Zdrowy styl życia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zdrowy styl życia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zdrowy styl życia

W lutym się zawzięłam, że muszę schudnąć. Nie byłam gruba i w sumie za bardzo nie mialam jakiejs mega motywacji żeby zrzucic kg bo jadłam co chciałam a moje ciało bylo przecietne, kilk razy próbowałam diet ale po 2 dniach dochodzilam do wniosku ze to strata czasu. Moja przyjaciółka miałą wymiary podobne do moich ale schudła. Jak zobaczyłam nasze zdjecia załamałam sie, bo wtedy zauważyłam jakie mam grube (moze zbyt ostre słowo, w kazdym razie malo jędrne) ramiona. Na drugi dzień zaczelam cwiczyc i zdrowo sie odżywiać. Zgubiłam 5kg w miesiac. Nadal mi się wydawalo ze powinnam bardziej ale już się nic nie gubiło z tych 59kg przy 172 hmm Moj zdrowy styl zycia trwał kilka miesiecy. W wakacje zaczelam jeść i malo cwiczyc jak na zlosc. Przytyłam 4-5kg. Po wakacjach cos tam cwiczylam, ale nieregularnie... zastanawialam sie po co cwicze skoro jem co chce, kiedy chce.. miałam i nadal mam wyrzuty sumienia. strasznie się czuję w swoim ciele, szczególnie jak widzę wszędzie zdjecia FIT kobiet (facebook i inne) a w komentarzach je tylko oceniają (ah ta ma za grube uda, a tamta znowu za chuda.. istny patyk) i tak sobie mysle czy jest sens katować się dietami i cwiczeniami, bo przeciez ciało to nie wszystko. Mam spore miesnie i wszystko w miare jędrne jest, ale drobna to nie jestem... w tym roku matura, nie wiem czy to usprawiedliwia brak czasu bo gdybym chciala to jakos bym go znalazla.

Chciałabym schudnac, ale jak sobie pomysle, że całe życie będę na diecie, bo jak nie to jojo to aż smutno się robi.
Nie mogłabym jeść pysznej pizzy, spaghetti i fast food'ów :x
A moze normalne jedzenie i ćwiczenia ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrowy styl życia

Zupełnie jakbym czytała o sobie... W dodatku mam tyle samo wzrostu. Nie wiem do końca, co Ci poradzić, bo mam podobny problem, a teraz jest okres świąteczny, więc wokół mnóstwo pokus, a ja zamiast ich unikać, wręcz czekam aż się pojawią. sad Powiem Ci jednak jedno, to jak żyłaś wcześniej, to nie był zdrowy styl życia, tylko po prostu dieta. Zdrowy styl życia, to coś stałego, trwale wdrążenie zasad zdrowego odżywiania. A Ty chyba założyłaś sobie, że trochę się zdrowo poodżywiasz, poćwiczyć, schudniesz i tyle... a tu nie chodzi tylko o to, żeby schudnąć, tylko o zmianę sposobu, w jaki myślisz o jedzeniu. Chodzi mi o to, że nie można zdrowego trybu życia traktować jak chwilowego wyrzeczenia. Jeżeli od czasu do czasu pozwolisz sobie na coś słodkiego (możesz zacząć piec, w necie jest mnóstwo przepisów na dietetyczne ciasta) albo jakiś fastfood, a potem pójdziesz, np. na basen albo potańczysz, to spalisz to i po problemie, ale jeżeli cały czas Cię ciągnie do niezdrowego żarcia, to może jedz, co chcesz, ale się ruszaj, nie będziesz w prawdzie wyglądała jak tap madl, ale nie będziesz gruba...

3

Odp: Zdrowy styl życia

Więc pewnie i tak nie będę zadowolona ze swojego ciała ;/ tyle dobrego ze mam mięśnie i nic mi nie zwisa. Włąsnie skonczylam cwiczyc i masaaa tongue nawet Mel B na posladki trochę bolało a nigdy nie czułam jak regularnie cwiczylam prze kilka miesiecy tongue
wniosek : trzeba cwiczyc nawet jesli sie je niezdrowo ;d

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Zdrowy styl życia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024