Mam pewien dylemat odnośnie drobiazgu jaki mógłbym podarować na zbliżające się urodziny dziewczynie. Spotkaliśmy się już kilka razy. Wiem ,że nie lubi kwiatów (uważa to za niepotrzebnie wyrzucony pieniądz,bo i tak zwiędną). Słodkości też raczej odpadają ,bo choć wygląda świetnie, to i tak twierdzi ,że parę kg chciała by jeszcze zrzucić. Do tego ostatnio wspomniała mi ,że prezenty w rodzinie dają sobie tylko raz w roku (jeden konkretny na święta, na Wielkanoc czy urodziny przeważnie nic). I tu teraz mam mały problem, bo z samej grzeczności wypadałoby jej coś podarować. Zastanawiam się czy jakaś elegancka kartka urodzinowa z osobistymi życzeniami byłaby w takiej sytuacji wystarczająca ? Bardzo lubi czytać książki (ma ich całą masę) ,ale ciężko byłoby mi tutaj trafić z pozycją ,której już nie przeczytała ,a która przypadłaby jej do gustu.
Jak myślicie dziewczyny? Sama kartka wystarczy czy może pomyśleć jeszcze coś o jakiejś książce ? A może jakąś inną propozycję byście dla mnie miały w tym przypadku?
Kartka jakas wypasiona, mozna kupić ręcznie robiona, a jaka muzykę lubi ? Moze plyte hm ?
3 2013-09-23 18:24:18 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-09-23 18:25:10)
A ja bym kupiła jej kwiatka w doniczce
Na przykład fiołka
Nie zwiędnie, nie będzie to drogi i wyszukany prezent, kwiatek będzie kwitł i przypominał jej o Tobie
Kartkę wyrzuci przy którychś porządkach do kosza i tyle
Poza tym kupno kartki, to tez marnowanie pieniędzy... i drzew ![]()
Możesz wręczając jej go powiedzieć, że wziąłeś sobie do serca jej słowa o "marnowaniu pieniędzy na bukiety" ![]()
A ja bym była a książką. Koniecznie z dedykacją. Podpytaj ja jakie książki czyta, jakich autorów lubi. Może wspomni o jakiejś, która chciałaby mieć, której jeszcze nie czytała. A potem tylko zapamiętaj i do księgarni. Dla tych, którzy książki kochają to jest zawsze trafiony prezent. Myślę, że nawet jakby już taką książkę miała, to taka za dedykacją będzie bardziej cenna.
A ja bym była a książką. Koniecznie z dedykacją. Podpytaj ja jakie książki czyta, jakich autorów lubi. Może wspomni o jakiejś, która chciałaby mieć, której jeszcze nie czytała. A potem tylko zapamiętaj i do księgarni. Dla tych, którzy książki kochają to jest zawsze trafiony prezent. Myślę, że nawet jakby już taką książkę miała, to taka za dedykacją będzie bardziej cenna.
Właśnie jest taka książka. "Inferno" Dan'a Browna ,ale premierę ma jakieś 1,5 tyg. po jej urodzinach. Coś z książek S. Kinga mógłbym ew. zawsze wybrać. No ale czy ONA nie czułaby się niezręcznie (po niespełna 6tyg. spotykania się) dostając ode mnie prezent , skoro jak sama mówiła - takie rzeczy tylko na święta. Nie chciałbym usłyszeć czegoś w stylu "nie mogę tego przyjąć".
No nie przesadzaj. Książka to nie jest kolia brylantowa czy posiadłość nad morzem. Nawet jak się będzie krygować, to skoro jest molem książkowym to i tak się nie oprze i przyjmie
Zresztą jak napiszesz dedykację, to możesz jej powiedzieć, że i tak nie przyjmą zwrotu... Powodzenia!
Możesz jej kupić fajny kubek urodzinowy. A jak masz jej zdjęcie możesz zamówić taki "magiczny kubek" na Allegro. Wtedy kubek jest zazwyczaj czarny, ale gdy zaleje się wrzątkiem odkrywa zdjęcie i życzenia.
Możesz jej kupić fajny kubek urodzinowy. A jak masz jej zdjęcie możesz zamówić taki "magiczny kubek" na Allegro. Wtedy kubek jest zazwyczaj czarny, ale gdy zaleje się wrzątkiem odkrywa zdjęcie i życzenia.
O, bardzo fajny pomysł. Można wręczenie połączyć z gorącą herbata po spacerze. I nalewać wrzątek przy dziewczynie, żeby niespodzianka była podawana stopniowo ![]()
a moze z okazji urodzin zaprosić ją na jakąs kolacyjkę? i potraktować to jako prezent? ![]()
Zabierz ją na spacer i kup jakieś kwiaty ![]()
11 2013-09-29 22:30:23 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-18 01:27:01)
A może zaproś ją np. na czekoladowe fondue? Myślę, że prezent taki jak ten: spam powinien jej się spodobać.
skoro nie lubi prezentow to jak najbardziej bym ja zaprosila do restauracji i tam uczcila jej urodziny. zreszta 6tyg to nie za wczesnie zeby kupic jakis prezent na ur, sama kartka wedlug mnie glupi pomysl.