, ale myliłam się, 2x szpital, ciąża zagrożona, a i tak kłótnie, nerwy, nawet do 2 pracy miałam iść 2 miesiące przed terminem. W końcu go wyrzuciłam, nie dałam rady wytrzymać tego psychicznie, prosiłam, płakałam, groziłam i nic. Wyprowadził się. Po 2 tyg żałowałam, ale nie chciał wrócić, przestałam więc prosić i wrócił po kolejnych dwóch. Urodziłam sama, choć wcześniej rodziliśmy razem i teraz też bardzo go potrzebowałam. Spał i innym pokoju, bo niby dziecko spać mu nie dawało. Przez miesiąc, bo o północy dostał 2 smsy, dziwne to było, ale spał więc mogłam je odczytać. I przeczytałam: Teraz to twoja rodzina tak? A ja to kto? Przeczytał wszystkie nasze smsy i wie wszystko, ja nic mu nie powiedziałam, ale masz rację tyle dla ciebie jestem warta, szkoda, ze dopiero teraz to zrozumiałam. Wzięłam to na siebie, mojej rodziny już nie ma, ale ty o swoją walcz. Nie wiem jak mogłeś mnie tak potraktować, wierzyłam ci i ufałam, a ty się na mnie wypiełeś, nie wiesz co się teraz dzieje u mnie w domu, ale wiem, że nie staniesz w mojej obronie. Nic dla ciebie nie znaczyłam, bawiłeś się tylko mną w najlepsze. Widziałam też wiele połączeń z jakimś nr. Okazało się, że to jej mąż. Od niego dowiedziałam się, że ona ma 24l. 5 letnie i pół roczne dziecko i że ją nie raz do domu przywoził.
Najpierw tłumaczył się, że nic nie było to koleżanka z pracy, ale sprawdziłam bilingi i na nich połonczeń nie było, ale po 10-25 smsów nawet w dniach w których był w domu. Dopiero wtedy powiedział, że wydawało mu się, że przestał mnie kochać i że się w niej zakochał i trwało to 3 miesiące, ale kapnął się, że to nie to, bo ona wszystkich facetów się zaczepia, a ja bym mu tak nigdy nie zrobiła. Tamta znowu, nie odbierała telefonów ode mnie, pisała mi tylko smsy, że nic ich nie łączyło, a te smsy do mojego męża miały mieć inny sens, nie odpisała mi już jaki.
Mąż mieszka z nami, śpi ze mną, jest dobry dla mnie, pomaga przy dzieciach i w domu, codziennie mówi, że mnie kocha. O niej rozmawiać nie chce, ale zaraz po tym fakcie bardzo jej bronił, mówił, że to taki dobry człowiek z niej, że w domu ma tragedię z mężem, że dzicko 2 miesięczne musiała zostawić w domu, bo kasy nie było, ale znam osoby z jej starej szkoły i miejsca zamieszkania i nikt o niej nie ma dobrego zdania. Zaczęłam, więc pytać dlaczego jej broni, że żaden dobry człowiek nie zainteresowałby się żonatym facetem, którego żona jest w ciąży i dopiero co urodziła. Dlaczego wrócił do nas skoro ją kochał, a mnie nie. Na te i wiele innych pytań odpowiadał, że jej nie kochał, że to była głupota największa w jego życiu, że gdybym nie wybaczyła mu to by się stoczył, bo nas kocha i nie wyobraża sobie życia bez nas, że nie mógł by nigdy zostawić swoich dzieci a już napewno nie zamieszkać z czyimiś dziećmi.
Nie do końca mu w to wszystko wierze, oni dalej razem pracują, on wypytuje się o szczegóły, tego co się o niej dowiedziałam, kiedyś zadzwonił do mnie z nerwami, że ona nic nie robi tyko zamknęła się z jego kolego z pracy i siedzą tam już 2 h, co prawda jest jej szefem, ale obebrałam to jako zazdrość. Niby ma do niej wstręt po tym wszystkim i z nią nie gada, a tu mówi, że zapytał ją o to o tamto i wychodzi, że kłamie. Chce mi w ten sposób udowodnić, że dał się jej oszukać i już jej nie lubi, ale podobno miał jej unikać a jego ciągle interesuje która z nas mówi prawdę.
Nie wiem co mam myśleć. Zdradził, nie zdradził? Kocha, nie kocha? Dać mu szansę, bo naprawdę mógł się zmienić, czy kłamie mnie i teraz bardziej uważa, bo ona przeszła zaraz po tej akcji na inną zmianę na miesiąc i teraz znów wróciła na jego, więc może to dalej trwa. A może jest sposób by dowiedzieć się jakie są jego intencje. Ja narazie trzymam go na dystans, a on uparcie powtarza, że poczeka aż znów go pokocham, bo jestem tego warta.
MAŁE SPROSTOWANIE
Mąż chciał 2 dziecko, ale zawsze słyszałam, że jest za młody (choć grubo po 30), że chce mieć czas dla siebie itd, więc czekałam 2 lata, ale w końcu lata lecą starsze dziecko miało 6 lat i postawiłam sprawę jasno, albo teraz, albo nigdy, bo nie chciałam być 40 letnią młodą mamusią i zrobił to co zrobił z całą swoją tego świadomością. Do tego jak trochę za wcześnie zrobiłam test i wyszedł negatywny i się popłakałam to przytulił mnie i powiedział, żebym się nie martwiła i będziemy próbować do skutku.
SKĄD TE PODEJRZENIA, ŻE ZASZŁAM W CIĄŻĘ BEZ JEGO WIEDZY, ZMUSIŁAM GO TZN, ŻE KAZAŁAM PODJĄĆ DECYZJĘ, NIE, ŻE ZASZŁAM PODSTĘPEM!!!!!!!!!!!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdradził czy nie i czego chce teraz?

Oczywiscie, ze wybaczyc! Ten jeden raz, dac do zrozumienia, ze to tylko TEN JEDEN raz, spakowac wszystkie zle emocje do pudla, zakopac je w ogrodzie i o nich zapomniec. Nie ma znaczenia czy zdradzil. Nie pytaj, nie draz tematu, nie nadawaj tej sprawie znaczenia.

Stalo się. Ludzie czasem popelniaja bledy. Nie pozwol, żeby ta sprawa cie zdominowala.

Rozejsc się zawsze zdazycie, a drugiej szansy dla WAS, jako rodziny,  moze już nie być...

3

Ale nie potrafię zapomnieć, nie potrafię wybaczyć, ciągle o tym myślę i coś mi tu po prostu nie pasuje. Dlaczego to zrobił gdy byłam w ciąży, kiedy rodziłam? Z drugiej strony chyba nie umiem bez niego żyć i odebrać go dzieciom.

4 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-03-07 15:13:21)

Być moze dlatego, ze pozbawilas go prawa do decydowania. "Wrobilas" go w drugie dziecko bez jego wiedzy i zgody - czy wedlug ciebie to bylo zagranie mniej nieuczciwe niż zdrada? Dla ciebie zdrada to tylko stosunek plciowy?

Moze podswiadomie chcial cie za to ukarac, a moze go to tylko przeroslo?

Postapilas jak naiwna panienka - nie ukladalo się między wami wiec zaszlas w ciaze bo myslalas, ze to między wami naprawi sytuacje.
A potem lzy i rozpacz bo nie wyszlo.

Dlaczego cie zdradzil w czasie ciazy? Bo go w nia wrobilas! Nie mozesz zapomniec? A moze on się teraz zastanawia czy kazda kolejna klotnia między wami nie bedzie się konczyla twoja podstepna ciaza!

Nie jestes bez winy. Nie potrafisz zapomniec o jego wystepkach, ale o swoich umialas?...

5

I jak zwykle- najbardziej ucierpią na tym dzieci!

6

moim zdaniem powinnas skupić na na budowaniu dobrego, partnerskiego związku z meżem
macie przed sobą duzo czasu i duzo do zrobienia
na tym się skup
bo ta "niby zdrada" to chyba taki temat zastępczy dla ciebie, prawda?
i wygodnie nie budoiwac, tylko tkwić w marazmie - bo może jednak zdradził?
to tak ładnie usprawiedliwia że nie potraficie się dogadac...

7

Amelka 2013 napisał/a:

Ale nie potrafię zapomnieć, nie potrafię wybaczyć, ciągle o tym myślę i coś mi tu po prostu nie pasuje. Dlaczego to zrobił gdy byłam w ciąży, kiedy rodziłam? Z drugiej strony chyba nie umiem bez niego żyć i odebrać go dzieciom.

Cholera jasna, wrobiłaś faceta w ciążę, której nie chciał. Zwyczajnie go oszukałaś. Najprawdopodobniej facet też nie potrafi zapomnieć, nie potrafi wybaczyć.

Przestań robić z siebie ofiarę i przyjmij konsekwencję własnych czynów.

8 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-03-07 16:44:31)

nie rozumiem dlaczego wszystkie odpowiedzi tutaj sa takie ze to ona jest winna a on taki biedy? sa malzenstwem wspolzyli ze sobą wiec normalne ze jest dziecko obojętne czy on nie chciał, gdyby nie chciał to by z nia nie spal prawda? nawet zabezpieczenie potrafi zawieść,  to jakiś palant ze zdradzil ja jak była w ciąży...
moim zdaniem spróbuj dla siebie dla dzieci dalej być rodzina, choć nie takie proste ufac mezowi po zdradzie, ja bym chyba nie umiala.. . rozwieść można się zawsze, ale będziesz wiedzieć ze probowalas, a i nie zaluj masz dwoje dzieci to największy skarb wart wszystkiego nawet mysle tych złych chwil w malzenstwie,
a piszesz ze ona ma drugie dziecko polroczne? to co to babsko co zdradza meza majac takie male dziecko? to wiele kobiet jest wtedy tak skupionych na dziecku ze maz schodzi na drugi plan, a ona brala się za obcego co tez miał mieć malutkie dziecko z zona, ja dla mnie patologia..

9

mariola856 napisał/a:

nie rozumiem dlaczego wszystkie odpowiedzi tutaj sa takie ze to ona jest winna a on taki biedy? sa malzenstwem wspolzyli ze sobą wiec normalne ze jest dziecko obojętne czy on nie chciał, gdyby nie chciał to by z nia nie spal prawda? nawet zabezpieczenie potrafi zawieść,  to jakiś palant ze zdradzil ja jak była w ciąży...
moim zdaniem spróbuj dla siebie dla dzieci dalej być rodzina, choć nie takie proste ufac mezowi po zdradzie, ja bym chyba nie umiala.. . rozwieść można się zawsze, ale będziesz wiedzieć ze probowalas, a i nie zaluj masz dwoje dzieci to największy skarb wart wszystkiego nawet mysle tych złych chwil w malzenstwie,

"2 w drodze, którego nie chciał przez 2 lata i w końcu go zmusiłam, bo ciągle było nie teraz. Nie było najlepiej i liczyłam, że w ciąży mnie trochę polubi, ale myliłam się,"

I kto tu jest palantem (lub raczej palantką)?

Nie wyobrażam sobie wymuszania dziecka na facecie, który go nie chce, tylko dlatego że ja mam taki kaprys. Autorka zbiera żniwo własnych wyborów.

10 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-03-07 16:50:18)

batszeba ja rozumiem i tez bym nie wrobila meza w dziecko na sile, sa granice, ale to chyba nie powod żeby zdradzać, karac w ten sposób, malzenstwo to nie zabawa, a co do tekstu ,,żeby mnie polubil,, to nie wiem smiac się czy plakac
a czyj to cytat w sygnaturce? gdzies już to widziałam:)

11

Iceni napisał/a:

Być moze dlatego, ze pozbawilas go prawa do decydowania. "Wrobilas" go w drugie dziecko bez jego wiedzy i zgody - czy wedlug ciebie to bylo zagranie mniej nieuczciwe niż zdrada? Dla ciebie zdrada to tylko stosunek plciowy?

Moze podswiadomie chcial cie za to ukarac, a moze go to tylko przeroslo?

Postapilas jak naiwna panienka - nie ukladalo się między wami wiec zaszlas w ciaze bo myslalas, ze to między wami naprawi sytuacje.
A potem lzy i rozpacz bo nie wyszlo.

Dlaczego cie zdradzil w czasie ciazy? Bo go w nia wrobilas! Nie mozesz zapomniec? A moze on się teraz zastanawia czy kazda kolejna klotnia między wami nie bedzie się konczyla twoja podstepna ciaza!

Nie jestes bez winy. Nie potrafisz zapomniec o jego wystepkach, ale o swoich umialas?...

NIE WROBIŁAM GO!!! Poprostu powiedziałam teraz, albo nigdy, a zawsze mówił o dwójce, tylko nigdy dla niego nie był odpowiedni czas. Zgodził się sam świadomie. Między dziećmi jest 6 lat różnicy, ile miałam czekać na niego? Dodam, że próbowaliśmy dużo więcej niż jeden raz z finałem w ........ Chyba wiedział jak się robi dzieci, bo jedno już miał.
Skąd w ogóle takie podejrzenia, że go wrobiłam????????
A dla mnie zdrada to nie tylko sam stosunek, dlatego sama nigdy nie dopuszczałam do siebie zbyt blisko żadnego faceta, bo zakochanie bez stosunku jest gorsze niż sam stosunek bez miłości.

12

Ja nie daje sobie z tym rady, nie wiem czy mnie zdradził fizycznie, czy ją kocha czy nie, czy kocha mnie, czy jest ze mną tylko dlatego że nie ma innego domu, a dalej romansuje, bo dalej razem pracują i to on ją znów ściągnął na swoją zmianę. Niby po to, że nie było kogo. Cholernie boli to, że nawet ciąża nie była dla niego hamulcem, a ja wręcz błagałam go o czułości. Gdy był nie miły płakałam, zawsze wtedy powtarzał nie rycz mi tu, mam tego dość. Może macie racje, ja jestem tu winna, ale nie dlatego, że go wrobiłam, tylko, że dałam mu wszystko. Dom, bo nie miał gdzie mieszkać, zapewniłam dość wysoką pozycję materialną, poszłam z nim na drugi kierunek studiów, żeby było mu lżej je skończyć i dałam całą siebie, z całą swoją miłością, czułością i szacunkiem. Dlatego przestał się o mnie starać, a w pracy poznał dużo młodszą, musiał ją zdobyć i to o to chodziło, o to że młoda laska się nim zainteresowała, a ja i tak byłam w domu.
Proszę was tylko o ocenę tego jak sądzicie: zdradził fizycznie, kocha ją, trwa to dalej, czy raczej więcej tego nie zrobi i warto wybaczyć?

13 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-03-07 20:21:45)

Iceni napisał/a:

Oczywiscie, ze wybaczyc! Ten jeden raz, dac do zrozumienia, ze to tylko TEN JEDEN raz, spakowac wszystkie zle emocje do pudla, zakopac je w ogrodzie i o nich zapomniec. Nie ma znaczenia czy zdradzil. Nie pytaj, nie draz tematu, nie nadawaj tej sprawie znaczenia.

Stalo się. Ludzie czasem popelniaja bledy. Nie pozwol, żeby ta sprawa cie zdominowala.

Rozejsc się zawsze zdazycie, a drugiej szansy dla WAS, jako rodziny,  moze już nie być...

Na ten moment to jedyna słuszna rada. Jeśli się powtórzy - krótkie cięcie, bo po co masz się męczyć za was dwoje.
pzdr

PS Granice, które postawisz mają być sztywne. Jeśli zostaną przekroczone nie wahaj się ani przez chwilę.

14 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-03-07 20:46:11)

Nie ma co wybaczać chce odejść jej wybór, słuszny wybór.
end_aluzja w przypadku gdy zdradza żona to piszesz facetowi żeby odszedł mierzysz więc ludzi inną miarką w zależności od płci a to nie jest uczciwe postępowanie.
@assasin też stosujesz inną miarkę na mężczyzn a inna na kobiety czytałem twoje porady w przypadku zdradzających żon czekam tylko na człowieka z japońską ksywą on też stosuje inne miarki.
Silne kobiety trzeba podziwiać i wpierać a nie atakować, słabym raczej się dużo nie pomoże więc jest to walenie głową  w mur, tam trzeba delikatnie podchodzić a dużo osób poodchodzi zbyt ostro.

15

Amelka 2013 napisał/a:

Proszę was tylko o ocenę tego jak sądzicie: zdradził fizycznie, kocha ją, trwa to dalej, czy raczej więcej tego nie zrobi i warto wybaczyć?

Tak, zdradził fizycznie.

Przypuszczam,że jej nie kocha,ze to zauroczenie

Tak, trwa to dalej.

I Raczej to będzie robił dalej.

A czy warto wybaczyć to musisz sama zdecydować.

16 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-03-07 22:41:30)

Kontekst moich wypowiedzi w tamtym wątku chyba Ci umknął. Sugerowałem pozew (który zawsze można cofnąć co podkreśliłem) w celu otrzeźwienia małżonki tego faceta i tyle, gdyż czasami taki zimny kubeł to jedyny sposób, żeby jego/ją odzyskać. Nie sugerowałem poszukiwań kogoś innego.

Alimenty oczywiście ojciec płacić musi, ale znam przypadki gdzie "tatuś" po prostu wybył za granicę albo się ukrywa albo dowodzi, że ma zerowe dochody i kasy ani widu ani słychu.

17 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-03-07 22:11:10)

Doradzałeś zdradzanym mężom.
Chciałeś by maż wziął rozwód z winy żony i znalazł sobie kogoś innego a mieli dzieci.
Dla dziecka ważniejsza jest matka nic nie zmienia perspektywy ponieważ on po rozwodzie pozostaje ojcem wiec musi płacić alimenty.
Dowód http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1838861#p1838861
Twój komentarz do komentarze behappy a propost dzieci który tłumaczył że należy poczekać aż opadną emocję właśnie ze względu na dobro dzieci.

18

ja odpowiem krotko na pytanie- nie wybaczać i zacząć nowe życie, bedąc silniejszą smile

19

Prosiłam i tłumaczyłam mu, że jeśli nie kocha mnie, to niech nie udaje tego, że będziemy dalej prawie normalnie żyć, dla dzieci, bo je kocha i starsze dzieciątko bardzo go teraz potrzebuje, szczególnie, że drugie jest maluteńkie i nie mam na tyle czasu. Uparcie twierdził, że mnie kocha, a teraz wiem, że co bym nie zrobiła, nie będzie to dobra decyzja.

20 Ostatnio edytowany przez Amelka 2013 (2014-03-07 23:23:07)

A teraz dzwonię na stacjonarny tam gdzie ona pracuje i kto odbiera on, a nie ona.

21 Ostatnio edytowany przez wladik (2014-03-08 04:03:53)

Drogie panie
Myślałem że   nie dotyczy mnie nie wiem jak to opisać mam 44 lata z żoną jesteśmy ponad 20 lat układało nam sie doskonale i tak bylo do tej pory
żona kupiła nowy telefon jakiś miesiąc temu i z ciekawości chciałem przejrzeć( g.23.00 )jak się go posługuje ... jest gadugadu  a tam 3 znajomych i jeden aktywny i pisze czy śpisz do żony wchodzę w historie a teksty moja  Ele wyjechała ...żona, jakie masz nóżki itd itp flirt z kolegą   z pracy wieczorami  dowiaduję się że to kolega Krzysztof B żonty  Lubań  z pracy żony
po trzech dniach nie wytrzymałe doszło do kłótni a dalej do spokojnej rozmowy chciałem odejść  zacząłem  składać puzzle do kupy  a moja pani chowa przede mną telefon tak jakby się oddala zamkneła się w sobie żona rozmawiała z dziećmi i postanowili że mam ich opuścic tylko dlaczego ja nie uczestniczyłem w tej rozmowie nie wiem jak to traktować te puzzle niby nic  ale jak żona zaczeła ubierać się lepiej do pracy czesać a w domu na nie dbała choć byłem zatym żeby dbała o siebie WY wiecie jak dobry manikiur       
ładny ciuszek ale nie do pracy koronkowe majtki a w domu na szaro to ja chciałem żeby kupiła sobie lampe na manikiur żeby chodziła do fryzjera miała fajny makijaż
a to okazuje sie że nie dla mnie rozmawiamy teraz dużo żona unika tematu Krzysztofa ja nie chce ją dręczyć  tylko jak przyjde z pracy chciałbym sie przytulić jak kiedyś a pada słowo jesteś zimny nie mam czasu albo mnie unika po prostu DODAM ŻE BYLIŚMY RAZEM W GÓRACH

POMÓŻCIE DROGIE PANIE BO CHCIAŁBYM ABY SIĘ NAM UŁOŻYŁO CO WY NA TO  byliśmy razem górach    czy mam odpuścić temat ale jak

a najgorsze chyba minęło bo byłem zdesperowany tak jak by mi się świat zawalił

przepraszam za pisownie ale mam mętlik w głowie i nie mgę się poskładać do kupy 

z góry dziękuje

ps Z OKAZJI DNIA KOBIET DUŻO UŚMIECHU I POGODY DUCH
życzy Władek

22

wlasnie slowo wrobilam w malzenstwie jest nie na miejscu i nie pwoinnas się czuc winna ze chcialas drugie dziecko, maz tez się zgodzil jak piszesz, moim zdaniem skup się na dzieciach na sobie, a mezowi daj druga szase, a jeśli zawiedzie znowu to rozwod, ale jeśli oboje chcecie dalej być razem to walczcie o to

23

Co Wy piepr**? wrobić faceta w dziecko? chyba wie czym grozi jak sie ludzie nie zabezpieczają! zgodził się! tylko po czasie jak zaszła stwierdził że nie. Z jakiej strony ma być winna? bo facet poszedł do innej, a wrócił bo mąż tamtej wydzwaniał i nie chciał miec pewnie problemów? to ona zdradziła czy on? kobieta nie miała w nim oparcia, kiedy najbardziej go potrzebowała. Co to za facet? sama jestem po rozwodzie, gdzie facet też niby chciał dziecko, ale jak zaszłam to zaczął zachowywać się jak dupek i też znalazłam smsy różnorakiej treści. Cóż powiedziałam sobie, że może się nie powtórzy i za niego wyszłam, ale sprawa się powtórzyła i z nim się rozwiodłam. Nie uważam, by życie z facetem, który nas nie szanuje jest warte nawet dla dzieci. One czują emocje i to co się dzieje w domu.
Zrobisz jak uważasz, ale on moim zdaniem dalej leci na tą dziewczynę i prędzej czy później dojdzie do tego. Chyba, że należy do facetów, którzy rozumieją swój błąd.

Co do alimentów, to jeśli wybyje za granicę to można pozwać o nie dziadków, bądź z funduszu alimentacyjnego. Skoro wybyłby za granicę by uchylić się od alimentów dodatkowo można by pozbawić go praw do dzieci, co i tak nie zwalniałoby go do płacenia na rzecz dzieci.

Hm wiesz jak się za pierwszym razem wyprowadziłam to ex też uparcie twierdził, że mnie kocha i będzie teraz tylko lepiej no i się nabrałam, po miesiącu znowu znalazłam smsy z treścią, aż naprawdę przykro pisać. Przestałam się starać i wiedziałam, że to już koniec. Teraz tylko denerwuje mnie fakt, że uważa, że nie ma sobie nic do zarzucenia, że starał sie, żebym wróciła( smsy i 2 bukiety), jego zdaniem chyba wystarczyło, i wokoło się żali, że nie wie dlaczego tak sie stało. Osobiscie nie żałuję, bo w bardzo krótkim czasie poznałam obecnego partnera i teraz mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa, spokojna, nie obawiam się zdrady i powiem Ci... zajebiste uczucie smile

24

Masz rację Nadya nowa osoba która naprawdę ciebie rozumie to skarb a radość jest z tego ogromna smile
Ale zawistne kobiety które wybaczyły zdradzającym mężom a podświadomie wiedza że źle zrobiły nie moga pogodzić się z tym że inna kobieta może nie wybaczyć zdrady big_smile

25

Ale co ja mam robić? Nie umiem bez niego żyć, a z nim ciągle o tym myślę i dobijam się tym, że mnie nie kocha, że ona kiedyś była, że on nie był tylko mój i że kiedyś ją kochał itd. Ciągle o tym myślę i płaczę, wkurzam się na niego i  jestem nie miła. Odejść źle, żyć z nim i zadręczać się też nie dobrze.

26

Też tak myślałam, a po odejściu od niego miałam chwilę załamania i chciałam wrócić, ale wtedy on nie chciał i powiedział naprawdę niemiłe rzeczy i mnie trochę otrzeźwiło dzięki jego słowom. Stwierdziłam, że ooo nie ostatni raz sie poniżyłam i więcej tego nie zrobilam.  I nie żałuje. Na początku napewno nie będzie lekko, ale musisz zadać sobie pytanie, co wolisz? życie w spokoju bez niego (i być może poznanie kogoś lepszego, kto Cie zacznie szanować?) czy życie z nim i myślenie o tym, kiedy znowu się z nia spotka, czy jest z nią co robią itp.

Powodzenia!

27

Nigdy nikomu nie życzę takiego uczucia. Byłam pewna, że mnie to nie dotyczy,a jednak się myliłam. A kochanki i zdradzających powinno się karać, za znęcanie psychiczne. Jak chcą odejść to niech odchodzą, a nie krzywdzą.

28

A gdybym nie miała dzieci i ślubu, przenigdy bym się nie zastanawiała co zrobić, nawet nie chciałabym go słuchać, a tak jednak opory i nadzieje zostają.

29

Hej. Przede wszystkim się już nie zadręczaj. Jest chuj** i tyle!
Jeżeli chcesz żyć z nim, to daj sobie luz. W życiu dzieją się różne rzeczy. Skup się na dzieciakach, na tym co dobre, na tym co jest tu i teraz. Możesz nawet być dla niego miła, niech kretyn widzi, że spływa to po tobie jak woda po kaczce. Uśmiechaj się! I duś ból w sobie. A czas pokaże co z tego będzie. Rób fajne rzeczy z myślą o przyszłości i o sobie. A kto wie, co cię dobrego jeszcze spotka!!

30

Nie mogę znieść jak jej broni, mówi, że to porządna kobieta, bo to ona nie chciała, bo mówiła mu, że zakocha się w dziecku jak urodzę itd. A jednak wyznała mu miłość, po 2 miesiącach pracy z nim. Załamka

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradził czy nie i czego chce teraz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024