Witam,
może ktoś z Was miał podobnie jak ja. Jestem po leczeniu lekami cytostatycznymi. Leczenie było długie i bardzo obciążyło mój organizm. Leczenie skończyłam 1,5 miesiąca temu. Mam problem z gospodarką hormonalną. Zauważyłam, że rzutuje ona na moje życie intymne, a konkretnie na proces nawilżania miejsc intymnych. Przed leczeniem nie miałam z tym problemów i dlatego mam nadzieję, że wszystko po czasie wróci do normy. Jak sobie z tym radzić w chwili obecnej? Czy ktoś miał podobną sytuację, jak długo może ona trwać? Bardzo proszę o rady.
2 2014-02-17 19:33:37 Ostatnio edytowany przez netproblemy (2014-02-17 20:28:59)
Pomimo młodego wieku, dużo już przeszłaś. Twoje leczenie to rzeczywiście bomba. 1,5 miesiąca temu skończyłaś leczenie...a już myślisz o życiu intymnym - to znak, że wracasz do zdrowia! Myślę,że w Twoim przypadku potrzeba jeszcze czasu, by organizm sam doszedł do stanu z przed choroby, ale co nie oznacza, żeby unikać pewnych sytuacji. Wręcz odwrotnie, przyjemne doznania będą pobudzać odpowiednie struktury, które to..................... Będzie dobrze! Co do chwili obecnej, w aptekach są odpowiednie żele.
Dodam jeszcze, że szczególnie ważne w Twoim przypadku będzie, by facet zajął się Tobą i Twoim ciałem na różne możliwe sposoby.
Dziękuję za odpowiedź. Jest to o tyle dziwne dla mnie, że kiedyś tego nie miałam. Teraz będę wiedziała, co mam robić.
4 2014-02-18 11:36:22 Ostatnio edytowany przez netproblemy (2014-02-18 13:54:02)
Głowa do góry, takie rzeczy się zdarzają. Człowiek nie musi być po chorobie i leczeniu, by mu się coś takiego przytrafiło. Jednak myślę, że u Ciebie silne leki no i krótki czas po chorobie zadecydował. Daj sobie trochę czasu. Może tak musi być, żeby nabrać jeszcze większej ochoty. Owoc zakazany lepiej smakuje. Gdzieś wcześniej wyczytałam, że jesteś sama. Myślę, że jeśli chodzi o seks, to przydałby Ci się stały partner, który otoczy Cię czułością. Seks z przypadkowym facetem może zrobić wiele złego, no i możesz odczuwać nie potrzebny związany z tym stres.
Jest na tej stronie fajny temat: Masaż erotyczny dla kobiet zakończony..." - przeczytaj sobie, fajna rzecz!
Jeszcze raz ja. Dowiadywałam się w Twojej kwestii u źródła. Tak może być i możesz też odczuwać lub nie wzmożone napięcie mięśni. Ale spokojnie to minie, to wynik leczenia. Modą też pojawiać się zmiany nastrojów, są to rzeczy przejściowe. Jesteś młoda i szybko się zregenerujesz, tylko trochę cierpliwości. Więcej seksu z pieszczotami z dużą ilością bodźców..
Niby to wiem, ale człowiek ma oczekiwania w stosunku do siebie...
Pamiętaj, dobry i długi seks. Żel i olejki do masażu wskazane!
8 2014-02-22 16:14:01 Ostatnio edytowany przez Alessa (2014-02-22 21:43:27)
Z tym to nie będzie problemu, ponieważ lubię seks, ale widzę, że jeszcze muszę trochę poczekać. Mój organizm był w uśpieniu przez prawie rok, ale na samą myśl przechodzą mnie dreszcze. Nigdy też nie kochałam się z facetem, który nie był moim chłopakiem.
To dobrze! Jestem zdania, że najpierw partner a potem z nim seks. Trzeba się do siebie zbliżyć, oswoić, poznać upodobania i oczekiwania w tym zakresie, by sobie go wypracować. Wtedy seks będzie łączył ludzi i będzie się kojarzył z kimś kogo się pożąda i kocha.
Rzeczywiście potrzebny był czas, potwierdziła to wizyta u specjalisty, wszystko jest w porządku a i hormony też się odbudowały:).