Drogie Kobietki!Od 3 dni mam bóle pępka.O zaparciach czy biegunkach nie ma mowy.Nie dźwigam ciężarów,nie forsuję się fizycznie więc nie wiem co może być przyczyną.Może któraś z Was tak miała?Za wszystkie odpowiedzi dziękuję:)
P.S Dodam jeszcze,że jem regularnie,a posiłki nie są tłuste.Ograniczyłam nawet słodycze.
ale jak może boleć pępek?! pierwszy raz o tym słyszę... może coś ci weszło do środka? nie chcę straszyć, ale znajoma odkryła niedawno, że ma dwa kleszcze w pępku (nie miała pojęcia jak tam wlazły, na szczęście lekarz jej je szybko usunął)
"Ból w okolicy pępka może mieć wiele przyczyn - od zbyt ciasnego ubrania po poważne choroby, wymagające natychmiastowej interwencji chirurga. Źródłem bólu w okolicy pępka może być jelito cienkie (czyli końcowy odcinek jelita krętego, kątnica, wstępnica), wyrostek lub prawa połowa jelita grubego. W przypadku kobiet, ból wokół pępka może pojawiać się również w trakcie owulacji. Sprawdź, jakim chorobom może towarzyszyć ból w okolicy pępka."
odsyłam do artykułu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/bol-w-okolicy-pepka-przyczyny-objawem-chorob-moze-byc-bol-pepka_41595.html
Marchewa 91 dziękuje za odp i link:)Ja też myślałam,że pępek nie boli,a jednak.W środku nic nie ma.Dbam też o higienę.Umówiłam się do swojego ginekologa i do normalnego lekarza rodzinnego...może dowiem się co jest przyczyną.Na przepuklinę jestem chyba za młoda:)