Konsultantka Avon - co o tym sądzicie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Konsultantka Avon - co o tym sądzicie?

Witam. Czy któraś z Was była może konsultantką Avon? Może mi coś powiedzieć o tym? Będę wdzięczna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Konsultantka Avon - co o tym sądzicie?

Teraz jest juz tyle konsultantek, ze ciezko o klientow smile ALe zycze powodzenia smile

3

Chciałabym spróbować. Jestem mamą i siedzę w domu, więc czemu nie.

Ja byłam swego czasu konsultantką. I w Avonie, i w konkurencyjnym Oriflame. Powiem tak. Brzmi to może zachęcająco (w końcu sama się na to złapałam) wink Też siedziałam z dzieckiem w domu, więc pomyślałam sobie, a co tam. Spróbuję.... No i spróbowałam. Nawet całkiem nieźle mi to wychodziło. Najtrudniej na początku znaleźć grono klientek, które będą u Ciebie zamawiały kosmetyki - co 3 tyg !
Jeśli nie uzbierasz zamówienia na określoną kwotę, musisz doliczyć dodatkowo koszty związane z wysyłką. W obu firmach dostajesz tylko 1 katalog gratis. Troszkę ciężko jest pracować tylko z 1, więc zamawiasz ich więcej, żeby przynajmniej kilka rozdać dziewczynom. Za to też płacisz (wcale nie mało!!). Wszelkie materiały dodatkowe, typu torebeczki, rachunki itp też są płatne. Zanim więc wyjdziesz na swoje, musi upłynąć sporo czasu. No chyba, że masz tak dużo znajomych, że spokojnie co te 3 tyg. dojdziesz do min. zamówienia.
Nie pamiętam już, jakie to są pułapy, ale różnie z tym bywa. Tym bardziej, że teraz mamy tyle cudownych kosmetyków dostępnych od ręki w drogeriach smile I znacznie tańszych, przede wszystkim.
Aby otrzymać obiecaną zniżkę, w każdym katalogu pracujesz na nią od zera.
W dodatku, jeśli trafisz na osobę z przerośniętymi ambicjami, nastawioną na robienie kariery w tychże piramidach, to już Ci współczuję smile
Ja na taką trafiłam, niestety.

Ale... Wybór należy do Ciebie. Prosiłaś o informacje, to tak to w wielkim skrócie wygląda w rzeczywistości.
Jeśli będziesz chciała jeszcze o coś dopytać, to służę smile

5

Jeste sporo MLM-ów które działają lepiej jak Avon i jeszcze się tak nie przejadły. Patrz Familo, FM itd...

Ja bym sugerowała zacząć od zgłębienia w ogóle pojęcia "MLM". Na czym polega i jakie korzyści z tego płyną....

7 Ostatnio edytowany przez Kaska2601 (2013-11-30 20:43:43)

Strasznie dużo jest Avonu..Nie myślałaś o innej firmie?

8

Sam pomysł dorobienia, zarobienia jest ok smile Ale myślę jak moje poprzedniczki że powinnaś poczytać troszkę o MLM na czym to polega. Faktycznie jak potrzebujesz szybciutko gotówki to sprzedajesz zarabiając na marży, natomiast własny biznes w oparciu o współpracę z firmą MLM to nie sprzedaż, kupujesz dla siebie, oszczędzając - masz zniżkę i aby faktycznie zarabiać budujesz strukturę. Trzeba najpierw wybrać dobrą firmę/fajne produkty /zwróć tez uwagę ile kosztuje tzw.'starter', czyli ile musisz na wstępie zainwestować/, potem poszukać 'sponsora' - osobę, która wprowadzi Cię w ten biznes, przeszkoli i pokaże na czym polega ta praca - uważam że nie ma lepszego sposobu na poprawę własnego życia jak 'własny biznes z firmą MLM'. Polecam każdemu.

9

Ja bylam w orifie i mnie wyrzucili po 2katalogach ktorych mi nie przyslali;)
W avonie jestem od paru msc. Mam fajna szefowa choc nie z mojego okregu;) dziwila sie jak to mozliwe ze mnie tam nie chcieli;)
Konsultantek jest multum ale glownie na wlasny uzytek. aktywnych o wiele mniej. co miesiac udaje mi sie zebrac zamowienia. najmniejsze oscylowalo wokol 150zl najwieksze do tej pory ok 500. miesiecznie obsluguje od 4 do 11 klientek. istatnio dzwonila ta opiekunka zacna z propozycja awansu- musze kiedys do niej skoczyc;)
Nie wymaga to wiele zachodu, teraz puszczam to 'luzno' a zamowienia powoli splywaja same. pod koniec zbierania zamowien zawsze robie milion super ofert to sie pare osob nalapie;)
Sa zalety avonu:
-masz caly dom w kosmetykach ktore dostajesz czesto za 1zl,
- sama decydujesz czy dajesz dodatkowe znizki, probki, rabaty organizujesz konkursy, pokazy etc- klientki bardzo lubia byc rozpueszczane- dostawac dobrana pod siebie probke, na swieta jakis gratisik , do tego katalog spersonalizowany;) acz trzeba wiedziec kto co lubi. jedne panie wola katalog online inne papierowy spersonalizowany inne bez wskazowek jedne prosza o rade onne pytaja o jakosc- roznie. natomiast panowie przrgladaja katalog w 10min i mowia 'to chce';)
- cwiczysz (jesli znasz) techniki z psychologii reklamy;) ojj dzialaja wink
-wudujesz znajome ktorych dawno nie widzialas
-nabierasz pewnosci siebie

sa tez minusy:
-katalogi platne(acz ja np dogaduje sie z kumpela i bierzemy pakiet 20 to wychodzi 80gr za jeden)
-reklamowki platne i tak biodegradowalne ze sie degraduja zanim doniesiesz towar;) acz tanie.
-probki platne
-niemila obsluga w call center

ogolnie darmowa przesylka jest od 150 zl na paczkomaty. ale w centrum obslugi konsultantek mozesz kupic od dowolnej kwoty.

warto przegladac katalogi do przpdu, oferty demo(produkty ktore sa zapowiadane z nastepnego katalogu) i probki i planowac sobie strategie sprzedazowa. ponadto doradzac i radze byc szczera- jak wiesz ze mozesz polecic cos lepszego a tanszego- polec. stracisz jednorazowo kilka zlotych ale unikniesz zwrotow, a klientka sie uciezzy i zostanie przy produkcie. ja mam panie ktore co 1-2katalogi zamawiaja swoj must have: mgielke do poscieli, korektor do twarzy, tusz do rzes, wode celebre, szampon przeciwlupiezowy, kredke do oczu- przywykly do tego produktu jak inne kobiety do np dezodorantu fa w drogerii.

znajoma mi mowi ze sie marnuje i chce mnie wkrecic do innych MLM'ow ale ja nie umiem sie przekonac.

10

Ja zaczęłam w 2007 od bycia konsultantką. Bardzo mi się spodobało, więc kilkanaście miesięcy później nie tylko sprzedawałam kosmetyki, ale i zaczęłam rekrutować inne osoby - zostałam Liderem Sprzedaży. Bardzo szybko zbudowałam swoją sieć konsultantek, więc przychód miałam nie tylko ze sprzedaży własnej, ale firma naliczała też mi odpowiedni % od sprzedaży osób działających pode mną. W szczytowym momencie miałam pod swoimi skrzydłami 40 osób. Zarobki? Jak sobie odpuszczałam, to ok. 500-900 zł miesięcznie, jak się sprężyłam - 2000 zł i więcej. Jednak z różnych powodów, które opisałam u siebie we wpisie pt. "Kobieta bogata złapana w sieć", zrezygnowałam z pełnienia funkcji Lidera i aktywnej sprzedaży kosmetyków. Dziś nadal mam u nich zarejestrowany swój numer konsultantki, ale kupuję od czasu do czasu, tylko na własne potrzeby i najbliższej rodziny.

Co jest uciążliwe w tej pracy? Hmm... Pracochłonność i czasożerność smile tak naprawdę cały czas musisz zabiegać o klientów, mieć przy sobie katalogi, bo może akurat natrafisz na potencjalną klientkę. Niby nie jesteś w pracy, ale tak naprawdę jesteś na baczność non-stop. Trzeba być konsekwentnym i zdeterminowanym, by coś osiągnąć w tym modelu biznesowym. Niektórym brakuje do tego takiego zapału i wytrwałości. I trzeba to naprawdę lubić i mieć przekonanie co do sprzedawanych produktów, bo tak naprawdę nikomu nic nie sprzedasz, jeśli sama tego nie używasz i nie rekomendujesz.

11

dan_daki - opowiedz o tym byciu Liderem? Bo moja liderka-menadżerka avon dzwoni do mnie, z propozycja awansu i sie zastanawiam czy to to i jak wyglada;d

12 Ostatnio edytowany przez dan_daki (2014-01-05 21:51:43)

Żeby zostać Liderem, trzeba znaleźć na start 5 osób, z którymi podpiszesz umowę o zostanie konsultantką. Te 5 umów zanosisz do opiekującego się Tobą Lidera i on pomaga Ci to odesłać do centrali firmy, wraz z Twoją własną umową. Działać jako Lider możesz poprzez założenie własnej działalności gospodarczej lub podpisując umowę-zlecenie na rok (co roku się odnawia). Ja wybrałam to drugie rozwiązanie, bo wówczas studiowałam i tak było mi wygodniej, mniej również zachodu z rozliczaniem się z podatków. To rozwiązanie miało jednak ten minus, że umowa-zlecenie szła przez pośrednika, firmę Radstadt, tak więc oni odbijali sobie odpowiedni % (co było niemałą kwotą) z tego, co w danym miesiącu mi i mojemu zespołowi udało się wypracować.

Zadania Lidera polegają głównie na powiększaniu swojego zespołu (im więcej osób pod Tobą, tym naturalnie lepiej), nie tylko o  konsultantki, ale także o nowych liderów. Oprócz tego motywujesz ich do działania, pilnujesz czy regularnie składają zamówienia, szkolisz z technik sprzedażowych, organizujesz w ich domach spotkania pokazowe dla zainteresowanych klientek (np. prezentujesz linię SPA, wraz z rozdaniem i nakładaniem próbek maseczek itp.). Jak Avon organizuje jakąś większą imprezę, to dobrze by było, by Liderzy też brali w niej udział. Oprócz tego działasz jak każda konsultantka - sprzedajesz produkty z katalogów.

Ogółem trzeba być, jak wspomniałam, konsekwentną w działaniach, by coś jako lider osiągnąć. Ja zrezygnowałam (więcej info na moim blogu we wspomnianej notce), bo presja, jakiej byłam poddana ze strony lidera nadrzędnego, skutecznie mnie zniechęciła. Pozdrawiam, dd.

13

Staneva napisał/a:

Witam. Czy któraś z Was była może konsultantką Avon? Może mi coś powiedzieć o tym? Będę wdzięczna.

Witam
A ja proponuję ci zostać konsultantem firmy BETTERWARE. to firma, która ma w swojej ofercie produkty nie tylko dla domu, od jakiegoś czasu wprowadzono kosmetyki Botege Verde ( bardzo dobrej jakości) i Wellnes. Oferta jest bardzo szeroka nie tylko kosmetyki. Bardzo dobra jest chemia. Środki czystości skuteczne i niedrogie. Naprawdę warto!

14

Osobiście nie polecam sama jestem konsultantką kosmetyki są drogie co można zauważyć po ocenie zdania klientek po drugie za 10 katalogów trzeba zapłacić 10 zł za dostawę przez pocztę płacę 3.90 kiedyś za darmo kurier przynosił do domu za zapłatę rachunku w banku lub na poczcie w zależności od wielkości rachunku także się płaci za torebki foliowe i próbki płacę nie małe pieniądze. Niby starają doceniać się konsultantki przy zamówieniu na min.160zł możesz wybrać sobie prezent za 1 zł tylko po trzech dniach trwania katalogu 3/4(najdroższych i najfajniejszych) produktów jest już wyprzedane;). Produkty z katalogu ze str. ostatni dzwonek też nie ma a w kolejnym katalogiem jest umieszczany w ofercie netto po czym zamawiam i też go nie ma, paranoja. Osobiscie nie poleciła bym nikomu sama chcę zrezygnować ponieważ wiele osób składa reklamacje najczęściej na lakiery do paznokci że są poprostu  do d......

15

Akurat jeśli mowa o cenach, to Avon jest bardzo konkurencyjny i ceny są przyzwoite. Poza tym Avon jest już tyle lat na rynku, że nie ma chyba kobiety, która nie zna tej firmy i która choć raz nie próbowała tych kosmetyków, a to jest też atut przy pozyskiwaniu klientek.
Opłaty za wystawioną fakturę realizujesz w banku, który nie pobiera prowizji,nie wiem w czym problem...

16

Ja parę razy brałam coś z Avonu, ale dla mnie lepszej jakości jest wiele rzeczy z drogerii, które kupuję i lubię smile One mnie satysfakcjonują, a te z Avonu to różnie. Ceny dla mnie nie jakieś drogie, ale też nie zawsze tanie, czasem bywają moim zdaniem przesadzone na niektórych produktach. Ja byłam kiedyś konsultantką, ale krótką, nie mam wielu znajomych i ogólnie wśród osób, które znałam nie było popytu, by zamawiać, więc szybko odpuściłam, prawie nic nie zarobiłam, po prostu nie było zainteresowania wśród osób, które znałam.

17

Kiedyś byłam, teraz ciotka jest. Czasem coś u niej zamówię, ale wolę kupić normalnie w drogerii.
Więc szczerze, możesz spróbować..
Ale chyba cięzko teraz o klientów

18 Ostatnio edytowany przez mala19929 (2014-06-08 19:19:47)

Osobiście byłam konsultantką 2 lata, jeżeli chce się naprawdę zarobić trzeba zajmować się tylko tym. Ja robiłam to raczej dla hobby.

http://www.bujnowska.cba.pl/

19

jestem Konsultantka w gliwicach,a dokladnie wciskam klientom kosmetiki na targach w knurowie i na lipowej,Sprzedaż idzie dobrze-polecam!

20 Ostatnio edytowany przez bluszcz12 (2016-10-14 21:28:54)

Hej☺może chce któraś z Was zostać konsultantka w firmie avon? Jestem od lat i jest ok. Jak co to piszcie, najlepiej z okolic Katowic lub przynajmniej woj. Śląskiego.

21

Witam pokecam zostanie konsultantka sa fajne prezenty i upusty jesli ktos chce zostac konsultantka prosze o kontakt wszystko wytlumacze i przesle materialy

22

Zacząć jako konsultantka możesz już teraz, umowa z AVON, a raczej rejestracja u nich jest darmowa i możesz w każdej chwili zrezygnować. Oprócz oczywistych rabatów na produkty możesz również korzystać ze szkoleń i prezentów na start.  Licz się jednak z tym, że początkowe zarobki nie oszałamiają i potrzeba czasu. Jeśli chcesz tylko mieć dostęp do produktów zawsze możesz poszukać w internecie sklepów z produktami AVON.

23

to taka praca mocno dodatkowa.  Raczej nie dla dużych pieniędzy, a zniżek na  kosmetyki.

24 Ostatnio edytowany przez Konsultantkaa (2017-08-20 20:02:31)

Ja nie polecam pracy jako konsultantka Avonu, niby firma bardzo znana ale bardzo ciężko jest znaleźć klientki ponieważ większość ma już swoje konsultantki. Ja w końcu trafiłam do Oriflame (z czego jestem bardzo zadowolona) znalazłam sporo klientek chętnych do wypróbowania nowych produktów, które zostały ze mną na dłużej. Z dwóch film wole Ori, nie ma umów, nacisku itp. teraz powoli rozwijam swój zespół i jakby ktoś chciał do niego dołączyć to serdecznie zapraszam big_smile
Piszcie umieszczanie reklamy na forum jest płatne

25

Ceny dla mnie nie jakieś drogie, ale też nie zawsze tanie, czasem bywają moim zdaniem przesadzone na niektórych produktach. Ja byłam kiedyś konsultantką, ale krótką, nie mam wielu znajomych i ogólnie wśród osób,

26 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-02-19 17:07:32)

Sama sprawdź! Odwiedź stronę umieszczanie linków na forum jest zabronione

27

Ja jestem już kilka lat i jestem zadowolona,  dużo kosmetyków mam za darmo,  a dodatkowo sobie dorabiam też jako Lider Sprzedaży. Jeśli ktoś chciałby to zapraszam do współpracy smile

28

Licz się jednak z tym, że początkowe zarobki nie oszałamiają i potrzeba czasu. Jeśli chcesz tylko mieć dostęp do produktów zawsze możesz poszukać w internecie sklepów z produktami AVON.

29 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-30 20:11:13)

Możesz spróbować i sama się przekonasz czy warto wink
sprawdź po raz ostatni Użytkowniczko zwracam Twoją uwagę na punkt nr 11 naszego regulaminu, który notorycznie łamiesz. W przypadku dalszego ignorowania uwag moderacji - otrzymasz ostrzeżenie, a Twoje konto zostanie zablokowane/ IsaBella77

30

Staneva napisał/a:

To świetna alternatywa dla tych którzy szukają dodatkowego zarobku. Oczywiście można zarobić jeżeli tylko się przyłożysz do tego zajęcia. Ja ze swojej strony polecam Ci tego lidera avon.zarejestrujemycie.pl. Będziesz zadowolona!

31

Witam serdecznie.
Mozna zdobyć te prezenty składając zamówienia co katalog,ale nie muszą to być duże sumy.
Za każdy kosmetyk doliczane jest 2.99 A za torebkę Batycki tylko 9.99!
Firma dane rabaty podstawowe od 15% do 40% taniej, a co katalog są dodatkowe rabaty na wybrane kosmetyki do 50%. Teraz np wszystkie kremy Anew z rabatem45%,bardzo dużo perfum z rabatem 45%.
Bezpłatna dostawa,  termin płatności za kosmetyki do 14 dni!
I fajna rzecz każdy produkt może Pani zwrócić do 3 mc od daty zakupu!!!
Można mieć taniej dla siebie , a i przy okazji zarobić. Zamowienia na prezenty wystarczy na 50 zł, na torbę 200 zł w cenach katalogowych przed rabatem! Więc oferta naprawdę bardzo korzystna,a torba przepiękna. Katalogi , próbki i resztę materiałów wysyłam Pani poczta po zarejestrowaniu. Moze też to Pani sama zrobić wyśle linka .Jak ja to zrobię ma Pani termin 14 dni.Dodatkowy  zapach po złożeniu zamówienia wysyłam poczta, a w paczce ma Pani zapach od avonu

32

No to właśnie, to jak to jest  z tą pracą konsultantki Avon? Warto, czy nie warto?? Tak pytam,  bo sama zastanawiam się, czy tutaj ] się nie zarejestrować. Tak szukam pracy dodatkowej, żeby coś sobie dorobić. Zawsze ten grosz jest potrzebny. A ostatnio coś koleżanka mi wspominała o  takiej pracy, dlatego zastanawiam się nad taką opcją.

33

olivia90 napisał/a:

No to właśnie, to jak to jest  z tą pracą konsultantki Avon? Warto, czy nie warto?? Tak pytam,  bo sama zastanawiam się, czy tutaj ] się nie zarejestrować. Tak szukam pracy dodatkowej, żeby coś sobie dorobić. Zawsze ten grosz jest potrzebny. A ostatnio coś koleżanka mi wspominała o  takiej pracy, dlatego zastanawiam się nad taką opcją.

Byłam kiedyś.  Więcej czasu  zabiera niż jest z tego pieniędzy,  w dodatku byłam o stanowisko  wyżej.  Zrezygnowałam.  Jest wiele innych możliwości  gdzie można więcej dorobić i bardziej się opłaca.

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024