jak postąpić w tej sytuacji ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak postąpić w tej sytuacji ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: jak postąpić w tej sytuacji ?

Witam Was...

nie chcę za bardzo rozkładać na czynniki pierwsze sytuacji, ale w telegraficznym skrócie - kolega,który do dzisiaj pisał do mnie i myślałam,że znajomość nasza kwitnie w dobrym tego słowa znaczeniu (od grudnia) nagle oznajmia,że tak naprawdę zależy mu na kontakcie mojej dobrej koleżanki ? I że oni często się spotykają (nic o tym nie wiedziałam,inaczej bym z nim nie pisała tyle czasu) ? Jak to zakończyć? Bo nie wyobrażam sobie dłużej takiej "znajomości" (mam takie zasady,że "chłopak " koleżanki  jest nietykalny dla mnie)?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak postąpić w tej sytuacji ?

Najlepiej wprost, bez owijania w bawełne.

3

Delikatnie i stopniowo ochłodź wasze stosunki, nie nagle, aby nie wyszło, ze strzelasz focha. Najlepiej udaj Greka, że nic się nie stało,a on jest Ci całkiem obojętny. Nie wiem czy on działał na dwa fronty, czy też Ty  źle zinterpretowałaś jego zachowanie, ale w obu przypadkach taką taktyką zachowasz twarz i honor.

4

Nektaryna napisał/a:

Delikatnie i stopniowo ochłodź wasze stosunki, nie nagle, aby nie wyszło, ze strzelasz focha. Najlepiej udaj Greka, że nic się nie stało,a on jest Ci całkiem obojętny. Nie wiem czy on działał na dwa fronty, czy też Ty  źle zinterpretowałaś jego zachowanie, ale w obu przypadkach taką taktyką zachowasz twarz i honor.

no przyznam się że jeszcze do wczoraj jego sugestie co do jego wymarzonej "kandydatki"odbierałam troszke jako sugestie co do mojej osoby, a dziś już wyszło szydło z worka i jestem naprawde w takim  negatywnym szoku, bo skoro on od początku miał chętkę na moją koleżankę to po co do diabła zawracał mi głowę ?("dodam,że koleżanka i ja jesteśmy niemal o 180 stopni rózne w niemal każdym aspekcie)...

5

sarenka1990 napisał/a:

...bo skoro on od początku miał chętkę na moją koleżankę to po co do diabła zawracał mi głowę ?...

Skoro jest z niego taki drań , to jedyne co Ci pozostaje to nie dać mu satysfakcji, że uległaś jego "wdziękom". Poklep go po ramieniu, życz szczęścia i odwróć się na pięcie.  A! i szybko o nim zapomnij.

6

Oj tam...skoro leciał na 2 fronty to ja albo bym sie do niego juz nie odzywała, albo powiedziałabym wprost, a najlepiej zapytaj sie czy ma kogoś? Jak powie ze nie to wspolczuje kolezance smile bawidamek smile

7

Bliźniaczka22 napisał/a:

Oj tam...skoro leciał na 2 fronty to ja albo bym sie do niego juz nie odzywała, albo powiedziałabym wprost, a najlepiej zapytaj sie czy ma kogoś? Jak powie ze nie to wspolczuje kolezance smile bawidamek smile

No właśnie wczoraj jak z nim miałam okazje popisac na wieczór niespodziewanie rzucił tekstem,że nie ma nawet czasu spotkać się z X - na co zapytałam się czy coś więcej jest między nimi, odpowiedział że bardzo by chciał ale że czas pokaże.
Nie rozumiem tylko tego, po co mi marudził i sam inicjował kontakty, chyba bardzo mu się nudziło neutral

8

A kolezanka tez slowem nie pisnęła...

9

verdad napisał/a:

A kolezanka tez slowem nie pisnęła...

moja siostra powtarza mi,że "ludzie swoje robią, a mało o tym mówią" - i to się chyba tu sprawdziło wink

10

A on Ci pisał kiedyś, że mu się podobasz i takie tam? Od początku jak Ciebie poznał, to poznał również tą koleżankę? Bo mi się wydaje, że facet nie leciał na dwa fronty, tylko Ty zła jesteś, że to jednak o koleżankę cały czas chodziło, a Ty się rozczarowałaś, że nie o Ciebie. Co on takiego robił, że mogłaś przypuszczać, że podobasz się jemu?

11

Poznaliśmy się w jednakowym czasie, na wspólnym wypadzie, gdzieś na początku listopada, po tym czasie na fb nawiązaliśmy znajomośc i raczej nic się nie działo, jak on nagle zaczął mniej więcej pod koniec grudnia się odzywać do mnie.

Inicjował kontakt, sam pisał  do mnie pierwszy, w rozmowach podkreślał że jestem bardzo fajną osobą, że spoko się zemną rozmawia,jak sobie ,że szanuje mnie jako kobiete itp.

Myszeczka,może masz racje że po pewnym czasie troche  błednie interpretowałam jego zachowanie i styl wypowiedzi, jednak najbardziej mnie dziwi ten fakt,że skoro on się umawia z koleżanką to po co do mnie pisze ? Ja nie szukałam kontaktu z nim jeszcze po prawie dwóch miesiącach czasu od ostatniego spotkania.

12

Nektaryna napisał/a:

Skoro jest z niego taki drań , to jedyne co Ci pozostaje to nie dać mu satysfakcji, że uległaś jego "wdziękom".

Jaki drań? Człowiek chce być miły, a tu jeszcze pretensje, że nie wyszło tak jak ona sobie wymyśliła. Wychodzi na to, że nawet porozmawiać nie można, bo zaczną wyzywać od drani sad

13

marioosh666 napisał/a:
Nektaryna napisał/a:

Skoro jest z niego taki drań , to jedyne co Ci pozostaje to nie dać mu satysfakcji, że uległaś jego "wdziękom".

Jaki drań? Człowiek chce być miły, a tu jeszcze pretensje, że nie wyszło tak jak ona sobie wymyśliła. Wychodzi na to, że nawet porozmawiać nie można, bo zaczną wyzywać od drani sad

nie chcę nikogo od drani wyzywać,spokojnie wink
po prostu chyba się troszkę rozczarowałam, głowa do góry i żyje dalej, na tym świat się nie kończy wink

14

sarenka1990 napisał/a:
marioosh666 napisał/a:
Nektaryna napisał/a:

nie chcę nikogo od drani wyzywać,spokojnie wink
po prostu chyba się troszkę rozczarowałam, głowa do góry i żyje dalej, na tym świat się nie kończy wink

No tak, drań to mężczyzna zły, podły, niegodziwy i nikczemny, a ten aż tak wiele zła nie uczynił, poza tym , że wysyłał błędne sygnały do autorki. Chociaż kto wie, jak to wygląda  od jego strony...może chciał być miły, całkiem szczerze polubił Sarenkę, a tą wyobraźnia poniosła.

15 Ostatnio edytowany przez ego82 (2014-01-24 13:41:31)

Nektaryna napisał/a:
sarenka1990 napisał/a:

...bo skoro on od początku miał chętkę na moją koleżankę to po co do diabła zawracał mi głowę ?...

Skoro jest z niego taki drań j.

A skąd wiesz, że jest draniem?

16

ego82 napisał/a:
Nektaryna napisał/a:
sarenka1990 napisał/a:

Bo skoro od początku miał chętkę na Jej koleżankę, to po co do diabła zawracał Jej głowę smile
Nawiasem mówiąc wyjaśnienie "drania" było post wcześniej.

17

Nektaryna napisał/a:

No tak, drań to mężczyzna zły, podły, niegodziwy i nikczemny, a ten aż tak wiele zła nie uczynił, poza tym , że wysyłał błędne sygnały do autorki.

Raczej autorka błędnie zinterpretowała jego sygnały.

Nektaryna napisał/a:

Chociaż kto wie, jak to wygląda  od jego strony...może chciał być miły, całkiem szczerze polubił Sarenkę, a tą wyobraźnia poniosła.

Gdyby coś od Niej chciał to wyraziłby to bardziej bezpośrednio.

18

hehehehhe, Sarenkę chyba rzeczywiście poniosła wyobraźnia, z resztą oni na początku poznania dość dłuuugo ze soba rozmawiali i już wtedy coś moim zdaniem  "było na rzeczy";p

Po prostu  na początku stycznia moja inna  koleżanka po przedstawieniu jej sytuacji powiedziała że może w listopadzie  tamta koleżanka go oczarowała a po pewnym czasie po bliższym jej poznaniu może chciałby mnie również bliżej poznać,stad zaczął kontaktowac sie ze mną, jednak teraz jak sytuacja jest już wyjaśniona ja sobie daje spokój, chyba wczoraj troche dramatyzowałam za bardzo, a wniosek mam taki,że po prostu koleżanka była bardziej w jego typie niż ja big_smile

i chyba nie ma co kontunuować dalej tego wątku  wink

19

Nektaryna napisał/a:
ego82 napisał/a:
Nektaryna napisał/a:

Bo skoro od początku miał chętkę na Jej koleżankę, to po co do diabła zawracał Jej głowę smile
Nawiasem mówiąc wyjaśnienie "drania" było post wcześniej.

Przecież gość prawdopodobnie myśli, że wszystko jest OK. Tylko rozmawiali, poznawali się, więc raczej nie widać tu nic złego.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak postąpić w tej sytuacji ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024