Obudowanie wanny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Obudowanie wanny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Obudowanie wanny

Powiedzcie mi jak macie obudowaną wannę? Płytki ceramiczne, drewno, stelaż? Czy macie drzwiczki? Miejsce na stopy, itp.?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-11-15 17:16:26)

Odp: Obudowanie wanny

Dobrze gdy obudowa wanny jest utrzymana w podobnym klimacie jak cała łazienka. Wiadomo, że drewno gorzej znosi kontakt z wodą, przez co należy je odpowiednio konserwować. Miejsce na stopy jest przydatne chociażby przy myciu głowy nad wanną. Ostatnio widziałem ciekawe rozwiązanie wanny wpuszczonej w podłogę. Było to możliwe poprzez podniesienie poziomu podłogi, ze względu na kratkę odpływową w podłodze. Do wanny wchodziło się po dosyć niskim schodku. Bardzo komfortowe rozwiązanie. Najprościej gotowy panel widziałem takie na stronie producenta spam

3

U siebie  mam akurat kabinę prysznicową,choć marzy mi się wanna.
jak mieszkałam z rodzicami.....  to miałam zwyczajną wannę powiedzmy
standardową i nie obudowaną. Aha  miałam dodać,że kabinę mam obudowaną
kafelkami oczywiście część dolna czyli brodzik. Tak samo właśnie robi się z wanną
i powiem że bardzo mi się to podoba.Robi się też różnie,koleżanka ma akurat
obudowaną wannę z wnęką na półkę, w której chowa proszek i środki czystości.

Pozdrawiam

4

Ja mam w jednym domu wannę- takie cudo z różnymi masującymi utensyliami,z radiem,światłem,telefonem i zamykaną kabiną.Nie jest niczym obudowana bo jest takiego fajnego plastiku

5

Teraz czytam,że jest moda żeby wanna nie była zabudowana.

6

A ja nawet widziałam w Bricco Marche  nawet ładniusia.
Nogi coś na kształt łap Lwa tongue

7

Obudowana wanna wygląda fajnie. Jednak zawsze należy zrobić tak obudowę, zeby był dostęp do armatury pod nią. Jak się zapcha odpływ, lub rozleje woda pod wanną to dopiero jest problem jak trzeba taka ładna obudowę rozbijać, żeby się dostać pod wannę....

8

Jeżeli jest duża łazienka to radziła bym postawić wannę bez zabudowy wygląda ciekawie.

9

Netan, ja mam wannę zabudowaną płytkami. Takim samym kolorem jak podłoga i ściany (do wysokości wanny), całkiem fanie to wygląda. Jeśli chodzi o "drzwiczki", to pan który nam robił łazienkę, zrobił je również z płytek, z boku wanny. Po prostu nie ma tam zabudowy pod dwoma (dość dużymi) płytkami, a same płytki są połączone silikonem a nie fugą. Gdy był potrzebny dostęp do wnętrza, rozcięliśmy silikon po prostu. smile

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-01-02 15:11:51)

netan napisał/a:

Powiedzcie mi jak macie obudowaną wannę? Płytki ceramiczne, drewno, stelaż? Czy macie drzwiczki? Miejsce na stopy, itp.?

A podoba Ci się coś w ten deseń - link do komercyjnej strony internetowej usunięty jak dla mnie bardzo klimatycznie. Lubię tego typu klimaty w wykończeniu wnętrz, ale akurat wanny podobają mi się klasyczne i wolnostojące.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Obudowanie wanny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024