Jak pomóc ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak pomóc ?

Obserwując większość tematów widzę, że jest tu sporo osób zmagających się z depresją. Proszę Was, jeśli znajdziecie chwilę, wypowiedzcie się.

Dużo czytałam na temat depresji i tym, jak cholernie wykańcza. Wiem, że osoba chora traci sens życia, że chce być sama, chociaż wcale nie chce, że nie czuje się dość dobra...

Wyobrażam sobie, że to musi być straszne, więc bliską mi osobę, która choruje na depresję staram się wspierać mimo wszystko. Chociaż swoimi zachowaniami niejednokrotnie mnie rani, tlumaczę sobie, że to nie jego wina.

Problemem w naszej relacji stała się obecność. Czuję, że mnie potrzebuje, a komunikaty, których mi udziela są dokładnie odwrotne.

Wiem,że to normalne, ale nie wiem, jak do niego dotrzeć.

Proszę osoby, które znają problem o choć krótkie wypowiedzi jak to jest z tą izolacją i ucieczkami przed bliskością w chorobie.

Z góry wielkie dzięki !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pomóc ?

Umów się do psychologa, jeśli to bliska tobie osoba, musisz wspierać też siebie.

3

Dla osoby chorej na depresję najważniejsze jest wsparcie, najlepiej bliskiej osoby jeśli ją ma. Ważne są też leki, przyjmowanie ich regularnie, chodzenie na terapię grupową bądź też indywidualną do psychologa. To powinno pomóc. Zwykle trzeba poczekać aż leki zaczną działać i dać sobie czas. Ja już przywykłam do tej choroby. Ostatnio z depresji wychodziłam parę miesięcy. Mi też wiara w Boga dużo pomogła.

4

NadziejaNaWiosne,

a czy jesteś pewna że bliska Ci osoba ma depresję? może to jakieś inne zaburzenie? jak długo trwa ten problem?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024