Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Szukałam takiego wątku,ale niestety nie znalazłam.Drodzy forumowicze jaki prezent można kupić dziewczynie na osiemnastkę??? Proszę o szybko odpowiedż.Pozdrawiam
najprostszy to biżuteria oczywiście:)
Ja to bym stawiała na jakiś jajcarski prezent ![]()
Ale to jest bratanica mojego męża,może jakieś inne pomysły:)
No to ja też jestem za biżuterią.
Bo prezenty typu ksiązki są za skromne na taką okazję.
Książka za skromna? A bogato zdobione atlasy, słowniki PWN, książki dotyczące wybranych muzeów, malarzy, dzieła architektury, pejzaże, parki narodowe, przewodniki, komplet książek z danej serii? To są pozycje od ok. 100 zł wzwyż. Bardzo chciałabym dostać taki prezent.
Można pomyśleć o komplecie płyt ulubionego wykonawcy, bilecie na koncert, składanki skeczy nieistniejącego już kabaretu Potem czy innych kabaretów.
Najlepiej zapytać wprost dziewczynę czy chciałaby dostać coś konkretnego lub jakie są jej zainteresowania. Jeżeli to nic nie da pozostają oklepane, ale sprawdzone biżuteria i bielizna.
blanche napisał:
Książka za skromna? A bogato zdobione atlasy, słowniki PWN, książki dotyczące wybranych muzeów, malarzy, dzieła architektury, pejzaże, parki narodowe, przewodniki, komplet książek z danej serii? To są pozycje od ok. 100 zł wzwyż. Bardzo chciałabym dostać taki prezent.
Ja na osiemnastkę nie chciałabym dostać żadnej z wymienionych tu książek. Cena nie gra tu dla mnie roli, liczy się pomysłowość i chęci ![]()
blanche napisał:
Można pomyśleć o komplecie płyt ulubionego wykonawcy, bilecie na koncert, składanki skeczy nieistniejącego już kabaretu Potem czy innych kabaretów.
Komplet płyt? Teraz raczej wszyscy ściągają muzykę z internetu. Bilet na koncert - w porządku, super pomysł. Ale składanki skeczy też nie chciałabym dostać ![]()
blanche napisał:
Najlepiej zapytać wprost dziewczynę czy chciałaby dostać coś konkretnego lub jakie są jej zainteresowania.
O właśnie. I tak zawsze najlepiej jest zrobić. Mamy z głowy wymyślanie nie wiadomo jakiego prezentu i pewność, że trafimy w gust osoby obdarowywanej ![]()
Jeśli książka to tylko kamasutra xD
w bezcłowych sklepach masz wiele fikuśnych prezentów specjalnych na 18nastki
odwiedz a na pewno cos znajdziesz ;P
Teraz mi się tak przypomniało, jednej koleżance zafundowałyśmy wizytę u kosmetyczki (manicure i pedicure). Możesz pomyśleć o czymś podobnym, wszystko zależy od budżetu.
Na 18 raczej kierowała bym się czymś śmiesznym, zboczonym..
Np moja koleżanka dostała sztucznego wiecie co
, kolega natomiast rozkład dnia i pod każdym dniem durex a na niedziele lizak
na 18 raczej coś zboczonego.. Albo jak ktoś już tu wspomniał bielizna ale taka bardziej kusząca ![]()
Delicious, myślałam o limitowanych, czyli niepowtarzalnych, edycjach, których z Internetu ściągnąć się nie da. Jednak będę upierać się przy wartościowym oryginale ![]()
Zboczonych prezentów nie powinno się dostawać od rodziny. Takie podarki składają osoby z bliskiego otoczenia na imprezie przeznaczonej tylko dla znajomych. Pomyślcie jak zareaguje reszta klanu na sztucznego penisa czy fikuśne prezerwatywy? Wujek razem z bratanicą najedzą się wstydu przed babcią.
No dokładnie, co do zboczonych prezentów się zgadzam. A płyyty, jeśli limitowana, czy nie dostępna edycja to z chęcią
O tym nie pomyślałam.
A może jakaś cyfrowa ramka na zdjęcia z nagraną dedykacją wideo?
A może kartę prezentową do jakiegoś sklepu?
Może jakiś konkretny zestaw kosmetyków ![]()
a czemu nie - jeżeli to nie będzie dawane przy świadkach ;p
Delicious
ja za tydzień w sobotę mam 18stkę to Wam napiszę co podostawałam ![]()
Dzięki kobietki za dobre rady,zdecydowaliśmy się na biżuterię i siostrzenica była zadowolona:)
A ja ostatnio kupilam siostrzenicy fajną bieliznę.
Dodam, ze bardzo jej sie spodobala. Mysle ze to fajny pomysl na prezent, co sadzicie?
Widziałem w jednym sklepie wielki liść marihuany - lamkę nocną :p Myślę, że dla jakiegoś faceta może to być fajny, jajcarski prezent.
Ostatnio edytowany przez Collier (2009-08-26 11:30:50)
Szczurunia napisał:
Teraz mi się tak przypomniało, jednej koleżance zafundowałyśmy wizytę u kosmetyczki (manicure i pedicure). Możesz pomyśleć o czymś podobnym, wszystko zależy od budżetu.
zgoda
podoba mi sie ten pomysl. ale na osiemnastke mozna tez nieco bardziej zaszalec
wystarczy, ze na prezent zlozy sie wiecej osob
co powiecie na profesjonalny kurs makijazu? ja marze o takim prezencie, znalazlam taki w serwisie wyjatkowyprezent.pl musze jakos podpowiedziec znajomym, mam nadzieje, ze to czytaja ![]()
Biżuteria to bardzo dobry pomysł, wizyta u kosmetyczki też całkiem przyjemna...a może jakiś kurs językowy albo dołożenie się do prawa jazdy ? A jajcarskie/zboczone prezenty to chyba bardziej dla faceta - sama pamiętam jakie dziwaczne rzeczy kupowałyśmy kolegom na urodziny...![]()
ja dostałam od znajomych:
- Johny Walker- zestaw whisky z szejkerem i płytą dvd ("sztuka tworzenia drinków)
-wisiorek z łańcuszkiem (zielony bursztyn)
-bransoletkę
-bluzkę z kotkiem
-perfumy z dużą bombonierką
-pierścionek ze zdjęciem w ramce
-fajkę wodną
-poduszkę (cycki)
od rodziny:
-dużego misia
- pieniądze