LIPIEC 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » LIPIEC 2014

Strony 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 320 ]

Temat: LIPIEC 2014

Jest mi niezmiernie miło założyć kolejny watek na forum i tym samym powiększyć grono mamusiek smile
Serdecznie zapraszam mamusie z lipcowym terminem porodu. Mam nadzieję że grono będzie liczne (mocno zaciskam kciuki za starajace się kobietki)
Mam na imię Aleksandra mam 30 lat. Jestem już mamą cudownego czterolatka. O drugie dziecko starałam się 4 miesiące a w 5 miesiącu starań ujrzałam II magiczne kreseczki. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: LIPIEC 2014

Wiatam;)
Z tej strony Gosia i mam 22 lata;) Starałaliśmy się 9 miesięcy, a gdy sobie odpuściliśmy ze względu dość poważnej choroby i silnych leków( przyjmowanyc przeze mnie) zdarzył się cud;)
Ja dokładnie niewiem kiedy ale z moich obliczeń wynika, że termin porodu wychodzi na początek lipca;) ale czy dobrze liczyłam to niewiem;)
w poniedziałek idę do lekarza to się dowiem co i jak;)

3

hej miło Cię poznać smile
myślę że gin jeszcze zbyt wiele Ci nie powie tylko wyznaczy kolejną wizytę i ewentualnie przepisze jakiś lek na podtrzymanie ciąży. Ja dosrałam luteine

4

Witam. Ja też mam termin na lipiec:) Udało nam się w 5 cyklu starań. Teraz jestem w 17 tygodniu. Troszkę tu cisza hmm  No zobaczymy jak będzie dalej;)

5 Ostatnio edytowany przez Gee (2014-02-02 16:14:34)

Już jest jeden taki temat wiec moderatorzy zamkną któryś:).

Ja mam 20 lat, 16 tydzień i termin na 21 lipca.

6

Halo, halo.... wczoraj, bądź przedwczoraj dodałam tu post!!! (czy to by inny? tak chyba inny "lipcowe mamusie 2014")

Jestem w 19tc, a dokładnie 18t3d wink termin z OM mam na 2 lipiec;) Ale z usg chyba będzie troszkę dalej;)
Rozpakuję się najwcześniej?:P

Mam juz za sobą pierwsze ruchy dzieciaczka- cudowne uczucie dziewczyny!:)

Mam nadzije, że znajdzie się nas to więcej i będziemy mogły wymieniać się swoimi doświadczeniami:)

7

Właśnie są dwa lipcowe tematy, da sie to komuś zglosic:P?

Crescendo jak narazie to pierwsza w kolejce do porodu:D

8

Witam smile Mam 28 lat i pierwszego potomka schowanego pod sercem. Właśnie zaczynamy 20 tydz, termin porodu wg usg na 2 lipca smile W czwartek wizyta u lekarza, moze w koncu poznam płeć smile

9

Hej mam na imie Kasia.33 lat.i.staralismy sie prawie dwa lata w tym.miedzyczasie raz poronilam. Jestem w 18 tyg a dokladnie 17 i 2 dni smile delikatnie powoli wyczuwam ruchy dziecka ale to bardzo zadko ale czekam na mocniejsze kopniaki. Ja mam 20 tyg ush 27 lutego a 12go marca dowiem sie o plci. A moj.termin jest na 18 lipca smile

10

slonce180  - ja też ok 17 tyg zaczelam wyczuwac ruchy, teraz czuje ze sie wierci albo jak porzadnie sie najem albo kiedy prowadze samochod smile

Duzo juz przybralyscie na wadze? Troche sie martwie bo ja mam + 3,5 kg i waga sie zatrzymala miesiac temu.

11

Hej,
ja też jestem mamą lipcowego dziecka (witałam się zresztą w tym drugim, zaginionym wątku lipcowym).
Grudzia, a jak liczysz te kilogramy? Schudłaś coś na początku ciąży? Bo ja w stosunku do stanu sprzed ciąży mam więcej 2 kg, ale schudłam kilogram w pierwszym trymestrze i w stosunku do tego czasu przytyłam 3 kg. I przyznam, że nie tylko mnie to nie martwi, ale cieszy. Spieszy Ci się do tego, by ważyć więcej, skoro to i tak nieuniknione? (Bo o ile dobrze zrozumiałam martwi Cię to?)

12

bezczelnie podglądam i się wtrącę big_smile

grudzia ja jutro zaczynam 28 tydzień a waga  - 3kg na plusie smile wyniki badań mam w porządku, mała też rozwija sie prawidłowo smile
więc tak jak Justyna pisze, ciesz się - mniej przytyjesz, mniej będziesz miała do zrzucania smile

13

Ok.  Czyli zostajemu tu?:)

Grudzia, witaj:)
Ja w czwartek kończe 20 tydzień:) Widze, że  w poprzednim poście się pomuliłąm bo termin wychodzi mi na 4 lipca;p
W czwartek również mam USG połówkowe. Mam nadzieje, że jest w porządku i dzidzia prawidłowo się rozwija:) No i mam nadzieje, że pokaże co tam skrywa między nóżkami;)

Słońce ja zaczełąm odczuwać pierwsze ruchy dokładnie w 17t2d;) Zresztą ty znasz mą historię z ruchami maluszka:)
Jest to super uczucie;)
Ruchy odczuwam tylko wtedy gdy się nie ruszam;p A jak już stoję, bądż chodze to wogóle ich nie czuje;p

Ja na ostatniej wizycie schudłam 1,5 kg. Teraz to nawet niewiem, bo nie mam w domu wagi. Okaże się w czwartek;)
Ale myslę, że wagą nie ma co się przejmować jak za dużo nie przybiera. Ważne żeby maleństwo prawidłowo się rozwijało;)

14

Ja mogę tu zostać, Crescendo.
Przyznam, że mnie te 2-3 kg na plusie bardziej martwią niż cieszą. Tak naprawdę zdążymy jeszcze nieźle przybrać w III trymestrze i w sumie to tycie teraz mi się jakieś nieco przedwczesne wydaje. Szczególnie, że nie wiem jak Wy, ale ja właściwie nie mam brzucha.

Pretty woman, mniej do zrzucenia i mniej do dźwigania w ciąży. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak to jest nosić np. 4 miesiące 20 kilo więcej. A przecież i tak w ciąży bywa.

15

Justyna, ja jestem przy kości brzuszna ciazowego tez jako tako nie widać ale jak leże na plecach to juz nie jest płaski/wklęsły tylko wypukły:) i to mnie bardzo cieszy:) a waga u mnie teraz tez pewnie  do gory skoczyla.
Pociezam się faktem, ze u mnie ani mama ani siostra nie miały duzego brzuszka ciazowego:) u mojej siostry, która jest chudsza ode mnie ciąże było widać dopiero w 22t.

Dokładnie, niektóre kobiety w ciąży tyja po 20 i więcej kg. To jest dopiero masakra...

A jak u ciebie ruchy maluszka, czujesz juz?

16

No ja też jestem przy kości i przypuszczam, że dlatego nic nie widać. Jesli chodzi  ruchy, to wczoraj mi się zdawało, że coś poczułam i dziś rano znowu, ale nie mam pewności czy to na pewno to smile Ty wiedziałaś od razu, że to dziecko pływa?

17

Gratuluję przyszłym mamusiom smile
Aż mi się łezka w oku kręci, bo rok sama w 24 lipca zeszłego roku zostałam mamą i miło tak powspominać smile
Przyjemnej, zdrowej i lekkiej ciąży Wam życzę :*

18

Wiesz, co tak wiedziałam od razu ze to dzieciaczek;)Niczym mi to nie przypominało ruchów jelit czy coś takiego....
Dla mnie to było takie muśniecia rybki, bądż skrzydełka motla obijające się o wnętrze brzuszka....
Teraz czuję je troszkę mocniej;)

Na poczatku ruchy czułam tylko na wieczór leżac na plecach z wyprostowanymi nogami, a dopiero niedawno doszło tez w dzień i na siedząco;p
Na stojąco jeszcze ich nie czuję;)

Agatko, miło miło:)
I oczywiście nie dziękujemy;)

19

Witam Was wszystkie !!! smile

Co do wagi to ja wlasnie martwie sie ze moze za malo sad jesli ktos nie wie ze jestem w ciazy to spokojnie moze pomyslec ze sie obzarlam. Im blizej wizyty tym rozne rzeczy sobie wymyslam wiec musicie mi wybaczyc.

Justyna ruchy dziecka opisala idealnie crescendo smile

Agatka dziękujemy za życzenia, osobiście chciałabym przyspieszyc ten proces smile

20

Hej Grudzia;) Gdzie tam za mało?:)
Niewiem jak teraz ale ja do 12 tygodnia ciąży przytyłam 1kg. w 16 tyg. miałam 1,5 kg na minusie....
A od samego początku ciąży jem bardzo dużo dużo słodkiego;p

A jeszcze mam do Was jedno pytanko:) Znacie już płeć?:)

21

Ja w pierwszym trymestrze schudłam 5 kilo i narazie nie dobilam do wagi "przed" wiec nie martwię sie jeszcze;). A co do ruchów to raz poczułam jakby mi balon z gumy baronowej pękł w brzuchu, nie bolało ani nic tylko mega dziwne uczucie. Aż sie wystraszyłam, ale w ten sam dzień była wizyta u położnej i podsluchalam serduszko wink.

22

Ja też niczego sobie nie żałuje, ale staram się jesc racjonalnie. Przy okazji odchudzam meza bo mecze go warzywami smile
Płeć to jescze dla mnie tajemnica, mam nadzieje ze w czwartek sie dowiem, a jesli nie na zwyklej wizycie to moze na usg polowkowym, za tydzien, bedzie wiadomo.

23

Witam. Mam na imie Marta mam 24 lata, i na 3 lipca mam termin smile

24

Witaj Mucha;)
Ni to początek lipca ładnie nam się zapowiada;) 2,3,4 lipiec zarezerwowany!

Ja tez w czwartek IDE na USG połówkowe. Ale niestety nie na 3/4d:(
No i niestety nie słyszałem jeszcze serduszka, ale teraz zapytam się o taka mozliwosc

25

Witaj Mycha.

Crescendo, a jak miałaś usg w 12 tyg - to genetyczne, to nie słyszałaś bicia serca? Bo ja na żadnej innej wizycie nie miałam "puszczanego" tego dźwięku, poza właśnie usg genetycznym, gdzie przepływy przez jakąś żyłę i przez serce miały znacznie dla wyniku badania. A potem, czyli w III trymestrze to chyba można już dość często tego posłuchać.
W którym tygodniu ciąży będziecie miały połówkowe? Tak z ciekawości pytam, bo moje wypada w 21 tygodniu i się zastanawiam czy późno to czy raczej standardowo?

26

U mnie lekarz nie badał przepływów, tylko ogólna budowę i serduszko. Niestety niu slyszalam, ale teraz się upomne. W końcu za cos ma płacone.

A ja mam równo w 20 tyg USG.

27

Hej tak slicznie mowicie o tych ruchach dziecka ja chce ich wiecej bo jak na razie to tylko z pare razy je czulam ale tak.jak crescendo mowila tylko na lezaco. Ja mam polowkowe 27 lutego to jeszcze troche. Co do kilogramow to ja nic nie schudlam od poczatku a ostatnio.jak mnie wazyli to mialam 4 na plusie ale sie tak tym nie przejmuje bo wazne ze dzidzia sie dobrze rozwija a ja jem zdrowo i tyle samo co z przed ciqzy to jak.to sie dzieje to nie wiem tongue brzusio juz mam w miare odstajacy jak pileczka smile

28

Własnie taki mam obraz, ze jak brzuch rosnie to dziecko rosnie smile smile

Pierwszy raz usłyszałam serduszko na badaniu usg w 13 tyg, dostalam cale usg na plycie a potem ogladam przez 4 dni z rzedu i jeszcze podczas swiat z kazdym z rodziny, na nagraniu tez mozna uslyszc serce. Kiedys mialam inny stosunek do takich rzeczy jak nagrania usg na plytach, ze to takie naduzywanie, ale pomimo ze trzeba bylo doplacic 20 zl to tak bardzo chcialam zobaczyc jeszcze raz. Poza tym niesamowita pamiatka smile

A jak Wasze wrazenia po pierwszym usg? Mój dzidziuś nie byl planowany i dlugo nie moglam sie pogodzic z mysla o ciazy i wlasnie podacz pierwszego usg uswiadomilam sobie ze taki maly czlowieczek tam sobie siedzi, lezalam i lzy same mi po policzkach lecialy smile

29

Ja po pierwszym USG byłam załamana. Lekarz mi tylko oświadczył, że pęcherzyk ciążowy jest ale o wiele za mały i do tego torbiel 6 cm.
Zaczełam się cieszyć ja na nastepnej wizycie zobaczyłam bijące serduszko;0

Niby się staraliśmy 9 miesięcy, ale we wrześniu trafiłam do szpitala ze znikomą ilością płytek krwi i musiałam zacząć brać sterydy. Więc starania zaprzestaliśmy. I tak pod koniec pażdziernika przez czystą nasza nieuwagę zobaczyłam dwie kreski na teście. Był wielki szok, bo przecież uważaliśmy....

30 Ostatnio edytowany przez slonce180 (2014-02-12 22:40:52)

Ha ha crescendo no pamietam to twoje zaskozenie z ciaza smile ale wszystko sie dobrze skonczylo a raczej rozwija smile
no a ja pierwszy raz dzisiaj uslyszalam bicie serduszka mojego brzdaca smile piekne przezycie

31

A ja Wam powiem, Dziewczyny, że ja usg nie lubię. Mój lekarz zrobił je tylko na pierwszej wizycie i potem w 12 tyg. Teraz będzie połówkowe i pewnie będzie to trwało ze 30 minut (tak myślę). Jakoś nie mam potrzeby podglądania dziecka i przyznam, że podczas gdy wszyscy tak pomstują na zagraniczne podejście do ciąży (że się tak rzadko robi badania itd), to mi się to podoba. Mam co miesiąc badanie, a usg tylko gdy jest potrzeba i bardzo mi to odpowiada. Usg to dla mnie tylko stres, że coś jest nie tak, a poza tym to jakieś takie dziwne, że się zagląda co słychać u dziecka. Wiem, że większość osób to wzrusza, mnie niestety ni w ząb smile

32

Wiadomo, kazdy ma inne podejście:)  ja dziś jade podejzec mojego szkraba i juz doczekać się nie mogę.... I mam mega Stresa.,..

33

Trzymam kciuki, Crescendo, żeby wszystko było super i żebyś dowiedziała się czy chłopak czy dziewczyna. Koniecznie daj znać.

No właśnie ten stres w ogóle odbiera mi przyjemność z oglądania dziecka. Jedyne o czym myślę, to żeby nie okazało się, że coś jest nie w porządku.

34

Dziewczyny wlasnie wrocilam od lekarza. Dzidzius rosnie, zdrowy. Ale jakies niesmiale to moje dziecko bo nie chcialo sie pokazac, reka miedzy nogami smile ale najprawdopodobniej bedzie dziewczynka smile

35

U mnie też dzidzia nie chciała pokazać buzki, żle się ułozyła, bo odwróciła się do mnie pupcią:0 ale za to pięknie pomachała rączką;). dzidziuś ładnie rośnie i jest wszystko w porządku;)
I prawdopodobnie będzie chlopak, w co dalej nie wierze. Za miesiąc ma lekarz jeszcze spawrdzać;) Co jak co ale rzekomego siusiaka mi pokazywał z trzech perspektyw:D
Czuję się na dziewczynkę i wszyscy tez mi przepowiadali dziewczynke;)
Ale naważniejsze żeby dzidzia była zdrowa:)

Grudzia, no to gratulacje córci;)

36 Ostatnio edytowany przez slonce180 (2014-02-14 07:31:33)

No kazdy ma inne podejscie do usg. Justyna ja mieszkam w angli i uwazam ze jednak.powinno byc robione czesciej. Fakt tez sie stresuje przy kazdym jednym usg ale tylko pierwsze kilka sekund bo.jak zobacze dzidziusia i bijace serduszko to jestem szczesliwa. Jakby bylo cos nie tak to bym wolala sie dowiedziec w czasie ciazy aby psychicznie sie przygotowac a nie przy porodzie. A tak w ogole tu sie ostatnie usg robi w 20 tyg jezeli wszystko jest ok a to jescze mnie stresuje bo a niech dzidzia sie owinie pepowina albo cos sie stanie bo tego nie wiesz. Sa tu przypadki ze dzieci sie dusily w 39 tyg ciazy bo nikt nie mial pojecia ze nawet bylo owiniete pepowina i wiele innych przypadkow. Dla bezpieczenstwa dziecka powinno sie robic wiecej usg. Ha ha ale sie rozpisalam. Ale jak ile matek.i ciaz tak tyle opinii big_smile
crescendo no to pewnie chlopak u ciebie. Ja tez sie nie czuje na chlopaka a wszyscy z rodziny mi go przepowiadaja smile
grudzia super ze dzidzia ok smile moja tez przykrywala twarz raczkami na usg smile

37

Słońce ja się bardziej czuje na dziewczynkę i wszyscy dookoła mówili ze będzie dziewczynka:); tylko mój facet i jegl mama i brat powiedzieli ze będzie chłopak;)

38

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy;) nie znalazłam tematu sierpniowego wiec podłączę się tu, za 2 dni zaczynam 15 tydzień, mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża, udało się zajść za 3 razem, chociaż chcieliśmy tego to byłam zaskoczona, że tak szybko się udało;) nie wiem czy to miało jakieś znaczenie, ale podczas starań oboje łykaliśmy kwas foliowy. W 13 tygodniu lekarka podczas usg dopatrzyła się, że to chłopiec, nie wiem czy to nie za wcześnie żeby to stwierdzić? wink chodzę do przychodni na fundusz, lekarka w 13 tyg robiła dokładne usg, trwało to wszystko jakieś 40 minut, wszystko pomierzyła, obejrzała, jednak jak to w nfz sprzęt starszy niż jakbym poszła prywatnie, jak myślicie, warto chociaż raz umówić się i zapłacić za takie kolorowe, nowocześniejsze badanie? jeśli na tym starszym usg wszystko było ok z dzidzią to chyba na lepszym sprzęcie nagle by nie powychodziły jakieś nieprawidłowości? to właśnie mnie zastanawia;/ brzucha narazie nie ma, za to mdłości i wymioty męczą i końca nie widać... pozdrawiam serdecznie!

39

Witam rurka z kremem no to szybko.wam sie udalo smile i gratulacje. Co do usg to nie powinno cie to martwic bo dobry lekarz wie co.robi i wie.jak usg odczytac smile ja bym zostawila jak jest ale jak cie to.martwi to idz raz prywatnie dla wlasnego spokoju.:)
ja jutro zaczynam 19ty tydz ale ten zas leci smile

40

Cześć rurka z kremem. Może Cię to zaskoczy, ale mój lekarz, który ma świetne usg, gdy robił to właśie genetyczne - robił je w technologii 2d. Przezierność karkową, czy kość nosową sprawdza się właśnie w 2D. Kolorowe zdjęcia czy trójwymiar to po prostu bajer. Może na połówkowym się do czegoś przydaje, ale jakoś wątpię. Poza tym chodzi raczej - jak pisze Słońce - o lekarza. Powinien być dobry i dokładny. Jak taki jest, to sprzęt jest sprawą drugorzędną, a gdyby nie mógł czegoś odczytać, to na pewno by Ci o tym powiedział i wysłał do kogoś z lepszym aparatem.

41

Ooo rozkręca się tutaj. I Słońce też tu jesteś.
Ja jestem w 19 tygodniu, we wtorek mam usg połówkowe i poznam płeć. Termin mam na 18 lipca, ale będę mieć cesarkę więc prawdopodobnie będzie to początek lipca.
Ruchy też poczułam w 17 tygodniu i od tej pory czuję je codziennie i coraz mozniej. Chociaż czasami dziecię parę razy smyrnie a innego dnia wierci się.
Co do wagi zaczynam się martwić, przytyłam tylko 700 gr. Pocieszam się, że brzuszek rośnie.

42

Fuksja to ci zmienili date porodu ? Bo ja tez jak na razie 18 lipiec. A czemu bedziesz miala cesarke? No ja tez juz troche czuje moja wiercipiete mala ale tylko.jak sobie odpoczywam bo jak sie ruszam to nic. Ale masz fajnie ze juz masz polowkowe i juz poznasz pkec dzidzi a.ja jeszcze musze tyle czekac, cale 2 tygodnie.

43

Właśnie, Fuksja. Dlaczego będziesz miała cesarkę?
Chciałam tylko dodać, że mamy tu niesamowity klub, bo jak na razie ja też mam termin na 18 lipca smile)

44

Ha ha justyna to sie zgralysmy tongue zobaczymy ktora z nas pierwsza wyladuje na porodowce smile

45

Fuksja ma cos chyba z wzrokiem, dlatego będzie miała cesarke....
Słońce ja tez czuje ruchy jak tylko odpoczywam...: (  niestety rośnie mały leniuszek, nic więcej się nie rusza tylko troszkę mocniej kopie....

46

Crescendo z tego co mi polozna mowila to regularne ruchy powinno sie czuc od 27 tyg (10 dziennie) a tak do tego czasu moga byc bardzo nie regularne. No ja juz bym chciala je bardziej czuc bo to takie niesamowite smile bynajmniej wiem ze jest ok smile

47

Fajne macie, że cokolwiek czujecie, Dziewczyny. Ja należę do pań w rozmiarze xl i przyznam, że na razie od czasu do czasu zdarza mi się poczuć jakieś delikatne muśnięcie. Trwa to od kilku dni i jest właściwie codziennie. Wczoraj mój brzuch milczał większość dnia i nawet się zaczęłam zastanawiać czy to normalne, ale też czytałam, że regularne ruchy pojawiają się dużo później.  A niestety nie kładę się na wznak, żeby sprowokować dziecko, bo jak tylko się na wznak położę natychmiast mnie coś ugniata w środku i jest mi momentalnie niewygodnie. Od jakiegoś czasu już też karnie śpię na lewym boczku. A Wy jak właściwie śpicie?

48

Justyna ja tez jestem rozmiaru xl, a ruchy poczulam wczesniej. Myślę ze to nie tylko od tego zależy:) na innym wątku dziewczyna bardzo chudziutka poczuła pierwsze ruchy dopiero w 20, także spokojnie:)
Ja na swojego maluszka mowie leniuszek, ba na prawdę dusze się bardzo malutki.... No ale mam nadzieje ze się jeszcze rozrusza:)
Dokładnie dobrze chociaż poczuć raz na jakiś czas żeby wiedzieć ze jest ok:)

Ja staram się spać na lewym boku, ale spis również na prawym. A na wznak to raczej odpoczywam;)

49

Ja spie przewaznie na lewym ale tez na prawym. Na wznak to raczej tez jak odpoczywam ale tez.czasem jak sie obudze w nocy to leze na plecach tongue wiem ze zaleca sie spanie na lewym boku ale jak spimy to nie mozemy przeciez tego kontrolowac bo jak tongue

50 Ostatnio edytowany przez Fuksja84 (2014-02-16 20:30:21)

Tak dobrze zapamiętałaś Crescendo:) Będę miała cesarkę ze względu na wzrok, już nawet nie chodzi o wadę, mam też słabą siatkówkę na jednym oku więc większy wysiłek odpada.

Słońce termin mam na 18, ale cesarkę planowaną zawsze robią z 2 tygodnie przed terminem. Wyznaczą mi konkretny dzień kiedy mam się wstawić do szpitala. Pewnie będzie to początek lipca. Ale wiesz jak to jest i naturalnie jak będziesz rodzić mogą cię złapać bóle wcześniej także od drugiej połowy czerwca trzeba być przygotowanym wink Super, że już czujesz ruchy. Niesamowite uczucie:)

Justyna ja jeszcze niedawno spałam na plecach, ale już nie daję rady, bo wtedy dziecko się wierci i brzuch mi się napina na wznak. Teraz śpię tylko na bokach dlatego ostatnio beznadziejnie śpię. Jak leżę za długo na jednym boku to mnie boli kość udowa:/ Na plecach sobie leżę jak odpoczywam, ale nogi mam ugięte:)  Jak już zaczęłaś czuć ruchy to teraz będziesz je czuła coraz częściej i mocniej:)

51

I z tego wymądrzania się wczoraj, że niby staram się spać na lewym boku, dziś przespałam większość nocy... na brzuchu. Sama nie wiem jak to możliwe. Budziłam się ze dwa razy i się poprawiałam, ale za każdym razem musiałam się przekręcić na brzuch. Mój lokator mógł nie być tym zachwycony, bo od rana odezwał się kilka razy, co jest na niego dość nietypowe. Albo się odprężył po tym jak zafundowałam mu "zgniecioną" noc smile

52

haha;D Justyna widocznie dał Ci znać żebys więcej tak nie spała;p
Ale chyba jeśli Cię nic nie boli przy spaniu na brzuchu to chyba można...
Ja tam wcześniej ogólnie nie lubiłam tak spać a teraz to nawet nie ma mowy o położeniu się nawet na chwilę na brzuchu... od razu boli...

A ja chcesz spać na lewym boku, może zrób sobie jakiś wałek z koca, żeby się nie przekręcić na brzuch;p

53

Robię sobie taką podstawkę pod nogę z poduszek i zazwyczaj jest mi wygodnie i się nie przechylam. A jeśli już, to raczej na plecy i opieram się o męża, a dziś jakoś tak mi się udało powywijać. Ale muszę też powiedzieć, że się wyspałam jak dawno mi się nie udało. Bo ja kiedyś uwielbiałam tak spać.

Crescendo dobrze kojarzę, że zaprezentowałaś zdjęcie swojego brzuszka w innym wątku? Fajnie wygląda smile Ale nie wyglądasz na tym zdjęciu na XL:)

54

Dobrze kojarzysz:)I dziękuję;) Oj taka niestety jestem;) Jestem szeroka w biodrach:P Dlatego może  zboku na taka nie wyglądam. Do tej pory kupowałam ciuchy w roziarze 42;/ Także spory:( Ale doła łapałam jak chciałąm sobie coś kupić a nigdzie nie mogłam dostać, albo wyglądałam jak baleron;D (bez urazy). Na szczęście pocieszam się ze nikt nie wierzy, że noszę ten rozmiar ubrań;)

55

Wtrącam się, przepraszam smile

Fuksja czy Ciebie gin wysłała na badanie do okulisty czy sama wiedziałaś juz wcześniej że masz coś z siatkówką?

56

Pretty dawno temu podczas badania okulistka stwierdziła słabą siatkówkę na jednym oku i że jak będę w ciąży to mam do niej przyjść to napisze w karcie ciąży, że musi być cesarka, poród naturalny niewskazany. Mój gin nawet jeszcze nie wie, że będę mieć cesarkę. Powiem mu przy okazji.

57

Witam wszystkie lipcowe mamy smile
Mam 26 lat i termin na 1 lipca, już wiem że będzie córeczka smile

58

Dziewczyny mam do Was pytanie, czy macie jakiekolwiek "niemiłe" dolegliwości na tym etapie ciąży?

59

Cześć Katia,
dolegliwości to pewnie sprawa indywidualna i są dziewczyny, które w połowie ciąży ciągle mają nudności czy wymiotują. Mi właściwie nic nie jest. Może poza tym, że dość gwałtownie przybrałam na wadze w ostatnim miesiącu, no i że często sikam, ale przez te miesiące do tego już się przyzwyczaiłam. A Tobie coś doskwiera?

60

Ja chyba tez nie mam " niemilych dolegliwości) wiadomo jednego dnia boli glowa , drugiego dnia nie. Albo jednego dnia odczueam zmęczenie a drugiego nie. Ale to jest raczej normalne:)

Przez cala ciąże mam podwyższona temp ciała. Mam 37,1 i jednego dnia mimo tego czuje się rewelacyjnie, a drugiego fatalnie:)

A taj poza tym to czasem schzuje nad ruchami małżeństwa:p

61

Ja też mam problem z ciągłym sikaniem ;/ W nocy to potrafię tak co 2-3 godziny się budzić i lecieć na kibelek, już sama nie wiem nawet skąd tyle tego wink Pytałam o dolegliwości, bo mi głównie doskwierają bóle podbrzusza i krocza. Gin twierdzi, że wszystko jest ok,że po prostu się "rozciągam", ale niekiedy mam w kroczu takie bóle,że aż mi nogi drętwieją i nie moge normalnie chodzić sad Któraś z Was też ma coś podobnego?

62

Katia8 napisał/a:

Pytałam o dolegliwości, bo mi głównie doskwierają bóle podbrzusza i krocza. Gin twierdzi, że wszystko jest ok,że po prostu się "rozciągam", ale niekiedy mam w kroczu takie bóle,że aż mi nogi drętwieją i nie moge normalnie chodzić sad Któraś z Was też ma coś podobnego?

No tak, właściwie ja mam to samo. Od dobrego miesiąca bolą mnie pachwiny, czasem spojenie łonowe itd., ale przyznam, że jakoś w ogóle nie traktuję tego jak dolegliwość, po prostu przywykłam, że tak mam. Są dni, gdy boli częściej, są takie, gdy przez cały dzień w ogóle. Czasam boli porządnie, czasami ćmi itd, ale nigdy nie miałam tak, by nie móc chodzić. Mój gin też mówi, że to rozciąganie więzadła obłego, na którym trzyma się macica i że ono ma zakończenia nerwowe właśnie w okolicach krocza. Zreztą fakt, że czasem boli mniej, a czasem bardziej chyba tylko to potwierdza. Jakieś rozchodzenie spojenia łonowego czy coś w tym stylu ma jednak poważniejsze objawy i jak już złapie, to się nie cofa. Nie martwiłabym się tymi bólami (w kadym razie ja ię swoimi nie martwię smile

63

Trochę mnie pocieszyłaś smile Ja tez tak bardzo sie nie przejmowalam,ale czasem bol jest nie do zniesienia-tak jakbym miała zaraz dostać jakiś mega okres i juz zaczynalam sie martwić. Widocznie tak juz musi być smile

64

Ja na szczęście na razie takich bóli nie mam i mam nadzieje ze mnie to ominie. Mam szerokie biodra może to też od tego zależy....

Dziewczyny jakie imiona wybrałyście dla swoich pociech?:)

65

Nie wiem, Crescendo czy to kwestia bioder. Ja jestem znacznie bardziej xl niż Ty, bo nosze raczej takie 44/46 i mam szerokie biodra, a pobolewa. Pewnie to bardzo indywidualne, ale ciesz się, że Cie omija smile

My nie mamy jeszcze imienia, ani nawet pomysłu na nie i wszycy się dziwią, bo właściwie to chyba nawet nie rozmawialiśmy nigdy o tym. Stwierdziliśmy kiedy, że dopóki nie wiadomo jaka pleć, to bez sensu się zastanawiać. Nie wiem tylko co będzie, jeśli na usg dziecko się wypnie i nie pozwoli sprawdzić co ma między nogami wink

Posty [ 1 do 65 z 320 ]

Strony 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » LIPIEC 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024