cześć dziewczyny HIV można zarazić się na różne sposoby ,a np: wirusowym zapaleniem wątroby typu B?? czy można zarazić się przez kontakty seksualne??ciekawi mnie ten temat,gdyż 50% ludzi może być jej nosicielami nawet o tym nie wiedząc ,wystarczy draśnięcie podczas jakiegoś zabiegu itp..co o tym sądzicie??pozdrawiam
żółtaczką tak B jak C zarazić się możesz w taki sam sposób jak wirusem HIV, wystarczy kontakt z zakażoną krwią lub płynami ustrojowymi zawierającymi krew... czyli nie tylko kontakty seksualne, ale i naruszenie naskórka (zabiegi kosmetyczne, stomatologiczne, fryzjerskie, kolczyki, tatuaże)... o takich oczywistościach jak płód-matka, czy przetoczenie krwi nie mówiąc
pytanie zasadnicze - skąd dane o 50% społeczeństwa nie wiedzących o zarażeniu? Pozostałe 50% zostawiasz dla powiadomionych i zdrowych?!
marchewo91.....pytanie zasadnicze - skąd dane o 50% społeczeństwa nie wiedzących o zarażeniu? Pozostałe 50% zostawiasz dla powiadomionych i zdrowych?!
właśnie robiłam wyniki pod tym kontem i to było stwierdzenie lekarza....
4 2014-01-07 19:38:46 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-01-07 19:47:57)
no to jestem bardzo ciekawa na grupie ilu osób przeprowadzał ten lekarz badania i czy mówiąc społeczeństwo masz na myśli wszystkich ludzi na świecie (włącznie z krajami trzeciego świata), czy tylko Polaków...
Sorry, ale nie uwierzę w to, że powiedzmy tylko 25% ludzi nie jest nosicielem żółtaczki typu B
co to znaczy, że robiłaś wyniki pod tym kątem? Masz na myśli badania? Na sobie czy generalnie na potrzeby pracy/uczelni/etc? Jeśli to drugie, to dziwi mnie, że zadajesz zaskakująco oczywiste pytania dot. tej tematyki.
jesteś jakaś strasznie czepliwa :-) robiłam wyniki ,żeby sprawdzić czy nie jestem nosicielem przed szczepionką.