Pierwszy krok w odzyskaniu partnera - porady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Pierwszy krok w odzyskaniu partnera - porady

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Pierwszy krok w odzyskaniu partnera - porady

Witam,

2miesiące temu rozstałam się z partnerem, jednak jestem tego pewna, że chcę abyśmy spróbowali jeszcze raz. W kwietniu spotkamy się na pewnej imprezie i nie wiem czy czekać z wszelkimi kontaktami, czy stopniowo starać się rozmawiać. Nie zależy mi na szybkim powrocie, tylko na stopniowym odbudowaniu kontaktu i naprawy naszej relacji.

Jak to zrobić? Jakie stawiać kroki? Może ktoś ma podobne doświadczenia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwszy krok w odzyskaniu partnera - porady

* Rozstaliśmy się bo?................................................................................
* Chcę jego powrotu bo?...........................................................................
Trochę pewników, nim cokolwiek.
Gdzie on jest, z kim?
Co się stało że chcesz, by wrócił?
Czy on chce wrócić?

PS: Przedział wiekowy 18-22 lata?

3

Już wszystko tlumaczę. Oboje mamy po 24 lata i bylismy razem ponad 2 lata. Udało nam sie stworzyc związek oparty na szczerej miłości, zaufaniu i wsparciu. Nadszedł taki czas w naszym życiu, że plany zawodowe zmusiły nas do zmiany miejsca zamieszkania - dwa rozne konce Polski. W tym momencie zaczęło sie psuć. On był bardzo zapracowany, ja ciagle zmeczona i przestalismy sie rozumiec. Zaczely sie kłótnie, nieporozumienia i wyrzuty. Cieżko było nam wygospodarowac czas, a i same dojazdy na miejsce spotkania były meczace. Po takich 3 trudnych miesiacach on uznał, ze wystarczy. Nie chciał abym ciagle teskniła i sie martwiła, bo nie mógł mi dac tego, co potrzebowalam.

Byłam już wcześniej w rożnych zwiakach ale one nie były takie jak ten.  To jest meżczyzna, który dawał mi kopa do działania, przy ktorym poznawałam świat. Ja starałam sie dawac mu dużo uśmiechu i wsparcia. Mogę żyć bez niego ale nie chcę. Chcę powoli poprowadzic nas przez to i stworzyć kolejną szanse na odbudowanie związku. Potrzebuje rad od czego zacząć żeby on nie odebrał źle moich zamiarów i nie wystraszył sie, ze jestem zbyt nachalna.

4

Przede wszystkim musisz być pewna, że on nie układa sobie życia inaczej.
Widzisz, to on podjął decyzję o rozstaniu, to nie coś, co wspólnie ustaliliście.
Nie odzywaliście się do siebie przez ten czas?
Wiesz coś, cokolwiek?
Musisz coś wiedzieć na dobry początek, żeby nie spieprzyć w przedstarcie.
To tak na początek, żeby wiedzieć na czym stoisz i czego możesz oczekiwać.
Wasze życie jakiś się zmieniło, inna praca, bliżej siebie?
Bo jeśli nie, to trudno będzie, bo wrócicie dokładnie w to samo miejsce.

5 Ostatnio edytowany przez Audrey-love (2014-01-25 01:05:55)

Dzwonił do mnie kilka razy ale za kazdym razem byłam zimna w rozmowie i nie ukazywałam takiego entuzjazmu jak on. Po prostu miałam do niego żal, że sam podjął taka decyzje. On pewnie teraz myśli, że w ogóle nie chce go znać i nie podejmuje komunikacji.  Wiem tylko, że dostał awans i wiem, że jest to dla niego bardzo ważne.
Plany mieliśmy takie, że w październiku miałam sie do niego przenieść. Oboje bardzo sie cieszyliśmy na to, tylko on nagle uznał, że nie moge zmienić  wszystkiego w swoim życiu tylko dla niego. Nie umiem sie odnaleźć w tej sytuacji, bo chciałam tego i byłam na to gotowa.

Chce mu pokazać, że dalej zależy mi na tym aby być kimś ważnym w jego życiu.

6

Witam,
trochę mnie tu nie było, nie ważne
I ZNÓW PIENIĄDZ , wyznacznikiem MIŁOŚCI
jak nie wiemy o co chodzi to chodzi o pieniądze, albo facet podporządkuje do siebie kobietę, albo kobieta podporządkuje faceta, i tak w kółko
a gdzie MIŁOŚĆ?
bo ja mam awans, a ja mam tutaj pracę,
z moją żoną jest identycznie, tzn było, bo ona ma tam pracę, a tutaj trzeba szukać, a jak my będziemy tam żyć?
i takie tam pierdoły
a gdzie UCZUCIE?
gdzie POŚWIĘCENIE dla drugiej osoby?
jak się nie spróbuje to się nie pojedzie, czy jakoś tak
ja dla żony, przeprowadziłem się do Łodzi, ale kiedy powstał kryzys przez mamusię, to żona już do mnie do Warszawy nie, bo to, bo tamto itp.
może facet chce Cię wypróbować, czy faktycznie go kochasz, czy poświęcisz się dla niego, nie wiem nie znam go, nie znam Waszych ustaleń,
ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz
jeśli jest w stanie zapewnić Ci byt, i Ty znajdziesz tam też pracę, to czemu nie spróbować, chociażby, żeby pożyć dla tych kilku chwil, i być z nim szczęśliwa

Pzdr wszystkich w toksycznych związkach

no w sumie z ta praca to dokladnie takie tam pieprzenie,.
Choc poniekad mysle ze jak sie kocha no i jest ta wzajemnosc to tez sie rozumie,.a co za tym idzie ..
no wszystko tak na prawde..

no do pewnego moze jakiegos rozsadnego limitu,.akceptacji ,.choc tu tez zalezy od relacji przypuszczam:)

8

Właśnie z mojej strony  było poświecenie a on to uznał jako narzucanie sie, obarczanie go odpowiedzialnościa za moja przyszłość. Chciałam zmienic prace, miasto, otoczenie i to chyba go przeroslo dlatego sie odsunął ode mnie.

Prosze, dajcie mi wskazówki jak mam sie teraz zachować. W kwietniu bedziemy na weselu znajomych i mam czekac z kontaktami czy subtelnie prowadzic do naprawy relacji? Jak sie zachowywac na weselu? Przypominam, ze nie chce szybkiego powrotu tylko " tak jak pierwszy raz" powoli prowadzic do związku.

9

Mysle,ze nie ma co teraz gdybac,wszystko okaze się na weselu.
Czasem jesteśmy tak podekscytowane jakims spotkaniem,i omawiamy plan,a co do czego ochodzi to zupełnie inaczej jest.
Zobaczysz sama jak on się zachowa,jesli będziesz widziala,ze on sam zabiega o Twoje towarzystwo,to staraj się być tez mila itd.
Ale nie nastawiaj się na zlote góry.
Jeśli jesteście sobie pisani,to wszystko się ulozy samo.
A Ty idziesz z osoba towarzyszaca czy sama?

10

Na wesele jesteśmy zaproszeni razem, jako para. Juz po rozstaniu ustaliliśmy, że mimo wszystko razem pójdziemy. Doścdziwna sytuacja, ale moze faktycznie bedzie tak, że jak sie tam spotkamy to wszystko sie wyjaśni.

11

Według Was jak długo po rozstaniu należy zachować milczenie i nie odzywać się do byłego partnera?

Chodzi mi o to, po jakim czasie umysł "wyzbywa się" złych myśli i można zacząć próbować odzyskać partnera?

Macie jakieś doświadczenia?

12

Doświadczenia nie mam, ale z tego co wyczytałem w innych wątkach i źródłach to minimum 2-3 miesiące. Najbardziej optymalna wersja to 6 miesięcy. Chodzi o to, aby partner zobaczył przemianę. Teraz brzydkie kaczątko, za x czasu ma zobaczyć łabędzia. Czy larwa motyla, a za x czasu piękny kolorowy motyl ;p

13

A jesteś pewna,że nikogo nie ma?

14

KoralinaW napisał/a:

A jesteś pewna,że nikogo nie ma?

Tak, zdecydowanie tak smile Dlatego nie wiem ile jeszcze mam czekać z tym, żeby się odezwać.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Pierwszy krok w odzyskaniu partnera - porady

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024