Nadmierne włosienie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadmierne włosienie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Nadmierne włosienie?

Mam dość krępujący problem. Mam 19 lat i od jakiegoś czasu zauważyłam, że na moim ciele pojawiają się pojedyncze ciemne włoski (ogólnie moje ciało jest dość mocno owłosione, ponieważ jestem szatynką). Szczególnie pojawiają się one na brodzie, klatce piersiowej i wokół brodawek. Niektóre są twarde, wyczuwalne w przypadku brody, te na klatce i wokół brodawek miękkie. Nie jest ich dużo, w sumie może kilkanaście, ale niestety ich ilość się zwiększa. Szczerze mówiąc zaczęło mnie to nieco niepokoić. Moja mama również ma ten problem, ale u niej nadmierne owłosienie występuję jedynie na twarzy. Oprócz tego zmagam się z trądzikiem na plecach...Czy to powód do niepokoju? Czy to może być związane z hormonami? Czy raczej to genetyka i nic już się nie da z tym zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nadmierne włosienie?

Wydaje mi się, że warto byłoby wybrać się z tym problemem do lekarza. Może to nadmierna ilość testosteronu, może coś innego. Albo taka Twoja natura i będziesz musiała znaleźć dla siebie jakąś odpowiednią formę depilacji. Wizyta u specjalisty powinna pokazać gdzie leży przyczyna problemu.

3

Nie wykluczone, że są to zaburzenia hormonalne lub nawet początku hirustyzmu. Być może to uwarunkowania genetyczne, ale dość późno by się objawiały.
Są odpowiednie sposoby żeby to sprawdzić - sama borykam się z tym problemem - jeżeli chcesz to napisz do mnie na pocztę, ale ostatecznie niepewność może rozwiać tylko lekarz.

Ania.

4

ale jaki lekarz? ginekolog? rodzinny? Też mam problemy z owłosieniem i trądzikiem. Co prawda nie mam włosów na twarzy jak autorka (tzn na brodzie) ale jak się ogolę np w pon wieczorem to żeby w środe wyjść z domu w krótkiej spódnicy muszę znów się ogolić:/ a również jestem szatynką i bardzo te moje ohydne włosy widać. Dodam że siostra moja może się golić raz na tydzień lub nawet półtora a ma taki sam kolor włosów jak ja.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadmierne włosienie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024