Nadkrzepliwość krwi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadkrzepliwość krwi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez minia23 (2014-02-11 18:10:41)

Temat: Nadkrzepliwość krwi

Witam. Wróciłam właśnie od doktora.. podejrzewa u mnie nadkrzepliwość krwi.
Tu moje pytanie: co ja mam teraz z tym zrobić? Dostałam skierowanie do Poradni nadkrzepliwośći krwi w Krakowie ale szanse na termin w tym roku są nikłe.
Czy ktoś z Was wie coś na temat tej choroby? Do jakiego lekarza powinnam się udać? hematolog?Nie wiem nic o tej chorobie a zapytać o to doktorki zapomniałam.. za dużo dzieje się w moim życiu.. a teraz jeszcze to..

przepraszam za chaotyczność tego postu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nadkrzepliwość krwi

Minia no w/g mnie pierwsze kroki powinnas do hematologa skierowac
Jakie mialas wyniki?

3

Lena.. moja morfologia od ponad roku wskazywała podwyższone płytki krwi..
nikt na to nie zwracał uwagi.. a teraz moja pani doktor połączyła to ze strata ciąży.. i dlatego taką wstępną diagnozę postawiła..
czy do hematologa potrzeba skierowanie?

4

Tesciowa jezdzila do hematologa bo z kolei miala za niskie płytki,skierowanie miala ale poszla prywatnie bo czas oczekiwania na nfz to byl ponad 3 miesiace

5

Może idź prywatnie bo to niby nic strasznego, ale jednocześnie możesz się nabawić zakrzepicy, a to już jest poważna choroba sad.

No i ważna jest też dieta i zdrowy tryb życia, przy a dużej krzepliwości krwi ważne jest aby nie palić, pilnować odpowiedniego poziomu cholesterolu bo układ krążenia i tak już dostaje w kość.

Mogłaś zapytać co możesz brać do wizyty u lekarza, np acard rozrzedza krew, ale ja uważam że każdy lek nawet bez recepty lepiej skonsultować żeby sobie nie zaszkodzić.

6

Dzięki za odpowiedzi..
nie umiem tego ogarnąć jeszcze..

co do palenia.. nie palę.. i przeszłam na zdrowy tryb życia więc już się przyzwyczaiłam do zdrowego odżywiania..
rozważam prywatną wizytę, bo wiem że strasznie długo się czeka na NFZ..

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadkrzepliwość krwi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024