Klimatyzacja i skóra. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Klimatyzacja i skóra.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Klimatyzacja i skóra.

Zwykle działanie klimatyzacji uważamy za zbawienne, gdy przebywamy w pomieszczeniach dusznych, gdzie panuje "ukrop".
A jednak klimatyzator ma swoje ciemne strony - efektem ubocznym pracy klimatyzatora jest wysuszanie powietrza. I nasza skóra to czuje.
Pomijając aspekty zdrowotne, jak pielęgnować skórę, która jest lub była narażona na długie działanie "sztucznego" powietrza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Klimatyzacja i skóra.

U mnie niestety bardzo widać działalność klimatyzacji- zaraz robią mi się tzw. "suche skórki", które po nałożeniu podkładu i pudru dosłownie biją po oczach.

W moim przypadku pomaga kilka rzeczy:
Delikatny peeling, tak ze dwa razy w tygodniu.
Wycieranie twarzy - bardzo ważne o dziwo - nie pocierać twarzy ręcznikiem, ale przykładać delikatnie (a najlepiej coś delikatniejszego zamiast ręcznika - ściereczka z mikrofibry? sprana koszulka?)
Nie myć twarzy gorącą wodą.
Obowiązkowo tonik, bo po myciu ph skóry jest zaburzone, i nakładanie kremu na taką skórę nic nie daje. Mnie bardzo przypasował tonik Lirene nawilżający z ogórkiem.
Na zimę trochę cięższy, bardziej tłusty krem, u mnie sprawdza się seria Fitomedu.

I najważniejsze - PIĆ DUŻO WODY. Serio serio.

Dodatkowo słyszałam, że pomaga suplementacja witaminą A i E, ale nie dam sobie ręki uciąć, że to działa.

3

Z tym piciem wody to jak najbardziej wierzę, bo podczas długiego lotu samolotem, w którym dało się odczuć działanie specyficznej klimatyzacji, załoga wielokrotnie to powtarzała (aby pić wodę).

4

Kremy nawilżajace, barierowe lub jesli masz cere bardzo suchą to nawet ochronne.

5 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-06 22:27:19)

Bardzo czesto skora ktora narazona jest na klimatyzacje, jest skora odwodniona. niestety bardzo malo jest informacji na ten temat.
polecam poczytac spam

6

Duże znaczenie tutaj ma również serwis klimatyzacji smile Dobrze jest regularnie przeprowadzać serwisy klimatyzacji, dzięki temu nie będzie wydzielała wielu szkodliwych drobnoustrojów. I skóa nie będzie tak cierpiec. Serwis klimatyzacji Lublin drogi nie jest, ale dzięki temu nie będziemy się truli.
Sama przeprowadzam rok albo dwa razy do roku (rok jeśli chodzi o klime u mnie w domu) , a dwa razy do roku jeśli chodzi o klimę w biurze bo tamta jest intensywniej użytkowana.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Klimatyzacja i skóra.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024