Czy kobiety lubią gdy facet komplementuje ich ciało ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy kobiety lubią gdy facet komplementuje ich ciało ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 53 ]

1 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2013-10-01 21:49:10)

Temat: Czy kobiety lubią gdy facet komplementuje ich ciało ?

Podchodzę do dziewczyny i mówię: "Cześć, ale masz super ciało". Moge tez dodać: "Ale masz super nogi i tyłek".

Myslisz: Jak miło, że docenia jaki jestem ładna ? Czy też: Co za palant, skoro tak patrzy na moje ciało to pewnie chodzi mu tylko o jedno?

Czy w ogóle wypada więc podkreślać dziewczynie jej fizyczne walory ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobiety lubią gdy facet komplementuje ich ciało ?
Facet79 napisał/a:

Podchodzę do dziewczyny i mówię: "Cześć, ale masz super ciało". Moge tez dodać: "Ale masz super nogi i tyłek".

Myslisz: Jak miło, że docenia jaki jestem ładna ? Czy też: Co za palant, skoro tak patrzy na moje ciało to pewnie chodzi mu tylko o jedno?

Wystarczy powiedzieć 'ładnie wyglądasz". ;/

3

To zależy. Jeśli podchodzisz do zupełnie obcej kobiety/dziewczyny... cóż, ja na jej miejscu bym Cię olała.
Jeśli mówisz to do swojej kobiety, to ok. A jeśli do takiej z którą coś Cię łączy, to w sumie jest zależne od tego co Cię z nią łączy i jaka jest Wasza relacja.
No i oczywiście jest ważny charakter dziewczyny, jej stosunek do Ciebie, samej siebie i poczucie humoru.

4

Ja tam lubię szczerych ludzi. Nie mniej jednak, jeżeli mi by któryś tak powiedział, to bym mu z bomby odpowiedziała, że jest psycholem i turpistą.
Nie przejmuj się babami, większość z nich ma wrażenie, że wszyscy faceci na ziemi pragną je zgwałcić i każdym tekstem do tego dążą. Też nie kumam bab. Po prostu takie olewaj XD. No chyba, że kręci Cię dożywocie w sklepie z porcelaną. Wiesz, jak się nie ruszysz, to porcelana spada na ziemie i głośno się tłucze. Wypadkową są wrzaski, problemy, stracone nerwy, pieniądze i tak dalej.
Powodzenia.

5

Wiesz, jakby podszedł do mnie obcy facet i stwierdził "fajną masz dupę!" to raczej bym go olała. Skoro nie potrafi się zdobyć choć na odrobinę finezji podczas zagadywania mnie to uznałabym, że nie jest wart mojej uwagi. Mój facet może mi mówić wprost, że mam świetny tyłek, zresztą często to robi, co więcej popiera ten komplement klepnięciem w ów tyłek - lubię to, ponieważ to jest mój facet i taki komplement od niego nie ma znamion chamstwa i jest po prostu fajny. Poza tym to zależy jak komplement jest powiedziany i w jakiej sytuacji. Ja komplementy bardzo lubię, ale trafione i na miejscu. Wychwalanie mojej urody w mało wyszukany sposób nie jest metodą na dłuższe zwrócenie mojej uwagi.

6

Naprawdę myślisz, że stworzysz schemat postepowania uwalniający Cię od myślenia?
Powodzenia w porażce.

hahahahhahahaaah
jasne ale zwolnij chlopaku
moze nie tak odrazu
wiadomo kazda kobieta lubi otrzymywac komplementy ale dla mnie takie teksty do kogos kogo sie 1 raz widzi zakrawaja na buractwo i tani podryw

8 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-10-02 01:49:53)

bjo napisał/a:

...Nie przejmuj się babami, większość z nich ma wrażenie, że wszyscy faceci na ziemi pragną je zgwałcić i każdym tekstem do tego dążą.....

Dokładnie.
Są to niestety urojenia.

ale slyszac tekst w stylu masz fajne cycki bejbi co mam sobie pomyslec idac wyszym torem powinnam  byc wdzdieczna ze ktos skomplementowal moj biust i grzecznie podziekowac???
raczej nie wcisnieci mi tu ze nie ma  wtym zadych poddtekstow

10

ZlaKObieta 32))))) napisał/a:

ale slyszac tekst w stylu masz fajne cycki bejbi co mam sobie pomyslec idac wyszym torem powinnam  byc wdzdieczna ze ktos skomplementowal moj biust i grzecznie podziekowac???

Jeżeli ja Ci tak powiem (a Ty wiesz, że ja jestem bi), to co wtedy? Hipotetycznie jesteśmy obie na przerwie w pracy... Uciekasz z krzykiem, czy co robisz?

jestes kobieta mowsz fajne masz cycki ja mowie dzieki i tyle
skoro zauwazylas ze fajne mam cycki musialy ci sie spodobac a jak musialy to o nich myslalas a jak o nich myslals to znaczy ze jest w tym cos seksualnego ja patrzac na kolezanki nawet na facetow nie mysle o ich cyckach czy jajach tylko skupiam sie na tym o czym nawijamy niewiem jak Maja inni

12

bjo napisał/a:

Jeżeli ja Ci tak powiem (a Ty wiesz, że ja jestem bi), to co wtedy? Hipotetycznie jesteśmy obie na przerwie w pracy... Uciekasz z krzykiem, czy co robisz?

Ja bym zrobił kawę.

13

jestes kobieta mowsz fajne masz cycki ja mowie dzieki i tyle
skoro zauwazylas ze fajne mam cycki musialy ci sie spodobac a jak musialy to o nich myslalas a jak o nich myslals to znaczy ze jest w tym cos seksualnego ja patrzac na kolezanki nawet na facetow nie mysle o ich cyckach czy jajach tylko skupiam sie na tym o czym nawijamy niewiem jak Maja inni

Zła kobieto, czyli lesbijki i biseksualiści mogą Cię dowolnie komplementować i jest Ci z tym dobrze? Ciekawy tok myślenia. Dlaczego tak bardzo dyskryminujesz mężczyzn? To przerażająco smutne sad.

14

Facet79 napisał/a:

Myślę: wiem. Ale on prymitywny....

Facet79 napisał/a:

"Wypada" to dobre słowo w tym przypadku. Pewnych rzeczy w stosunku do nieznajomych nie wypada. Po prostu nigdy nie będzie to dobrze odebrane.
Nie muszę myśleć czy facetowi chodzi o jedno czy nie. Taki komplement ma z definicji podtekst seksualny. Nie mam nic przeciwko facetom, którym "chodzi o jedno", ale lubię facetów z klasą. Tego typu komplement od nieznajomego z klasą mi się nie kojarzy. Raczej z zaczepkami panów pod budką z piwem.
Gdybym coś takiego usłyszała od faceta, którego znam - wtedy mogłabym odebrać to jako komplement. Chociaż to też zależy od sytuacji. I faceta.

15

Facet79 napisał/a:

Mam nadzieję, że to czysto hipotetyczna sytuacja i nie robisz takich akcji.
Bo to strasznie prymitywne i od razu przykleja Ci łatkę, że tylko seks Ci w głowie.

Jest wiele innych sposobów, aby powiedzieć kobiecie, ze Ci się podoba.

16

według mnie słowa są zbędne. Kobiety i tak wiedzą co jest ich walorami, oraz doskonale wiedzą czy na nas to działa. Nam mężczyznom sie wydaje że Kobiety nie widzą np jak zerkamy na biust lub pośladki a to nie prawda. oczywiście jeśli jest się w stałym związku to nigdy mało komplementów.

17

Nie jestem kobietą, ale jakbym usłyszał taki "komplement" to bym Cię normalnie na miejscu kobiety olał...

18

Stev napisał/a:

Nie jestem kobietą, ale jakbym usłyszał taki "komplement" to bym Cię normalnie na miejscu kobiety olał...

Ja też hmm
Zastanawiam się, czy można aż tak nie mieć wyczucia?

19

Od razu bym olala, nie z powodu checi seksu, czy nie powaznego podejscia, ale z braku manier , a tego nie umiem zniesc u partnera

20

Nigdy żadnej kobiety nie potraktowałem na tyle instrumentalnie by rzucić taki właśnie komplement. Rzecz w tym, że w związku z tym nigdy też żadna nie potraktowała mnie jako partnera na seks.

Zastanawiam się, czy takich właśnie tekstów brakuje. Racja, dają one łatkę szukającego tekstu chama. Ale przynajmniej pokazują kobiecie, że facet o tym myśli.

Tymczasem wyłącznie grzeczne komplementy skazują na łatkę eunucha do miłego towarzystwa na spacery.

Szukam odpowiedzi kiedy można i powinno się już dać komuś poznać, że interesuje mnie także jego ciało.

21

Facet79 napisał/a:

Nigdy żadnej kobiety nie potraktowałem na tyle instrumentalnie by rzucić taki właśnie komplement. Rzecz w tym, że w związku z tym nigdy też żadna nie potraktowała mnie jako partnera na seks.

Zastanawiam się, czy takich właśnie tekstów brakuje. Racja, dają one łatkę szukającego tekstu chama. Ale przynajmniej pokazują kobiecie, że facet o tym myśli.

Tymczasem wyłącznie grzeczne komplementy skazują na łatkę eunucha do miłego towarzystwa na spacery.

Szukam odpowiedzi kiedy można i powinno się już dać komuś poznać, że interesuje mnie także jego ciało.

Palnięcie głupawego, nieudolnego komplementu nie zwiększy absolutnie Twoich szans na znalezienie czegokolwiek dobrego, a zwłaszcza seksu.
Czy to takie trudne zainteresować sobą dziewczynę, która Ci się podoba w jakiś inny sposób? Może macie coś wspólnego? Może lubi chodzić do kina, albo lubi uprawiać jakiś sport? Może wystarczy powiedzieć "jak pięknie dziś wyglądasz" "Twoje nogi wyglądają tak zgrabnie w tych butach" zamiast "ale fajną masz dupę".
Nie rozmawiasz normalnie z kobietami, czy jak? Nie da się rzucić jednego głupiego tekstu i wylądować od razu z piękną dziewczyną w łóżku. Musiałaby być bezdennie głupia żeby pójść na coś takiego. Między byciem chamem, a byciem "eunuchem na spacery" jest cała masa zachowań o charakterze pośrednim pozwalająca poderwać dziewczynę w kulturalny, ale oryginalny sposób. Tylko trzeba najpierw włączyć myślenie. Wierz mi, to nie boli.

22 Ostatnio edytowany przez seba1 (2013-10-02 21:57:37)

Sory facet79 ale jest tez tak ze jakbys sie spodobal dziewczynie z wygladu to moglbys sobie pozwolic w gadkach na duzo wiecej. Jak dziewczynie sie nie spodobasz to prawie kazda bardziej smiala gadke zdradzajaca twoje intencje potraktuje jak pewien rodzaj molestowania. Takze jak sie dziewczynie nie spodobasz to nici z gadek. Z moich obserwacji wynika ze atrakcyjny  fizycznie skur. ma wiekszepowodzenie u kobiet niz komplementujacy w subtelny sposob brzydal.

23 Ostatnio edytowany przez blueskirt (2013-10-02 22:17:52)

Facet, masz dobre pytania big_smile

Hmm, może i są kobiety,które lubią chamskie teksty, ale raczej większość po tekscie "fajną masz dupę" uznalaby Cie za skończonego buraka i nici z seksu.

Dziewczyne trzeba komplementować, ale trzeba też umieć to robić, co wcale nie jest jakąś filozofią. Gdy powiesz "ładnie wyglądasz" to jeżeli ona jest Tobą zainteresowana to na pewno będzie to krok do przodu w Waszej relacji. A jeżeli dziewczynie nie przypadniesz do gustu to komplementy  nie pomogą, a ten tekst o fajnej dupie to już kompletnie big_smile

24 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2013-10-02 22:27:23)

Facet79 napisał/a:

Facet, a Ty musisz popadać ze skrajności w skrajność?
Albo cham i prostak, albo eunuch?
Nie znasz nic po środku?

Nie pojme Twojego toku myślenia....jak dać komuś poznać, że interesuje mnie jego ciało?
Jeśli znajomość naturalnie przekracza zwykłą znajomość .....pozwolisz, że zacytuje ....samą siebie big_smile, z innego Twojego wątku...

moniaCo napisał/a:

...... to jest na prawde proste. Skoro poznajesz dziewczynę, rozmawiacie, jest wam ze soba miło i macie ochotę na kolejne spotkania. To się umawiacie...na kawę, do kina...na spacer...
Kobieta zainteresowana danym mężczyzną będzie to okazywać..uśmiechem, zalotnym spojrzeniem, niby przypadkowym dotknięciem...
I po pewnym czasie zagęszczania atmosfery...dochodzi do pierwszego pocałunku..trzymania za ręce...umawiacie się znów...i znów pocałunki, dotyk...przytulenie....
To wszystko jest takie naturalne...

A później zwykłe pocałunki i przytulanie juz nie wystarczą...będziecie pragnąć więcej...
I niepotrzebne będą pytania w stylu....czy przewidujesz seks ze mną....albo interesuje mnie Twoje ciało....

25

seba1 napisał/a:

Sory facet79 ale jest tez tak ze jakbys sie spodobal dziewczynie z wygladu to moglbys sobie pozwolic w gadkach na duzo wiecej. Jak dziewczynie sie nie spodobasz to prawie kazda bardziej smiala gadke zdradzajaca twoje intencje potraktuje jak pewien rodzaj molestowania. Takze jak sie dziewczynie nie spodobasz to nici z gadek. Z moich obserwacji wynika ze atrakcyjny  fizycznie skur. ma wiekszepowodzenie u kobiet niz komplementujacy w subtelny sposob brzydal.

Wiesz, ale być draniem też trzeba umieć. Tacy faceci pociągają nie tylko dlatego, że są piękni, lecz dlatego, że manipulację słowną i komplementowanie opanowali do perfekcji i świetnie w ten sposób kreują swój wizerunek. W byciu draniem również nie chodzi o powiedzenie "Masz fajną dupę". Zazwyczaj osoby atrakcyjne fizycznie mają łatwiej - życie jest brutalne. Jak się komuś nie spodobasz, to żaden komplement nie zadziała.

26

Ja bym Ci zwyczajnie dała w pysk obojętnie czy bym Cię znała czy nie. To to za prostackie teksty. Tak to sobie możesz do panienek pod latarnią mówić o ile im za to płacisz!!!!!!!

27

A jeśli idziecie ulicą i słyszycie za plecami: -przepraszam, pewnie wyjdę na idiotę ale przyglądałem ci się idąc za tobą i muszę ci powiedzieć że niezwykle zgrabnie się poruszasz, z taką gracją... czy ty służyłaś może w piechocie? :-)  jak reagujecie?

28

Szpak Marceli napisał/a:

A jeśli idziecie ulicą i słyszycie za plecami: -przepraszam, pewnie wyjdę na idiotę ale przyglądałem ci się idąc za tobą i muszę ci powiedzieć że niezwykle zgrabnie się poruszasz, z taką gracją... czy ty służyłaś może w piechocie? :-)  jak reagujecie?

Miałam bardzo podobną sytuację, z tym, że mężczyzna nie mówił nic o piechocie, a skomplementował sposób mojego poruszania się - zrobił to kulturalnie i z klasą. Co ja na to? Zdziwiłam się, uśmiechnęłam i podziękowałam. Numeru nie dostał, jako że jestem zajęta, ale podczas rozmowy był tak urzekający, że nie zastanawiałabym się zbyt długo, będąc stanu wolnego tongue

Natomiast chamskie teksty typu "fajna dupa, fajne cycki" zlewam, choć śmieję się z tego pod nosem i nie powiem - ma próżność rozrasta się w tempie natychmiastowym. Na szczęście po chwili zniżam ją do optymalnego poziomu.
Chamskie teksty nigdy nie są mile widziane - szczególnie, gdy wypowiadają je osoby nieznajome.
Gdy z czymś takim wyskakuje kumpel - mam to gdzieś, bawi mnie to. Nie podnieca, nie łechce ani nie obraża.

29

Fajny temat...
Witajcie . Na wstępie powiem że żaden chamski tekst pod adresem kobiety jeszcze mi przez gardło nie wyszedł. Gdy komplementuję panie niezależnie od stopnia zażyłości lub jego braku, to zawsze z wyczuciem i smakiem.Wiem jak bardzo lubicie miłe słowa od nas. Dobry komplement jest trudną sztuką.Bardzo Was drogie panie lubię i może dlatego wychodzi tak naturalnie i bez sztuczności , albo banału . Nie przeginam też za mocno , aby nie " zagłaskać " komplementem na śmierć. Mówienie nowo spotkanej dziewczynie - ''Fajną masz dupę''itd, to raczej zaczepka niż komplement. Jeśli kobieta ucieszy się na taki tekst, to świadczyć to będzie że jest dokładnie tyle warta co pytający..

30

Osobiście zamiast mówić o zgrabnym tyłku czy nogach  można zawsze powiedzieć - że spódniczka wyjątkowo dobrze pasuje, albo że te jeansy są chyba szyte na miarę i gdzie tak szyją je smile

31

Remi napisał/a:

Osobiście zamiast mówić o zgrabnym tyłku czy nogach  można zawsze powiedzieć - że spódniczka wyjątkowo dobrze pasuje, albo że te jeansy są chyba szyte na miarę i gdzie tak szyją je smile

Owszem, z tym że troszkę tą osobę znasz i wiesz że zareaguje prawidłowo. Obca kobieta może w dalszym ciągu nie kupić tych słów. Dochodzę do wniosku , że z nową panią trzeba najpierw znaleźć porozumienie i na końcu dorzucić jakieś ciepłe zdanie.:)

32

Ok. To podsumujmy. Nie wypada komplemenowac ciala kobiet, zwlaszcza obcych.

33

Facet79 napisał/a:

Ok. To podsumujmy. Nie wypada komplemenowac ciala kobiet, zwlaszcza obcych.

Wypada, ale nie tekstami w stylu: "cześć ale masz fajne ciało", "ale masz fajne nogi i tyłek" :-)

34

Wlasciwie to dlaczego istnieje taka asymetria : kazdy komplement pod adresem intelektu jest mile widziany a z tymi o ciele trzeba tak uwazac ? Czyz cialo nie powinno byc rownie cemne jak intelekt ? Dlaczego dziewczyny nie daja w twarz gdy ktos odwaznie komplementuje ich inteligencje?

35

Facet79 napisał/a:

Wlasciwie to dlaczego istnieje taka asymetria : kazdy komplement pod adresem intelektu jest mile widziany a z tymi o ciele trzeba tak uwazac ? Czyz cialo nie powinno byc rownie cemne jak intelekt ? Dlaczego dziewczyny nie daja w twarz gdy ktos odwaznie komplementuje ich inteligencje?

Uroda jest rzecza niezalezna od nas, kwestia genow. Na intelekt trzeba sobie zapracowac nauka, ktora wymaga wysilku.
Sry za brak polskich znakow- tel...

36

Myślę że jeśli trafisz na dojrzałą i inteligentną kobietę, i powiesz jej komplement bez strachu w głosie, szczery, wynikający z sytuacji a nie powiedziany po to żeby się podlizać czy próbować poderwać to taka kobieta wyczuje tą szczerość i nie poczuje się urażona uwagą o pięknych włosach czy dłoniach. Natomias jeśli wypalisz "cześć, ale masz fajne ciało" no to... cóż.

37

Facet79 napisał/a:

Ponieważ gdy mówisz jaka jest inteligentna , łamiesz nieuzasadnione stereotypy o głupocie kobiet. Z kolei komplementowanie nóg , pupy , czy piersi zmusi kobietę do zastanowienia - czy Ty po prostu nie uważasz że jestem łatwa ? Jak byście się czuli koledzy , gdyby podeszła do Was jakaś atrakcyjna dziewczyna i rzuciła tekst : Niezły mięśniak . Albo : Co słychać dryblasie...

38

Kobiety bardzo lubią komplementy, ale nie jest łatwo. Chodzi o to, że nie mogą być one zbyt proste, tylko bardziej wyważone intelektualnie. Podam przykłady:

NAJGORSZE: o damskich atrybutach w sposób zwierzęcy: Ale z ciebie laska, ale masz fajne cycki- ect.
NAJPOWSZECHNIEJSZE: Ale jesteś ładna, seksowna, masz ładny uśmiech, masz poczucie stylu, ładnie się ruszasz.

NAJLEPSZE SĄ TE SZCZERE: Każda z nas ma jakieś zalety i jest ich w miarę świadoma. Więc gdy mężczyzna powie, że masz ładne piersi przy miseczce A, piękne nogi mimo, że wiesz ze tak nie jest, to nie odczuwa się tego jako komplement, tylko coś w rodzaju słodzenia lub litości.
No, ale jeśli powie, że zakochał się w twoim tańcu i widzi tkwiącą w Tobie pasje (a wiesz że 10 lat tańczyłaś), gdy zauważy, że jesteś oczytana, inteligenta (i wiesz, że Twoje życie nie ogranicza się do "Na wspólnej" i "Kiepskich"), to są chyba najlepsze komplementy.

39

Drogie Panie tylko pamietajcie o jednym : po tym jak przez wiele lat wytresowalyscie faceta by nie mowil komplementow dotyczacych ciala to nie oczekujcie ich np. po 40-tce gdy naprawde pojawiaja sie faldy i zmarszczki. Paradoksalnie wtedy wlasnie gdy stajecie siw brzydsze to nagle bardzo lakniecie takich komplementow nawet o tym jaki macie zgrabny tylek i piersi itd. To albo albo.

40

sluuu napisał/a:

NAJLEPSZE SĄ TE SZCZERE: Każda z nas ma jakieś zalety i jest ich w miarę świadoma. Więc gdy mężczyzna powie, że masz ładne piersi przy miseczce A, piękne nogi mimo, że wiesz ze tak nie jest, to nie odczuwa się tego jako komplement, tylko coś w rodzaju słodzenia lub litości.

Ale zauważ, że facetowi naprawdę mogą się podobać różne części ciała, mimo że odstają od standardów. Tak szczerze, mimo tego, że my mamy inny gust.

Facet79 napisał/a:

Drogie Panie tylko pamietajcie o jednym : po tym jak przez wiele lat wytresowalyscie faceta by nie mowil komplementow dotyczacych ciala to nie oczekujcie ich np. po 40-tce gdy naprawde pojawiaja sie faldy i zmarszczki. Paradoksalnie wtedy wlasnie gdy stajecie siw brzydsze to nagle bardzo lakniecie takich komplementow nawet o tym jaki macie zgrabny tylek i piersi itd. To albo albo.

Zastanawiam się, która kobieta ''tresowałaby'' swojego faceta, żeby NIE mówił komplementów.. Prędzej jest zwykle odwrotnie tongue Poza tym, uważam - może idealistycznie - że piękną można być dla partnera w każdym wieku wink

41

Facet79 napisał/a:

A widzisz różnicę pomiędzy mówieniem takich komplementów własnej kobiecie, a obcej kobiecie?

42

Anemonne napisał/a:

A widzisz różnicę pomiędzy mówieniem takich komplementów własnej kobiecie, a obcej kobiecie?

Czy to aż tak duża różnica, że zupełnie zmienia zasady co wolno?

Ale OK, weźmy same związki a nawet mówienie tego własnej żonie. Czy nawet wówczas kobieta miło akceptuje komplementy dotyczące ciała? Czy nie jest tak, że jak słyszy "jaki masz fajny tyłek" to myśli "czy on aby nie ożenił się ze mną dla mojego ciała" ?

Zresztą nie mogę pojąć całego tego zakłamania z tym, że nie wypada dziewczynom mówić jakie mają ładne ciało. Jak przecież widzę jakąś dziewczyne na ulicy i do niej podejdę to chyba jest oczywiste, że nie zdecydowały o tym walory np. intelektualne. Spodobały mi się np. jej nogi lub twarz... ale powiedzenie tego wprost mnie skreśla. Muszę ściemniać, że był inny powód.

43

wiecie co może ja jestem dziwna, ale ja lubię słyszeć komplementy: nawet tego typu jaki fajny tyłek, czy fajne cycki... a zwłaszcza lubię komplementy podczas sexu np. jaką masz fajną, słodziutką cipeczkę wink)

44

Czytałam kiedyś, że Polki są tak spragnione komplementów, że kiedy jadą za granicę zakochują się w pierwszym lepszym Włochu czy Hiszpanie, który powie im coś miłego. Polscy mężczyźni rzadko mówią komplementy, a jak już mówią to często są to standardowe teksty. Nic porywającego.
Ja mam to szczęście, że na ulicy zaczepiają mnie żule i robotnicy. Może ich komplementy nie są wyszukane, ale poprawiają mi humor na cały dzień smile

45

Jasne, że lubią smile
I takie nieszablonowe faktycznie są najlepsze. Kiedyś usłyszałam np. że mam bardzo ładny pępek tongue

46

Facet79 napisał/a:

Najpierw zacznij rozmawiać na tematy, które wywołają podniecenie lub przynajmniej silne pozytywne emocje np.: masaż, a później dołóż do tego dotyk (najpierw delikatny, subtelny, neutralny... przypadkowy) i dalej samo pójdzie smile

47

Kobiety lubią dżentelmenów, a nie chamów i troglodytów. Lubią komplementy, ale z klasą i na poziomie. Lubią też komplementowanie ich ciała ale przez partnera z którym łączy je więź, uprawiają seks i są parą. Od obcych absolutnie NIE! Jeśli chcesz złapać babkę na taki tani, chamski podryw to będzie to jedynie taka, która potem wystawi ci rachunek wink
Mam wrażenie, że to pytanie zadał jakiś dzieciak zaczynający przygodę z płcią przeciwną smile

48

Hechicera napisał/a:

Kobiety lubią dżentelmenów, a nie chamów i troglodytów.

Zależy od charakteru i perspektywy czasowej ewentualnej relacji...

49

Zamiast komplementów o tyłku i piersiach możesz powiedzieć na przykład: "Mmm, pięknie wyglądasz" i od razu wiadomo, że masz ochotę na więcej. Gdybyś był zbyt bezpośredni pomyślałabym tak, jak napisał Chandler - że uważasz mnie za łatwą dziewczynę, ładną, ale niewartą poznania. Chęć przespania się z kobietą nie jest dla niej żadnym komplementem, macie zwykle małe wymagania.

50

marioosh666 napisał/a:
Hechicera napisał/a:

Kobiety lubią dżentelmenów, a nie chamów i troglodytów.

Zależy od charakteru i perspektywy czasowej ewentualnej relacji...

Tyż prawda - bywa rozmaicie.

51

Facet79 - tak, jest istotna różnica między tym, co może mi powiedzieć mój chłopak, a tym co mógłby mi powiedzieć pierwszy lepszy facet na ulicy nie doprowadzając mnie tym do irytacji. Wiesz dlaczego? Ponieważ mojego faceta znam bardzo dobrze i skoro okazuje mi na co dzień miłość i szacunek, to najzwyklejszy komplement pod adresem mojego tyłka nie budzi we mnie podejrzeń, niesmaku i nie nosi żadnych znamion chamstwa. Skoro ze sobą sypiamy, spędzamy wspólnie czas to oznacza, że jesteśmy sobie bliscy i możemy się zwracać do siebie w sposób, w który do obcych osób nie wypada się zwracać.
Naprawdę nie widzisz różnicy między "mam na ciebie ochotę" powiedziane przez faceta, z którym dana kobieta jest, a powiedziane przez zupełnie obcego faceta, lub kogoś, kto jest tylko na przykład kolegą z grupy na studiach?
Tak samo jak do szefa w pracy, albo wykładowcy na uczelni nie mówisz "Siema stary, jak leci?", bo raz, że jest to chamskie i tak nie wypada, dwa, niesie to zwykle ze sobą dość niemiłe konsekwencje.

Czy ty jesteś samcem jakiegoś innego gatunku, że nie rozumiesz prostych norm i zachowań społecznych?

Skoro nie znasz dziewczyny, która Ci się podoba, a bardzo byś chciał zwrócić jej uwagę to miej trochę oleju w głowie i nie leć tekstem "fajne masz cycki" itp. Wiesz, jak podchodzi ktoś do mnie na ulicy to nie wiem, czy stara się coś ode mnie wyłudzić, czy jest jakimś wariatem, albo zboczeńcem. Może chce mi buchnąć torebkę, może tylko zapytać o godzinę, może mnie poznać. Mogę to wywnioskować z tego jak się zachowa i co powie. Jeżeli powie coś na poziomie i fajnego, to jest duże prawdopodobieństwo, że ja też go potraktuję tak samo i w ogóle będę raczej miła. Jakby jakiś prostak powiedział do mnie "fajną masz dupę" to odpowiedziałabym "wiem, a teraz spadaj" - nie chodzi o to, że skomplementował akurat mój tyłek, ja jestem dumna z kształtu mojego tyłka, ale o to, że to obcy facet, który prawdopodobnie chce ode mnie czegoś więcej niż informacji o godzinie, a zwraca się do mnie jak do pierwszej lepszej pindy spod latarni. Na jakiej podstawie mam sądzić o kimś takim, że może być fajnym, szanującym mnie wartościowym facetem, skoro na dzień dobry rzuca we mnie niezbyt na miejscu tekstem?

Nie da się przeskoczyć pewnych barier i etapów. Kiedyś miałam konto na portalu randkowym. Nieraz dostawałam kilkanaście do kilkudziesięciu wiadomości dziennie od różnych facetów. Spora część to były właśnie takie beznadziejne komplementy, czasem nawet dość wulgarne. Nigdy na to nie odpisywałam, natręci byli blokowani. Za kulturalne komplementy dziękowałam i czekałam jak potoczy się rozmowa. Napisał kiedyś do mnie pewien facet - zapytał o moje zainteresowania, muzykę jakiej słucham, zaczęły się wymiany maili, fajnie mi się z nim pisało. Po paru dniach takiego pisania niezobowiązujących maili zaproponował spotkanie w jakimś pubie, kawiarni pytając czy mam w zwyczaju chodzić w takie miejsca, czy wolę inaczej spędzać czas. Spotkaliśmy się, choć nie wiedziałam nawet jak wygląda - przegadaliśmy prawie całą noc. Umówiliśmy się na kolejne spotkanie, tym razem do kina, na koniec dał mi mały prezent z nadzieją na kolejne spotkanie. Na trzeciej nie mogliśmy się już od siebie odkleić, randka zakończyła się w mojej sypialni i zostaliśmy parą, którą jesteśmy już półtora roku.
Żeby poderwać skutecznie dziewczynę, która jest ładna i o tym dobrze wie oraz reprezentuje sobą coś więcej niż sama uroda trzeba się trochę napracować. Myślisz, że jakby ten sam facet zaczął właśnie od "dupy i cycków" to dałabym mu szansę by pokazał jaki jest fajny, inteligentny i że poznalibyśmy się bliżej?

52

WitchQueen napisał/a:

Facet79 - tak, jest istotna różnica między tym, co może mi powiedzieć mój chłopak, a tym co mógłby mi powiedzieć pierwszy lepszy facet na ulicy nie doprowadzając mnie tym do irytacji. (...)

Nie da się przeskoczyć pewnych barier i etapów. Kiedyś miałam konto na portalu randkowym. (...)  zostaliśmy parą, którą jesteśmy już półtora roku.
Żeby poderwać skutecznie dziewczynę, która jest ładna i o tym dobrze wie oraz reprezentuje sobą coś więcej niż sama uroda trzeba się trochę napracować. Myślisz, że jakby ten sam facet zaczął właśnie od "dupy i cycków" to dałabym mu szansę by pokazał jaki jest fajny, inteligentny i że poznalibyśmy się bliżej?

Dzięki, to właśnie chciałem przeczytać. Cóż, takie są jak widzę reguły.

Choć moim zdaniem równie naturalnie może się zdarzyć odwrotnie i facet który zaczął od seksu później może przejść do pełnych szacunku słów i czynów. Czyż nie wyszłoby na to samo?Po prostu przy Twoich zasadach zyskujesz wprawdzie pewność, że facet jest miły i Cie szanuje, ale za to jest ryzyko: on nie wie czy to w ogóle tolerujesz temat seksu ani Ty nie wiesz czy jego seks w ogóle interesuje. Mógł okazać się impotentem który np. cały rok nie podjąłby tematu seksu. Też byłoby OK? Ty też mogłaś go na tej trzeciej randce spuścić gdyby chciał Cie dotknąć.

Czasem po prostu myślę,ze o wszystkim co ważne warto mówić od razu aby wiedzieć na co godzi się druga strona, ale rozumiem, że normy społeczne narzuciły inne podejście. Chyba nigdy nie zrozumiem, że są rzeczy niby oczywiste między facetem a kobietą ale o których nie można od razu mówić bo oznaczają brak szacunku. No ale OK, takie są zasady.

Posty [ 53 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy kobiety lubią gdy facet komplementuje ich ciało ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024