wirusy..typ B itp - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » wirusy..typ B itp

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: wirusy..typ B itp

cześć dziewczyny HIV można zarazić się  na różne sposoby ,a np: wirusowym zapaleniem wątroby typu B?? czy można zarazić się przez kontakty seksualne??ciekawi mnie ten temat,gdyż 50% ludzi może być jej nosicielami nawet o tym nie wiedząc ,wystarczy draśnięcie podczas jakiegoś zabiegu itp..co o tym sądzicie??pozdrawiam

2

Odp: wirusy..typ B itp

żółtaczką tak B jak C zarazić się możesz w taki sam sposób jak wirusem HIV, wystarczy kontakt z zakażoną krwią lub płynami ustrojowymi zawierającymi krew... czyli nie tylko kontakty seksualne, ale i naruszenie naskórka (zabiegi kosmetyczne, stomatologiczne, fryzjerskie, kolczyki, tatuaże)... o takich oczywistościach jak płód-matka, czy przetoczenie krwi nie mówiąc

pytanie zasadnicze - skąd dane o 50% społeczeństwa nie wiedzących o zarażeniu? Pozostałe 50% zostawiasz dla powiadomionych i zdrowych?!

3

marchewo91.....pytanie zasadnicze - skąd dane o 50% społeczeństwa nie wiedzących o zarażeniu? Pozostałe 50% zostawiasz dla powiadomionych i zdrowych?!
właśnie robiłam wyniki pod tym kontem i to było stwierdzenie lekarza....

4 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-01-07 19:47:57)

no to jestem bardzo ciekawa na grupie ilu osób przeprowadzał ten lekarz badania i czy mówiąc społeczeństwo masz na myśli wszystkich ludzi na świecie (włącznie z krajami trzeciego świata), czy tylko Polaków...

Sorry, ale nie uwierzę w to, że powiedzmy tylko 25% ludzi nie jest nosicielem żółtaczki typu B

co to znaczy, że robiłaś wyniki pod tym kątem? Masz na myśli badania? Na sobie czy generalnie na potrzeby pracy/uczelni/etc? Jeśli to drugie, to dziwi mnie, że zadajesz zaskakująco oczywiste pytania dot. tej tematyki.

5

jesteś jakaś strasznie czepliwa :-) robiłam wyniki ,żeby sprawdzić czy nie jestem nosicielem przed szczepionką.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » wirusy..typ B itp

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024