Karolina Korwin-Piotrowska: kontrowersyjna postać TVP - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Karolina Korwin-Piotrowska: kontrowersyjna postać TVP

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Karolina Korwin-Piotrowska: kontrowersyjna postać TVP

"Typowy polski przyklad nepotyzmu jak z łacha zrobic TV lurę!"

"Jest świetna! Uwielbiam ją oglądać, czytać i słuchać"

"Gdyby nie cykl "66 niezapomnianych..." dostałaby 1/10 bo właściwie ten program to jedyne co się jej w życiu udało. Zadufana w sobie i "za komercyjna" jeżeli można tak określić człowieka."

"Potrafi Pani powiedzieć prawdę bez przelewek, ale jest Pani również wrażliwą i zasługujacą na szacunek osobą. Takie kobiety jak pani powinny władac showbiznesem."

To tylko niektóre z wypowiedzi internautów; jedni uwielbiają KK.- Piotrowską, inni nienawidzą.
Ja pamiętam ją akurat z "Filmidła" i kiedy mówi się >Karolina Korwin-Piotrowska< to ja słyszę FILM smile

A Wy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Karolina Korwin-Piotrowska: kontrowersyjna postać TVP

Czasami usilnie chce być kontrowersyjna i jej to autentycznie tandetnie wychodzi widząc jak się sili na robienie show wokół własne osoby ( to takie momentami sztuczne i teatralne) a czasami ma bardzo celne i cięte podsumowania bez  patyczkowania się .Tak wiec mój stosunek wobec niej mam dosyć ambiwalentny

3

nie przepadam. moim zdaniem mozna się nabijać z ludzi, ale trzeba umiec robić to z klasą, a nie z zawiścią w głosie

4 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-01-28 23:21:01)

trudno cokolwiek konkretnego powiedzieć o niej, bo z jednej strony jest niezwykle inteligentną osobą, która trafnie potrafi oceniać polską showbiznesową rzeczywistość, ale czasem ta krytyka zamienia się w pełne jadu teksty, którymi mógłby się pochwalić gimbusowy hejter rodem z rynsztoka... w maglu towarzyskim naprawdę przesadzają czasami, to fajnie że ukazują głupotę i zakłamanie, a często hipokryzję "gwiazd" ale czasami w zbyt mocny sposób, takie moje zdanie, zwłaszcza że nie zawsze jest to śmieszne

w kontekście dziennikarki komentującej szeroko pojętą kulturę, uważam, że w Polsce mamy pod tym względem lepsze panie, np. Dorotę Wellman, którą uwielbiam za całokształt czy Grażynę Torbicką

Karolina Korwin-Piotrowska czasem zachowuje się jak taki rozszczekany piesek, który chciałby kogoś postraszyć, ale mu się to nie udaje. Poza tym sama nie jest nic lepsza. Sam fakt, że wzięła udział w Top Model świadczy o jej hipopkryzji. Co to kurna miało być? Szczerzenie się, udawanie wielkiej przyjaźni z nadętymi jurorami, doczepiane rzęsy i włosy. Straciła wiarygodność w ten sposób.

5

Dorota Wellman i G.Torbicka mają nieco inną "rolę", inny wizerunek w TVP.
Mnie K-P też "zastrzeliła" trochę tym Top Model- chociaż ....nie wiem, może chciała być choć raz skojarzona z czymś głupim zamiast inteligentnym- no miała prawo! big_smile
Czytałam z nią wywiad na ten temat, jej argumenty były co najmniej dziwne. Żadne właściwie. Broni ją tylko rozbrajająca szczerość - coś w stylu: "No tak, nagle ja, znana z intelektualnych pogawędek znalazłam się w świecie tak zwanego szoł biznesu i pomykam po łące z modelkami".

6

marchewa91 napisał/a:

w kontekście dziennikarki komentującej szeroko pojętą kulturę, uważam, że w Polsce mamy pod tym względem lepsze panie, np. Dorotę Wellman, którą uwielbiam za całokształt ......

Pani Łilman u mnie zajmuje pierwsze miejsce reszta daleko w tyle za nią. Genialna babka ,uwielbiam jej naturalność i konkretną szczerość

7

Nadrobiłam ten wywiad. Cytuję:

"Nie wyrzucono mnie, jak opowiadają moi byli koledzy. Wiedziałam, że odejdę już w lipcu, po poważnej scysji na planie. Wiązały mnie jednak umowy i musiałam poczekać. Trwałam więc do końca bawiąc się setnie, bo dopinano mi włosy, robiono ze mną różne cuda, udowadniając mi, jak bardzo beznadziejna byłam do tej pory. To był fenomenalny eksperyment, który na sobie przeprowadziłam. Zapłaciłam za to dużą cenę, ale wiem, jak to wygląda od środka - mówi dziennikarka w rozmowie z tygodnikiem W Sieci i dodaje, że producenci mieli inną wizję jej udziału w telewizyjnym show. Liczyli, że, podobnie jak Tyszka i Woliński, będzie krytykować uczestniczki w mało wyszukany sposób.

Chcieli, żeby była taka, jak w Maglu - ostra, krytyczna. Zupełnie czym innym jest jednak powiedzenie, że jakaś celebrytka udzieliła kretyńskiego wywiadu, a zupełnie czym innym ocenianie dziewczyn, które całą noc jechały PKS-em, bo nie stać ich na pociąg, mają na sobie pożyczone buty, pożyczone sukienki, nieświeże włosy i walczą o życie. Na planie zorientowałam się, że jestem obsadzona nie w tej roli, w której powinnam. Byłam pewna, że po pierwszej edycji już mnie nie wezmą do drugiej, a mimo to wzięli. Postanowiłam to wycisnąć. Byłam tam dwa lata, zarobiłam największe pieniądze w swoim życiu, kupiłam sobie iPada i pojechałam na wakacje do Rzymu. Podeszłam do tego cynicznie, bo wiedziałam, że w trzeciej edycji mnie nie będzie i byłam trochę koniem trojańskim."  - OK, ja się czuję przekonana smile

8 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-01-28 23:45:48)

mortisha napisał/a:
marchewa91 napisał/a:

w kontekście dziennikarki komentującej szeroko pojętą kulturę, uważam, że w Polsce mamy pod tym względem lepsze panie, np. Dorotę Wellman, którą uwielbiam za całokształt ......

Pani Łilman u mnie zajmuje pierwsze miejsce reszta daleko w tyle za nią. Genialna babka ,uwielbiam jej naturalność i konkretną szczerość

to też moja ulubiona chyba dziennikarka telewizyjna, kocham ją za to co robi w telewizji i poza nią... i że jest taka ludzka i normalna!!! przez tyle lat nic się nie zmieniła... niesamowita kobieta... powinna nadal mieć swój autorski program, do którego by zapraszała gości z różnych dziedzin, który byłby w głównej stacji, a nie w jakiś tam pobocznych. I gdzie by była sama, ona jedna, bez żadnych Młynarskich czy Mołkowej (uch, jak ja nie lubię tej baby, na równi z Pieńkowską - dwie słodkie cizie)

9

nie cierpię
swoją "karierę" opiera na krytykowaniu, szydzeniu, wyśmiewaniu, wyzywaniu innych

10

FollowMe napisał/a:

nie cierpię
swoją "karierę" opiera na krytykowaniu, szydzeniu, wyśmiewaniu, wyzywaniu innych

No to dość przykre. I nie wiem, czy ją tak to jara, czy walczy z głupotą w polskim szołbiznesie czy zapomniała, że z inteligencją można zrobić coś innego.

11

Oglądałem parę razy program "Magiel towarzyski", którego jest współgospodarzem. Sprawiała wrażenie spiętej, jej śmiech był wymuszony, nie pozwalała swojemu partnerowi z programu wypowiedzieć się do końca. Gdyby była chociaż atrakcyjna fizycznie...

Wciela się w rolę recenzenta polskiego szołbiznesu, ale nie przypominam sobie, choć jednej jej wypowiedzi, po której można by było pomyśleć: "tak, tutaj trafiła w sedno".

12

tykwer napisał/a:

Oglądałem parę razy program "Magiel towarzyski", którego jest współgospodarzem. Sprawiała wrażenie spiętej, jej śmiech był wymuszony, nie pozwalała swojemu partnerowi z programu wypowiedzieć się do końca. Gdyby była chociaż atrakcyjna fizycznie...

Wciela się w rolę recenzenta polskiego szołbiznesu, ale nie przypominam sobie, choć jednej jej wypowiedzi, po której można by było pomyśleć: "tak, tutaj trafiła w sedno".

Dla mnie nie ma znaczenia atrakcyjność fizyczna, jak wyśmiewa, wyszydza, to choćby była najpiękniejsza, to i tak byłam przeciwko temu co robi. Ja za nią nie przepadam, tzn czasem uznałam, że może coś powiedziała zgodnie z prawdą, ale generalnie nie podoba mi się idea wyszydzania, robienia z siebie najmądrzejszej itp. Widziałam, że podobno jest teraz książka z jej wypowiedziami i zbiera słabe recenzje, podobno tam też jak zwykle wyśmiewa, szkoda papieru moim zdaniem na taką książkę. Heh, przypomniał mi się teraz film "Zakochani w Rzymie" Allena, tam jest też pokazane jak teraz wygląda bycie sławnym, czyli to kim jest celebryta, że to osoba, która próbuje czymś szokować, ale nic specjalnego sobą nie reprezentuje- tak właśnie bym powiedziała o pani Korwin-Piotrowskiej czy np o panu Wojewódzkim. Teraz zamiast coś pokazać, rozwijać się, swoje talenty np, to wolą szokować swoimi "dowcipami" czy poglądami. Dla mnie to kiepskie, a film "Zakochani w Rzymie" właśnie pokazał przy tej jednej historii pana z tego filmu, który nagle stał się sławny jak to jest z celebrytami- jednego dnia nagle stają się sławni, ale sława ich szybko gaśnie, a za ileś lat niewiele osób będzie o nich pamiętać wink

13

Catwoman napisał/a:
FollowMe napisał/a:

nie cierpię

No to dość przykre. I nie wiem, czy ją tak to jara, czy walczy z głupotą w polskim szołbiznesie czy zapomniała, że z inteligencją można zrobić coś innego.

Nie wierzę w słuszną ideologię sprowokowaną jej zachowaniem. Myślę,że ją to jara.I to jest przykre.Jakie smutne musi być życie tej pani...

14

Denerwująca i trochę zarozumiała pani, ale momentami ma naprawdę celne spostrzeżenia. Moim zdaniem taka pani Karolina też jest potrzebna żeby czasem trochę obśmiać to co się dzieje w mediach, bo momentami jak gdzieś tam mi trafi jakaś kolorowa prasa w łapkę i czytam te wywiady, to naprawdę nie wiem, czy się z tego śmiać, czy płakać, czy się wyrzygać w tą kolorową gazetkę.
Z jednej strony trafne spostrzeżenia i dystans do świata, z drugiej taka trochę nadęta ciotka.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Karolina Korwin-Piotrowska: kontrowersyjna postać TVP

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024